Különleges MoM-ajánlat: Omar Sosa-kvartett lemezbemutatója júniusban

2015/02/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Omar Sosa napjaink egyik legsokoldalúbb jazz-művésze: zeneszerző, producer, zongorista, ütőjátékos és zenekarvezető. Különféle népek zenéjét és elektronikus elemeit olvasztja egybe afro-kubai gyökereiből táplálkozó játékában, friss és eredeti, városi hangot szólaltatva meg - mindezt a latin jazz szívével. Június 3-án este 8 órától a MoM Kulturális Központban lép fel.

Különleges MoM-ajánlat: Omar Sosa-kvartett lemezbemutatója júniusban

A színpadon Sosa egy igazán karizmatikus figura, társzenészeit dinamikus játéka és improvizációkon alapuló zenei beállítottsága inspirálja, amely tele van nyers érzelmi erővel és humorral. Sosa úgy érinti meg saját közönségét, hogy kórusba csalogatja őket, fokozva a spontaneitás és az összetettség érzését. Zenéje egyedülálló stílusú. Miközben az afrikai diaszpóra népi hagyományából merít, olyan felfedezői megközelítésből szemlél, amely sosem hagyja, hogy a hűség szabadságvágyának útjába álljon. A jazz és az afro-karibi ritmusok örömteli keverékét ontja magából, egyesítve a zongora belsejébe való "ütős betörést" egy sor elektronikus ráhatással, amelyeket szenvedélyes játéka csal elő a billentyűk közül. Tempói könnyedek, a hangulatok folyamatosan váltakoznak. Élvezettel veti magát a latin jazz ellenállhatatlan ritmusaiba, mialatt kísérletező lökéseivel ugrásra készen tartja hallgatóit.

 

A hétszeres Grammy-díjra jelölt kubai zeneszerző és zongoraművész zenei pályája Camagüeyből és Havannából indult. Tanulmányait még ritmushangszereken és marimbán kezdte, majd kamaszként hangszert váltott, nekifogva a zongorázásnak, amelynek során többféle zenei hatás is érte; természetesen a tradicionális afro-kubai muzsika, az európai klasszikus zene, valamint maga a jazz. Példaképének Thelonious Monkot, Charlie Parkert, Oscar Petersont, Herbie Hancock-ot, Chick Coreat és Keith Jarrett-et tekinti. A ‘80-as években bejárta Afrikát és Dél-Amerikát, hogy az ottani, afrikai gyökerű hangokat tanulmányozhassa. Később a San Fransico-i öböl zenei életét meghatározó latin jazz egyik vezető alakja lett. Azóta évente több mint száz koncertet ad a világ különböző pontjain, olyan helyeken is, mint a Carnegie Hall, a Blue Note, a Barbican vagy a Queen Elizabeth Hall.


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek