Halálosan idegesítő és addiktív – Poppy februárban Budapesten koncertezik

2021/08/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A furcsa (enyhe kifejezés) internetfenoménként indult Poppy az évek alatt megkerülhetetlen előadóvá vált, tavaly januárban megjelent I Disagree című lemeze, szeptemberben pedig érkezik legújabb albuma, a Flux is, melyet a budapesti közönségnek is bemutat február 6-án, az Akvárium Klubban.

Úgy fest, mint egy bizarr Barbie-baba – Poppy februárban koncertezik  Budapesten

Moriah Rose Pereira, azaz Poppy 2014-ben jelent meg a világhálón és tűnt fel szinte egyből – köszönhetően furcsa videóinak. A jelenséget sokan (senki) nem tudták hova tenni, különféle összeesküvés elméletek is világot láttak a különös, már-már nem embernek ható sztárról: sokan úgy gondolták, nem is ember, hanem valami droid, és ezeket a találgatásokat az is gerjesztette, hogy kilétét jó darabig teljes homály fedte. De Poppy sokkal emberibb, mint gondolnánk...

Egyszer egy interjúban megkérdezték tőle, hogy a hangját a közönség számára változtatja-e el, vagy tényleg ilyen... (Ilyen.) Ez a kérdés azonban visszavisz a gyerekkorába, ami azért nem egy hosszú utazás, hiszen most is mindössze 26 esztendős, persze Billie Eilishez képest már öreg, de amúgy meg nem annyira. Szóval ebben a bizonyos gyerekkorban kivették az iskolából, mert annyit zaklatták a társai a csenevészsége – és feltételezhetően a hangja miatt –, így aztán magántanuló státuszba került, és saját szavaival élve: az internet lett a tanára. És Poppy jó diáknak bizonyult. Mondhatnánk, hogy könnyű a dolga, mert a YT szinte szakmányban termeli a hülyeséget, például azt a videóját, amelyben folyamatosan az "I’m Poppy" mondatot ismételi végtelenítve, már 27 millióan látták. Halálosan idegesítő, de szerintünk remek bosszú minden egyes iskolában elszenvedett bántásért.

Első lemeze a Poppy, Computer 2017-ben jelent meg, melyet az Am I a Girl? követett. Különös világát sokáig alkotótársával és egykori barátjával, Titanic Sinclairrel építgette, de két éve véget vetett az abuzív kapcsolatnak, amelynek köszönhetően úgy fest, Poppy megtalálta saját hangját. Erről tanúskodik a 2020 elején megjelent I Disagree is, amely egyben Poppy első lemeze a Sumerian Records-nál is. Az új lemez érdekes elegye a vattacukorpopnak és a heavy metálnak, az album a legjobb Metál előadás kategóriában Grammy-jelölést is kapott, első női szólóelőadóként ebben a kategóriában.

Poppy zenei karrierje mellett gyakran működik együtt modellként divatmárkákkal és két film is készült róla: a Genesis One & Poppy’s Inferno, valamint a 2019-es Sundance Festiválon bemutatott I’m Poppy.

Az elmúlt, turnémentes időszak Poppy életében is nyomott hagyott, ám ígérete szerint karanténdalok helyett inkább a magánélete inspirálta dalszerzés közben. Flux című új lemeze szeptember 24-én érkezik, melyet február 6-án mutat be nálunk az Akvárium Klubban.

 

 

Poppy, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Maluma is jön az MTV EMA-ra, Budapestre

Maluma is jön az MTV EMA-ra, Budapestre

Tegnap a Facebook oldalunkon már közöltük a Måneskin bejelentését, mellettük Maluma és Kim Petras is színpadra lép a 2021-es MTV EMA-n,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Ha nem is kolbászból lesz a kerítés, de a Kolbászfesztivált megtartják Békéscsabán

Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált.

Végre megünnepelheti 35. születésnapját a Ladánybene 27

Magyarország első reggae zenekara, a Ladánybene 27 tavaly ünnepelte 35. születésnapját, de a jubileumi koncert a pandémiás helyzet miatt elmaradt.
Új koncertek