DOROGI – debütáló koncert az A38-on

2022/02/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Intim Torna Illegál nyáron jelentette be, hogy felfüggeszti a működését.

Fotó: Dorogi Péter/FB

Hogy ez pontosan mit jelent, ezt akkor is latolgattuk. Felmerül ilyenkor a kérdés, hogy vajon mihez kezdenek a zenészek? Dorogi Péter saját formációt alapított DOROGI néven. A zenekar február 25-én mutatkozik be az A38-on.

Az elmúlt nyár Péter számára intenzív koncertezéssel telt. Az énekesnek egyrészt örömünnep volt másfél év után, a koronavírus miatt elmaradt fellépéseket követően újra színpadra lépni, másrészt viszont a búcsú miatt keserédes szájízzel tomboltak a rajongók és a zenekar is. A szeptemberi dupla telt házas búcsúkoncert után most, február 25-én hallhatja újra a közönség, az A38 hajón. 

Hiányzik már, hogy találkozzak a közönséggel. A koncerten lesz pár különlegesség, a gitáros vokalista Geschitz Janesz például csellózni is fog, és lesz egy meglepetés vendégünk. Dalpremier is lesz, hiszen először játszuk el az új dalt. Az est során természetesen Intim Torna Illegál dalokat hallhat a közönség. Közel száz dalom van, melyeket a zenekar frontembereként, vagy, még a Kistehén idején írtam, ezek jelentik az életművemet, persze, hogy ezeket fogom játszani. Vannak dalok, amiket izgalmas hangszerelésben adunk majd elő, ilyen a Meghajlok előtted című szám. A legnagyobb Intim Torna slágerek mellett hallható lesz jó néhány olyan dal, amit korábban alig játszottunk élőben, mint például a Hold, az Ördögöd van Angyalom vagy a Csillagtengeren című dalok" – nyilatkozta Dorogi Péter.

A Hajón dalpremiert is tartanak, mert itt van már az első fecske is a repertoárjukból:

Az nem volt kérdés, hogy merre megyek tovább az Intim Torna Illegál után. Folytatom azt, amit eddig is csináltam, amit szeretek és talán, amihez a legjobban értek: zenélek. Persze nem biztos, hogy szögegyenes az út, de egy hasonló szituációt egyszer már megéltem, amikor a Kistehénből kiléptünk a srácokkal és megszületett az Intim Torna Illegál. Akkor nagyon bejött a dolog, jól tettük, hogy léptünk. Jó hír, hogy amennyi nehézséggel jár egy ilyen váltás, annyi új lehetőséget is hoz magával. Rengeteg fiókban maradt zenei ötleteimet meg tudom most valósítani, és az újrakezdésnek köszönhetőn olyan kiváló zenészekkel állhatok színpadra, akikkel eddig nem volt lehetőségem" – nyilatkozta Dorogi Péter.

Az új felállásban kibővült hangszereléssel lép színpadra a zenekar. A frontember mellett gitáron a már említett Geschitz János, dobon Dajka Tamás és basszus gitáron Horváth László játszik. Billentyűsként pedig a zenei szakma elismert alakja, a Mindenki című Oscar-díjas film zeneszerzője, Balázs Ádám csatlakozik. (Ő is rész vett már az ITI életében, hiszen Dorogi Péterrel közösen írta többek között az Örökké, a Nem adom fel vagy a Köszönöm szépen jól vagyok című dalokat.)

A két órás koncertet az M2 Petőfi TV rögzíti majd, és két epizódban tűzik műsorra.

Dorogi Péter, A38, ITI

 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek