Mamma Mia!

Így szól a Metallica mongolul

2020/12/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A The HU Metallica-feldolgozása három napja került fel a zenei megosztókra, a YouTube-on egymillió felett, a Spotify-on pedig már több mint 142 millió streamnél jár a számláló.

Így szól a Metallica mongolul

A The HU-nak világszerte rengeteg rajongója van: a kritika éppúgy kedveli őket, mint  a közönség, ami nem csoda, hiszen a „hunnu rock” a kizárólagos védjegyük, amelyben a nyugati rockzene egyedülálló keveréket alkot a hagyományos mongol zenével –  ami éppúgy jelenti a hangszereket, mint a híres és utánozhatatlan torokéneket.

A zenekar most is hagyományos mongol hangszereket adott a Metallica-számhoz plusz torokének, és kicserélték a "Sad But True" angol szövegét az anyanyelvükre, mongol nyelvre.

Az új dal megjelenése kapcsán az énekes (és a Morin Khuur – lófejes hegedű elnevezésű hangszeren játszó) Galbadrakh Tsendbaatar, más néven "Gala" azt mondta:

"Emberek millióihoz hasonlóan, a Metallica hatalmas inspirációt jelentett számunkra, zenerajongókként és zenészként egyaránt. Csodáljuk a 40 éve meg nem torpanó turnézásukat és az általuk létrehozott időtlen, egyedi zenét. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy tiszteletünket és hálánkat megmutathatjuk nekik azzal, hogy a "Sad But True”-t rögzíthettük az anyanyelvünkön és a The HU stílusában."

A Metallica egyelőre nem osztotta meg a feldolgozást, de szerintünk erre is sor kerül majd :)

 

Készítenek saját számokat, feldolgozásokat, forgatnak dokumentumfilémet, videójátékhoz is szereznek zenét – és Tommy Lee, a komplett Five Finger Death Punch, Jacoby Shaddix (Papa Roach) és mások társaságában részt – szereplőként – vettek egy horrorfilm forgatásában, amelyelynek bemutatóját idén őszre ígérték, de az ismert körülmények miatt áttették 2021-re.

 

 

The HU, mongol, torokének, Metallica, feldolgozás, Sad But True

 

 

Szólj hozzá!


Koncertek a Mikulásgyárban

Koncertek a Mikulásgyárban

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Happy 2023 a Lóvasúton

A gazdasági megszorító intézkedések miatt a Chameleon Jazz Band MOMkult színpadára tervezett hagyományos újévi örömkoncertje 2023. január 5-én, csütörtökön este 7 órakor a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont Peronján lesz.

A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy kétéves turné keretében mutatja be országhatáron belül és a határon túl a 2020-ban megjelent lemezt, amelynek végén 2022. december 28-án a Budapesti Kongresszusi Központba érkezik a produkció.
Új koncertek