Így szól a Metallica mongolul

2020/12/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A The HU Metallica-feldolgozása három napja került fel a zenei megosztókra, a YouTube-on egymillió felett, a Spotify-on pedig már több mint 142 millió streamnél jár a számláló.

Így szól a Metallica mongolul

A The HU-nak világszerte rengeteg rajongója van: a kritika éppúgy kedveli őket, mint  a közönség, ami nem csoda, hiszen a „hunnu rock” a kizárólagos védjegyük, amelyben a nyugati rockzene egyedülálló keveréket alkot a hagyományos mongol zenével –  ami éppúgy jelenti a hangszereket, mint a híres és utánozhatatlan torokéneket.

A zenekar most is hagyományos mongol hangszereket adott a Metallica-számhoz plusz torokének, és kicserélték a "Sad But True" angol szövegét az anyanyelvükre, mongol nyelvre.

Az új dal megjelenése kapcsán az énekes (és a Morin Khuur – lófejes hegedű elnevezésű hangszeren játszó) Galbadrakh Tsendbaatar, más néven "Gala" azt mondta:

"Emberek millióihoz hasonlóan, a Metallica hatalmas inspirációt jelentett számunkra, zenerajongókként és zenészként egyaránt. Csodáljuk a 40 éve meg nem torpanó turnézásukat és az általuk létrehozott időtlen, egyedi zenét. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy tiszteletünket és hálánkat megmutathatjuk nekik azzal, hogy a "Sad But True”-t rögzíthettük az anyanyelvünkön és a The HU stílusában."

A Metallica egyelőre nem osztotta meg a feldolgozást, de szerintünk erre is sor kerül majd :)

 

Készítenek saját számokat, feldolgozásokat, forgatnak dokumentumfilémet, videójátékhoz is szereznek zenét – és Tommy Lee, a komplett Five Finger Death Punch, Jacoby Shaddix (Papa Roach) és mások társaságában részt – szereplőként – vettek egy horrorfilm forgatásában, amelyelynek bemutatóját idén őszre ígérték, de az ismert körülmények miatt áttették 2021-re.

 

 

The HU, mongol, torokének, Metallica, feldolgozás, Sad But True

 

 

Szólj hozzá!


Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a...

A koncertek között a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a folytatása, a Mmamt II.

Zamárdi képviselőtestülete kötelezővé tenné az oltási igazolványt a Balaton Soundon

Ismét a 24.hu-ra hagyatkozunk, ők írták meg, hogy a zamárdi képviselő-testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől: az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tennék a rendezvényen.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek