Nyílt vizekre evezett friss dalával a Belau

2016/09/16  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A Cseh Tamás Program Előzenekari alprogramjának egyik sikeres pályázója volt az A38, így az itt tartott koncerteken tehetséges előzenekarok szerepelhettek. A Belau így lépett fel július 30-án Manoya előtt a CSTP támogatásával. Immáron övék az egész este: első lemezük novemberben jelenik meg „The Odyssey” címmel, amelynek exkluzív bemutatóját az A38 Hajó fedélzetén tartják.

Nyílt vizekre evezett friss dalával a Belau

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a hazai zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar a nyár folyamán közel 40 koncertet adott, köztük a legnagyobb hazai fesztiválokon

A Belau körülbelül egy éve tűnt fel a hazai zenei palettán. A friss zenei projekt világában az elvágyódás és az örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A formáció célja, hogy gondolatban napsütötte helyekre kalauzolja a hallgatót.

A Belau egy év alatt számos sikernek örülhetett, hiszen „Island of Promise” című daluk bekerült az Aranyélet című HBO sorozatba, a Deezer Magyarország szerkesztőinek éves kedvencei közé, az Index legjobb 2015-ös dalai közé, előszeretettel játszotta több rádió is, és már közel 300 ezren hallgatták meg különböző videó megosztókon. A hozzátartozó kisfilm megnyerte az első magyar Klipszemlét és számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjei válogatásba.

Kedves Péter kezdetben egyszemélyes projektje - Buzás Krisztiánnal és session zenészekkel kiegészülve - időközben négyfős zenekarrá nőtte ki magát, ahol a fellépések alkalmával az énekdallamokat Szécsi Böbe kelti életre. A fiatal formáció nyáron közel 40 állomásos turnén vett részt, ahol többek között olyan eseményeken is fellépett, mint a Sziget, a Balaton Sound, a Paloznaki Jazz Piknik, vagy a tavaly Európa legjobb fesztiváljának választott kolozsvári Untold.

A Belau új, Open Water című dalában ezúttal a tehetséges fiatal énekesnő, Myra Monoka működik közre, aki szóló projektjén kívül leginkább a Random Trip és Chris.SU nevű formációk kapcsán lehet ismert. Myra a tengerentúlon (SAE Institute) szerzett hangmérnöki diplomát, míg művészeti vízumát egy elismert külföldi producernek köszönheti, aki korábban olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Nelly Furtado vagy Elton John. A friss dalt Kováts Marci keverte, míg a hozzátartozó borítót, ezúttal is a zenekar basszusgitárosa, Buzás Krisztián alkotta meg.

„Körülbelül egy éve indult útnak a Belau és annyi pozitív dolog történt a zenekarral, amire egyáltalán nem számítottunk. Hatalmas élmény volt a nyári turnénk, ahol bejártuk az országot, sőt két ízben is eljutottunk külföldre is zenélni. A következő időszak, viszont egyértelműen az albummal kapcsolatos teendőkről szól majd, illetve, hogy a lemezbemutatónkon egy egyedi, megismételhetetlen estével kedveskedjünk, azoknak, akik ellátogatnak.” – mondta Kedves Péter, a Belau megálmodója.

A külföldön is pozitív kritikával illetett zenekar a nyári koncertdömping után november 26-án, 21:00-kor adja lemezbemutató koncertjét az A38 Hajón. A Belau első, 12 számot tartalmazó, tematikus albuma, amely a mediterrán életérzést idézi, novemberben jelenik meg „The Odyssey” fedőnév alatt.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek