Zeppelin 50 – A Muzikumban is megünneplik a kerek évfordulót

2018/11/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Idén ünnepli megalakulása 50. évfordulóját a Led Zeppelin. A rocktörténet egyik legnagyobb hatású, brit zenekara tiszteletére november 17-én, szombaton a fővárosi Muzikumban a hazai színtér több kiválóságából álló tribute zenekar, a Lead Zeppelin játssza el a legendás számokat.

Minden idők egyik legjobb dobosa, John Bonham szobra szülővárosában, Redditchben. Bonzo 1980-ban, 32 esztendősen halt meg.

Az 1968-ban alakult Led Zeppelin, amelyet sokan az első heavy metál zenekarnak tartanak, nyolc stúdióalbumot készített. Máig az egyetlen együttes, amelynek valamennyi lemeze felkerült az amerikai Billboard Top 10 listájára,  lemezeikből pedig mintegy 200 millió példány fogyott világszerte. A csapat 1980-ban oszlott fel, az együttes dobosa, John "Bonzo" Bonham halálát követően, a tagok nagyon sokáig a több milliós rajongótábor folyamatos unszolása ellenére sem hajlottak az újraegyesülésre.

Tényleg összeáll a LED ZEPPELIN a 2019-es Glastonburyn?


1988-ban felléptek az Atlantic Records lemezkiadó negyvenedik születésnapja alkalmából, de a koncert rosszul sikerült a tagok közötti mély ellentétek miatt. 2007. december 10-én az énekes Robert Plant, a gitáros Jimmy Page, a basszusokért felelős John Paul Jones és Bonham fia, a szintén ütős Jason azonban mégis színpadra állt a londoni O2 Arénában az Atlantic alapítója, Ahmet Ertegun emlékére rendezett koncerten. A később CD-n lés DVD-n is kiadott eseményen a banda minden nagy slágert eljátszott, köztük a Whole Lotta Love-ot, a Kashmirt és a Stairway to Heavent.

Vörös Gábor megjegyezte, hogy gyerekként látta a moziban A dal ugyanaz marad című Led Zeppelin-koncertfilmet, ami alapjaiban változtatta meg az életét, örökre beleszeretett a zenekarba. Hozzátette: a magyar rockzenészekre általában óriási hatással volt a Led Zeppelin.

November 17-én szombaton este a Muzikumban a Lead Zeppelin elnevezésű tribute supergroup játssza a Zep-számokat. A dalok egy részét az eredeti megszólalást visszaidézve próbálják eljátszani, más darabok esetében kicsit hozzányúltak a klasszikussá vált zenékhez és saját ízük szerint picit átformálták őket. A csapatban az elsősorban Zorán zenekarából ismert Sipeki Zoltán gitározik, Körmendi Roland énekel és szájharmonikázik, Vörös Gábor (Piramis, Omen) basszusgitáron és szintetizátoron játszik, Gerdesits Ferenc (Quimby, Marlboro Man) pedig dobol és mandolinozik. A koncerten vendégként színpadra lép Póka Egon (basszusgitár), Vilmányi Gábor (ének) és Csík István (dob).

 

Led Zeppelin, 50, Muzikum, Lead Zeppelin, Póka Egon

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek