Helló turiszt – városnéző busszal a magyar rock körül

A pandémiának nagyon sok vesztese volt, két iparág szinte azonnal lenullázódott és csak nagy sokára térhetett vissza a régi kerékvágásba, ha egyáltalán visszatérhetett: a zeneipar és a turizmus. Most egy olyan – amúgy értékmentő – projektről szólunk, amely a kettő közös halmazát jelenti, és bízunk abban, hogy az ősz és a sokadik hullám közeledtével sem kényszerülnek vissza a garázsba. A zenészek sem...

Busszal a magyar rock körül
Fotó: Urbán Tamás/Fortepan

40 éve történt: ráomlott a közönségre a fal az ifiparkos Edda koncerten

1980. május 27-én az Edda Művek adott koncertet az ifiparkban, azon a helyen, ami –némi átalakulás után – most a Várkert Bazár nevet viseli.
 
Gallai Péter emlékének dedikálja a Piramis a szombati budapesti koncertet

Gallai Péter emlékének dedikálja a Piramis a szombati budapesti koncertet

Újraéled az 1979-es „A nagy buli”, utoljára, az Ifipark színpadán. A koncertet a zenekar a héten elhunyt Gallai Péter emlékének dedikálja.
 
 
A tett színhelye – visszatérés az Ifiparkba: Ős-Bikini, Deák Bill Gyula, Piramis

A tett színhelye – visszatérés az Ifiparkba: Ős-Bikini, Deák Bill Gyula, Piramis

Az Ifipark régi-új színpadán 2019-ben harmadik alkalommal lépnek fel a nagy generáció tagjai, megidézve azt az ikonikus szórakozóhelyet, nosztalgikus hangulatot, amelyről szüleink máig csillogó szemmel mesélnek.
 
Ricsések! Gidó újra a fedélzeten!

Ricsések! Gidó újra a fedélzeten!

Az "ős-Ricse" egyik tagjával, Gidófalvy Attilával (Karthago, Fáraó, ex-Lord) lép színpadra július 5-én a Barba Negra Trackben a 40 éves BEATRICE. Ezt követően Gidó és Nagy Feró a Várkert Bazáros Ős-Bikini koncerten látható egy színpadon legközelebb. Jegyek csatolva!
 
A Nagy Csapat

Ezért dobták ki annak idején Nagy Ferót az Ifiparkból

Léccilécci, találgassatok... Na? Az első háromban biztos benne van a pia, valami csaj, esetleg egy kis bunyó, nagyobb léptékben: rendszerellenesnek minősített dal eléneklése, politikai megbízhatatlanság...
 
Fotó: Ifjúsági Magazin

D. Nagy Lajos újraéli ifikorát

A Budai Ifjúsági Park legendás időszakára emlékezve D. Nagy Lajosnak, a Bikini énekesének előadásával folytatódik a Volt egyszer egy Ifipark című koncertsorozat pénteken a Várkert Bazárban.
 
 
Fotó: kulturaonline.hu

Mindent az Ifiparkról - Rocktörténelem és koncertajánló Zerge tollából

1984, majd három évtized fertelmes haldoklás, enyészet és omladozás, valamint a Várkert Bazár kb. ötszöri, nemzetközi közröhej tárgyát képező átadásparádéja után először tavaly ismét voltak koncertek az egykor a nyári fővárosi koncertélet fő ütőerének számító Budai...
 
Fotó: Fortepan

Volt egyszer egy Ifipark... című könyv 10 legjobb idézete

A Volt egyszer egy Ifipark... című kiadvány – a 2015-ben a Várkert Bazárban rendezett, azonos című tárlat anyagából készült katalógus – immáron a második kiadását ünnepli. Gasztronómia, öltözködés, hangszertörténet, a park egykori emblematikus koncertjei – csak hogy párat...
 
Fotó: Várkert Bazár FB

Emberkísérletek az Ifipark feltámasztására: Mini, P.Mobil, Skorpió

Az ifiparkos beharangozónkban jól megírtam, hogy lesz az egykori Ifipark helyén nyílt Várkert Bazárban (annak is az eredeti Ifiparknál egy jóval kisebb elkerített részén, az Öntőház udvarban) néhány koncert augusztusban.
 
Fotó: Nagy Feró FB

Nagy Feró valamire készül...

Hogy mire, arra vasárnapig várnunk kell, akkor jelenti be. De ne szaladjunk ennyire előre.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek