Találkoztam ByeAlexszel!

2013/05/21  ·   Általános   ·  mmi

Általában nem megyek el olyan sajtótájékoztatóra, amelyre fél 11-kor érkezik a meghívó és 14 órára szól, de ez itt volt a szomszédban, bringával 5 perc: ByeAlex eurovíziós szereplését ünnepelték az egybegyűltek.

Találkoztam ByeAlexszel!

Elég para, hogy én nem láttam a felvételt, ezért fogalmam sincs, ki az a Helga meg a Dani, akik előttem logoltak be a köztévé épületébe, mert csak így szólították őket, mintha nem lenne rendes nevük, vagy, a rosszabb változat, nekem álmomból felébresztve is tudnom kéne, kik ők per keresztnév, de ByeAlex mellett foglaltak helyet és sűrűn emlegették őket is.

Hogy egyetlen jó pontom legyen, mi a Pannónia Fesztiválon is drukkoltunk az énekesnek, forró drótunk volt az otthoniakhoz, akik tájékoztattak az eseményekről - kissé nehezményeztem is, hogy kedves barátaim először erre a 10. helyre isznak, és csak utána az én születésnapomra. Felteszem, ők sem láttak életükben még egyetlen helgamegadanit sem, de a döntőbe jutással már volt tétje ennek az egésznek.

Még egy vallomás: kimaradtam az egészből. Mármint  a Dalból és a komplett ByeAlex pró-kontra hisztiből, és mint ilyen, nem is próbáltam véleményt formálni. Annál is inkább, mert leginkább azon vagyok, hogy nincs olyan, h valaki exkatedra sz*r, csak olyan van, hogy nekem nem tetszik, nem az én ízlésem, más zenéket kedvelek stb. A zenét illető véleményformálásban ultraliberális vagyok - bizonyos szélsőséges jelenségeket leszámítva, képes vagyok elképzelni, hogy sok embernek esetleg tetszik, ami nekem nem. Én, ahogy öregszem, egyre inkább húzok a kemény rockos-metálos-punkos stílus felé, ByeAlex tehát nem annyira az én ízlésem, de nem is csapja ki a biztosítékot. Élni és élni hagyni...

Az a ByeAlex, akit én ma a sajtófogadáson láttam, egy végtelenül fáradt és elcsigázott fiatalember volt, akinek pont annyira kellett ez az egész felhajtás, mint még egy eurovíziós döntő... Mint elmesélte, ha nincs a helgamegadani (ideje lesz kibontani ezt a cuccot), akkor beszédül a nézők közé, mert akkor már hosszú napok óta nem aludt.

Gondolom, nem csak a meló emésztette fel az energiáit a filozófiát végzett, újságíróként tevékenykedő zenésznek, hanem az a kereszttűz is, amelybe a Dal után belekerült. Azt mondja, egyszerűen nem értette az egészet, de úgy volt vele, hogy a legtöbb, amit tehet, hogy még jobban odateszi magát. Hát, ez elég jól sikerült, évek óta nem volt ilyen jó eurovíziós szereplésünk - bár sokan, köztük én is, kételkedtem abban, hogy van-e ennek egyáltalán bármi értelme is a pénzköltésen kívül. Ugyanitt Hajdu Pétert is csókoltassuk - nem volt túl elegáns a reakciója a Dal eredményhirdetése után.

Ezzel az egésszel most már kár foglalkozni, ez a fiatalember hozott egy jó pontot kis hazánknak, a közgazdászok és az imázshívők majd számolják ki, megérte-e. 39 országból 15-ben szavaztak rá, miközben több mint egymillióan követték figyelemmel a királyi tévé adását. (Ez most jó hír egyébként?) Újságírói kérdésre, hogy miért volt olyan kevés erdélyi szavazata, holott turnézott arrafelé is, BA azt válaszolta, hogy értesülése szerint rengeteg sms veszett el valami szavazási (júzeroldali) hiba miatt. Van még egy hozadéka a dolognak: már most sorban állnak a Kedvesemért a küldöldi producerek, az itteniek most törpölnek azon, miként kezeljék a helyzetet. Gondolom, a pénzesebb kutya énekel.

Csiszár Jenő, miután befejezte a Class Fm fényezését, hozzátette, hogy a magyar zene úgynevezett "elkapcsolási faktort" jelent a rádióállomásoknál, ezért szervíroznak más adók - de nem az övék, természetesen! - olyan kevés hazait. Szerinte az van, hogy nem erre a fazonra és nem erre a stílusra szocializálódott a magyar mainstream, ezért olyan nagy a felzúdulás. Azt javasolja minden kétkedőnek, hogy adják be a Dalba a saját dalukat, és tessenek a körön belülre dalolni magukat. Dalból kicsit sok volt ezen a délutánon...

A fazonra rá is kérdezett valaki, mármint hogy marad-e a sapka meg a szemüveg, amire persze megint egy roppant egészséges válasz érkezett: "Nem tudom..". Az összesküvés-elméletek gyártói nem nagyon tudnak mit kezdeni ezzel az emberrel, mert tényleg csak úgy van, adja magát, adja a stílusát, a zenéjét, és igazán nem lelhető rajta semmiféle fogást, aminek a segítségével le lehetne rángatni átmeneti trónjáról. Egyszer maga fog lesétálni onnan, úgy képzelem.

Nem tudom, tisztában van-e azzal, hogy nem a döntő volt a legnehezebb ebben az egészben, hanem mindaz, ami most, utána jön. Egy dolog koncentrálni 1 db megmérettetésre, ám mást jelent egy zenei karrier fenntartása, annak minden ódiumával együtt. Mindenesetre, a támadók fegyveréből most némileg kifogyott a puskapor, mert ennyi embert azért nem lehet lesüketezni, de mint mindenben, ebben is lesz magyar lelemény.

ByeAlex nem nagyon ünnepli sem az eredményt, sem magát, a döntő utáni fogadásról is lelépett, most egyelőre pihenni szeretne, no meg koncentrálni az őszi feladatokra, amelyek között szerepel az új album kiadása és a Dal zsűrijében való részvétel is.

Arra a nehezen értelmezhető kérdésre, hogy szerinte fricska volt-e ez a 10. hely, azt felelte, hogy egyszerűen örül a saját helyezésének, és sztem magában hozzátette, hogy annak meg pláne örülne, ha végre békén hagynák... Persze, ezt nem mondta ki, csak gentleman módjára azt, hogy örül a végeredménynek is, mert ő is a dán dalnak szurkolt.

Ha valaki szeretné élőben látni - van egy fogadásom, hogy most már nem lesz gond a nézőszámmal - a zenész FB-profilján és blogján minden infót megtalál, de mi is igyekszünk majd hírt adni a pályája alakulásáról is.

Wéber Helga, Kővágó Dani és ByeAlex

 

 

 

 


Képtár

  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12810
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12811
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12812
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12813
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12814
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12815
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12816
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12817
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12818
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12819
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12820
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12821
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12823
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12824
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12825
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12826
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12828
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12829
  • Találkoztam ByeAlexszel! kép 12830
 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek