Ingyenes Ákos koncerttel ünnepel a II. kerület

2019/06/06  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Június 14-én és 15-én a II. Kerület Napja alkalmából rengeteg programmal készülnek a szervezők a Millenárison. Valószínűleg a legnagyobb érdeklődés a péntek esti Ákos koncertet övezi majd, de lesz bográcsfőzőverseny is, ahol idén a székelykáposztáé a főszerep.

Ingyenes Ákos koncerttel ünnepel a II. kerület

A II. Kerületi Önkormányzat idén is megrendezi hagyományos, ingyenes kulturális és szórakoztató fesztiválját, a II. Kerület Napját. A helyszín a Millenáris park, ahol a péntek este 20 órakor ingyenes nagykoncertet ad Ákos. Mivel valószínűleg telt ház lesz, ezért a II. kerületi lakosoknak külön zónát tartanak fenn a színpad előtt, a többiek pedig a terület befogadóképességének határáig tudják elfoglani helyüket.

A szombati napon már délelőtt érdemes kilátogatni a családoknak, hisz fellép a gyerekek örök kedvence Halász Judit, majd 18 órakor a Blahalouisiana dalaira csápolhatunk, 19 órától pedig beindul a Nosztalgia party olyan előadókkal, mint a Korda házaspár, Charlie, Radics Gigi, Szűcs Judith, Tolcsvay László, és kísérőzenekara az Abrakazabra.

Emellett szombaton egész nap gyermekprogramok (gólyalábasok, mesék, bábelőadások, Tekergőtér játékok, Paprika Jancsi csúzlizdája, véka körhinta, stb.), légvárak, 10 féle kézműves foglalkozás, különböző tematikus sátrak, rendőrségi KRESZ-pálya és kisvasút várja a kerületi családokat.

Déltől beindul az Ízek utcája, ahol a II. kerületi nemzetiségi önkormányzatok hagyományos ételeikből kínálnak ingyenes kóstolót a látogatóknak, miközben hagyományőrző együttesek lépnek fel énekes-táncos műsorokkal.

Majd 14 órától indul a nagy főzőverseny, ahol idén hat csapat bográcsos székelykáposztát készít. A zsűri tagjai: Széll Tamás, Michelin-csillagos séf, a Bocuse d'Or európia döntőjének nyertese, Bíró Lajos, a Bock Bisztró sztárséfje, Mautner Zsófia gasztroblogger, műsorvezető, valamint Dr. Láng Zsolt II. kerületi polgármester. Természetesen a verseny végeztével a több száz adag ételt el is lehet fogyasztani!

A programok látogatása mindkét nap ingyenes!

II. kerület napja, koncert, 2019, Ákos, Blahalouisiana, Halász Judit, Korda György és Balázs Klári, Charlie, Radics Gigi, Szűcs Judith, Tolcsvay László, Abrakazabra

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek