Év koncertje - szavazás

Tükör a zsebben: villáminterjú Tóth Verával

2012. szeptember 18.  ·   Általános   ·  mmi

A televíziós tehetségkutató műsorokat egy időben divat volt szidni. Ma már azonban az ellendrukkereknek is be kell látniuk, hogy a sztárcsináló adások nem egy olyan tehetséget adományoztak - ha nem is egészen önzetlenül - a szakmának, akik aztán rajongóikkal karöltve alaposan felkavarták az évtizedes állóvizet. Az elsők egyike volt Tóth Vera, aki mára már teljes jogú tagja a magyar popszakmának.

Tükör a zsebben: villáminterjú Tóth Verával

Hogyan telt a nyár, mennyiben volt munka, s mennyi idő jutott a pihenésre?

Mondhatom, hogy ez az egyik legjobb nyaram volt. Forróság ide vagy oda, rengeteget dolgoztam, de természetesen jutott idő tartalmas programokra, felfrissülésre, amiből a Balaton sem maradhatott ki. Ha tehettem, természetesen koncerteket is látogattam. Láttam például George Bensont élőben! Próbáltunk – próbálunk – a zenekarommal minél több helyre eljutni, s a zenét, az igényességet, a pozitív életfelfogást közvetíteni a dalaimmal.

Milyen tevékenység kapcsol ki teljesen?

Nekem nincs szükségem luxusra ahhoz, hogy kikapcsoljak. Elég otthon ülve zenét hallgatnom, vagy éppen egy vízparti padon csak bámulni a messzeségbe. Szívesen úszom, biciklizem, a barátaimmal sokat járunk koncertekre, borozós-főzős estéket tartunk. Szeretem csak úgy figyelni a világot, akár autóvezetés közben is. Nagyon vonz a fotózás. Imádom az apró részleteket, elveszni bennük és a világ csodájaként megélni őket.

Melyik volt a nyár legemlékezetesebb pillanata?

Erre nehéz lenne választ adni. Talán amikor a Gresham palota aulájában dalra fakadtam egy görbe estén. Kértem, hadd menjek be megnézni, mert annyira csodálatosnak találom az épületet. A recepciós egy dalért cserébe megengedte nekem ezt…

A klubkoncertek vagy a nagy fesztiválok állnak hozzád közelebb?

Ez attól függ, milyen hangulat, milyen közönség várható, és éppen mi az apropója egy-egy fellépésnek. Kicsit talán közelebb állnak a szívemhez a klubok, mert szeretem megteremteni a családias hangulatot, és szerintem nagyon intim és bensőséges atmoszféra jöhet létre egy kisebb helyen. Azért a nagyszínpadoknak is megvan a varázsa…

Az új koncertévad mit tartogat a számodra?

Sok-sok klubkoncertet, koncertet. Van három formációm: az egyik a zenekarom, a másik a Szörppel egy funky ABBA műsor, amelyben Pásztor Annával, az Anna & The Barbies frontnőjével alkotunk párt, és Romhányi Áron zongoraművész barátommal is duózunk. Van munka bőven...

Mennyire és miben zavarnak a bulvármédia találgatásai, valós elemeket egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben tartalmazó híradásai?

Bevallom, nagyon zavar. Tudom, hogy mit vállaltam annak idején azzal, hogy ismertté váltam, de szerintem itthon nincs meg a megfelelő kultúrája a bulvárújságírásnak. Nem könnyű kezelni azt, mikor egy tollvonással megpróbálják lerombolni az addigi kemény munkámat. Bántónak és sértőnek találom, és nagyon is meglennék nélküle, de időnként feltűnik a nevem, és ez ellen úgy istenigazából nem lehet tenni semmit. Nem veszem meg ezeket a lapokat, mert azzal a napom megy tönkre. Nehezen, de azért viselem.

Egy álmod már beteljesült, szerinted hány álmát válthatja valóra egy ember?

Szerintem, ha a realitás talaján álmodozik, és nem elrugaszkodva a földtől, akkor kellő akaraterővel bármennyi álmát valóra válthatja az ember. Ugyanitt, ha nem teljesül be az álom, akkor tudni kell kudarcot vallani és kezelni azt. Tudatosítani, nem véletlen, hogy nem sikerült, és azt, hogy minden értünk történik. Azt szoktam mondani, hogy az álmodozásaimban lefuttatott történeteim más érzéseket váltanak ki belőlem, mint ahogy az a valóságban, gyakorlatban megtörténik. Akkor gondolkozom el, a jelenben kell létezni többet. Azért mondom így, mert „egészséges mennyiségben” mindenkinek jár az álmodozás és az álmok megvalósítása. Ami volt, az már nincs, ami lesz, az még nincs, ami van, az van. Ezeket úgy színezzük, ahogy akarjuk. Fontos a belső vizsgálat és jó, ha van egy tükör a zsebben ezen a hosszú úton…

Az ősz koncertjei közül mit ajánlanál szívesen?

A klubkoncertjeimet mindenképpen. Szeptember 22-én várok szeretettel mindenkit a budapesti Cotton Club-ban este 8-tól, ahol mostantól minden hónapban saját, önálló klubkoncerttel lépek fel. Október 4-én az Orfeumban szintén este 8-tól és Október 26-án a Jazzy-ben este 10-től. December 27-én a Sportarénában egy csodálatos Cserháti Zsuzsa emlékkoncertre kerül sor, ahol én leszek a háziasszony, így természetesen mindenkit nagyon nagy szeretettel várok oda is! Mindenkinek jó szórakozást és szép őszt kívánok!

 

Fotó: Papp Éva
www.pappscneider.com

Képtár

  • Tükör a zsebben: villáminterjú Tóth Verával kép 6754
 

 

Szólj hozzá!


Ági 60  – meg a resztli

Ági 60 – meg a resztli

Lehet, hogy igazából nem is ez a koncert címe, merthogy az „igazi” Ági 60 koncert kicsit több mint két éve volt az egykori Fáklya művházban,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek