Vastag Tamás lesz Elton John musicaljének főszereplője

2017/03/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György főszereplésével, Pataki András rendezésében mutatja be a Soproni Petőfi Színház Elton John - Tim Rice Aida című musicaljét, először június 15-én a Sopron melletti Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban.

Vastag Tamás lesz Elton John musicaljének főszereplője

Az egyiptomi kultúrát, annak monumentalitását, hangulatát idéző látványvilág, remek zenekar és olyan slágerek várják a nézőket, amelyek lemezre kerülve egyből Grammy-díjat kaptak annak idején.

A barlangszínházi premier június 15-én lesz, majd látható az előadás az elkövetkezendő három napban, valamint ráadásként június 30-án és július 1-én is.

A meghívott énekesek mellett a soproni teátrum társulata és a teljes Sopron Balett is részt vesz az előadásban. A próbák májusban kezdődnek, az előadásban élő zenekar játszik majd Oberfrank Péter zenei vezető és karmester irányításával, a jelmeztervező Húros Annamária.

A darab koreográfusa Szakál Attila, aki a 2007-es magyarországi, székesfehérvári ősbemutatónak volt a társkoreográfusa. A szakember szívéhez nőtt ez a musical, s nagyon örül annak, hogy most újból részese lehet a remekmű színre vitelének. Kiemelte azt, hogy a táncokban, a látványvilágban is szeretnék megmutatni az egyiptomi kultúrát, annak monumentalitását, hangulatát. Az ő javaslatára került be a produkcióba címszereplőként a Franciaországban élő Stéphanie Schlesser, akinek édesanyja magyar származású, édesapja luxemburgi.

Radames szerepében Vastag Tamás látható az előadásban. Ahogy megfogalmazta, ez egész más feladat lesz számára, mint az eddigi soproni szerepei az Evitában vagy A bábjátékos-ban. Egy hadvezért kell megformálnia, s ez komoly fizikális felkészülést is igényel tőle, hogy külsőleg is hitelesen tudja megjeleníteni a figurát. Mindemellett a szerep belső mozgatórugóit, vívódásait, harcait, a szerelem emócióit, a lélek mélységeit is szeretné megmutatni a színpadon.

Amnerist Füredi Nikolett alakítja, aki fellépései alkalmával már énekelt a musicalből részleteket, de ő sem játszott még egy magyarországi Aidában sem. Ezért is várja nagy izgalommal a nyári premiert. A darab dalait régóta nagyon szereti. Először egy buszos utazás közben hallott részleteket a műből, s azonnal hatással volt rá a számok zenei világa, hangulata. Most pedig nagyon örül, hogy játszhat az előadásban, s várja már azt, hogy újból találkozhasson a soproni közönséggel, akiktől sok szeretetet kapott az elmúlt években.

Csakúgy, mint Szomor György, aki szintén óriási népszerűségnek örvend a musical-rajongók között. Az ő színpadra lépése is az előadás egyik különlegessége, hiszen a szövegkönyv  mellett a dalszövegek is az ő nevéhez fűződnek.

Elton John – Tim Rice:
AIDA
musical

Szereposztás:

AIDA Stéphanie Schlesser
RADAMES Vastag Tamás
AMNERIS Füredi Nikolett
ZOSER Szomor György
MEREB Papp Attila
FÁRAÓ Nagy Gábor
NEHEBKA Molnár Anikó
AMONASRO Horváth László
SABRA Sárdy Zoltán
ABASI Ács Tamás
AHARON Savanyu Gergely
RASHIDA Simon Andrea
RANIA Szlúka Brigitta
BASTED Kiss Noró

Valamint: Csernus Anita, Horváth Renáta, Szabó Barbara Szofia, Szalai Dóra,
Sasvári Krisztina, Bolla Bence, Füsi Zsolt, Hergovics Gergő, Pásztor Richárd,
Rovó Péter, Szalai Ákos, Szóka Roland, Vágási István és a kórus.


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek