Menopauza 1170x180

Gallai Péter emlékének dedikálja a Piramis a szombati budapesti koncertet

2019/09/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Újraéled az 1979-es „A nagy buli”, utoljára, az Ifipark színpadán. A koncertet a zenekar a héten elhunyt Gallai Péter emlékének dedikálja.

Gallai Péter emlékének dedikálja a Piramis a szombati budapesti koncertet

Miért „A nagy buli” néven fut a történet? A Piramis-rajongók nevezték el így 1979-ben az ifiparkos Piramis koncertet, ami abban az évben az egyik legnagyobb rockesemény volt a fővárosban. A Piramis-láz csúcsbuliját egy koncertlemez is megörökítette. Abban az időben, hazánkban ez volt a második élőben rögzített album, amit kiadtak. A legendás koncertre pedig közel 10.000 néző volt kíváncsi, az előzenekar, az akkor még feljövőben lévő Edda Művek volt. Az akkori karhatalom tartott a hatalmas tömegtől, ezért óriási erőkkel vonult ki a Budai Ifjúsági Parkhoz, ám ott semmilyen rendbontás nem történt, a koncert minden különösebb balhé nélkül zajlott. Sajnos azonban a duplára tervezett élő korong csak normál kiadásban jelent meg, feltehetően az akkor monopóliumot élvező lemezkiadó döntése okán.

2019. szeptember 21-én, majdnem napra pontosan negyven évvel az ikonikus buli után, ugyanott és ugyanazok a dalok csendülnek fel az egykori Budai Ifjúsági Park helyén, a mai Várkert Bazár színpadán.

(Halkan jegyezzük meg, valaki úgy gondolta, hog a Várkert Bazár küzdőterének két szélére tök jó ötlet vizesárkot tenni. Az ŐsBikini koncerten 10-ig számoltuk azokat, akik beleestek a sötétben. Pár szám után a fenntartók is érezték, hogy ez para, és kihúztak egy szalagot a küzdőtér és az árok közé. Legyetek óvatosak!)

 

Volt egyszer egy Ifipark, Várkert Bazár, Ifipark, Piramis, Gallai Péter

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek