Így szól a Metallica mongolul

2020/12/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A The HU Metallica-feldolgozása három napja került fel a zenei megosztókra, a YouTube-on egymillió felett, a Spotify-on pedig már több mint 142 millió streamnél jár a számláló.

Így szól a Metallica mongolul

A The HU-nak világszerte rengeteg rajongója van: a kritika éppúgy kedveli őket, mint  a közönség, ami nem csoda, hiszen a „hunnu rock” a kizárólagos védjegyük, amelyben a nyugati rockzene egyedülálló keveréket alkot a hagyományos mongol zenével –  ami éppúgy jelenti a hangszereket, mint a híres és utánozhatatlan torokéneket.

A zenekar most is hagyományos mongol hangszereket adott a Metallica-számhoz plusz torokének, és kicserélték a "Sad But True" angol szövegét az anyanyelvükre, mongol nyelvre.

Az új dal megjelenése kapcsán az énekes (és a Morin Khuur – lófejes hegedű elnevezésű hangszeren játszó) Galbadrakh Tsendbaatar, más néven "Gala" azt mondta:

"Emberek millióihoz hasonlóan, a Metallica hatalmas inspirációt jelentett számunkra, zenerajongókként és zenészként egyaránt. Csodáljuk a 40 éve meg nem torpanó turnézásukat és az általuk létrehozott időtlen, egyedi zenét. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy tiszteletünket és hálánkat megmutathatjuk nekik azzal, hogy a "Sad But True”-t rögzíthettük az anyanyelvünkön és a The HU stílusában."

A Metallica egyelőre nem osztotta meg a feldolgozást, de szerintünk erre is sor kerül majd :)

 

Készítenek saját számokat, feldolgozásokat, forgatnak dokumentumfilémet, videójátékhoz is szereznek zenét – és Tommy Lee, a komplett Five Finger Death Punch, Jacoby Shaddix (Papa Roach) és mások társaságában részt – szereplőként – vettek egy horrorfilm forgatásában, amelyelynek bemutatóját idén őszre ígérték, de az ismert körülmények miatt áttették 2021-re.

 

 

The HU, mongol, torokének, Metallica, feldolgozás, Sad But True

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek