A legendás thrash négyesből egyszerre két csapat is színpadra lép április 8-án a Budapest Sportarénában.

2011/03/30  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A koncertet nyolc óra körül a Megadeth kezdi, majd a Slayer lép színpadra, a tervek szerint valamivel tíz óra előtt.
Előzenekar nincs, a kapukat 19 órakor nyitják.

A legendás thrash négyesből egyszerre két csapat is színpadra lép április 8-án a Budapest Sportarénában.
Az este folyamán a zene a főszereplő, a két banda nem akart óriási díszletekkel és hatalmas stábbal turnézni, így inkább a hangosítás minőségére helyezték a hangsúlyt. A felszerelésük épp ezért el is fér 4 kamionban, amit a két banda turnébusza és még két további busz kísér.
A 300 négyzetméteres színpad kialakítása is hagyományosnak mondható, bár az óriási hangládák és a fényhidak elhelyezése meglehetősen látványos lesz.

Az építés reggel 8-kor kezdődik, és kora délután már a hangbeállás zajlik majd.
25 magyar technikai ember segít majd a helyszínen, hogy minden időre a helyére kerüljön; és ebből négyen a koncertek ideje alatt is dolgoznak a világosítóknak majd.

 

Egyik bandának sem voltak extra kívánságai.
Mind a Slayer, mind a Megadeth egy-egy közös öltözőt és egy-egy próbahelységet kért. Az öltözőket kényelmesen, de semmi esetre sem extra módon kell berendezni. Néhány kanapéra van csak szükségük.
Ellátás kapcsán is főként gyümölcsöket, üdítőket, kávét és teát kértek; de persze azért némi chips, tortilla és csokoládé és kerül a délutáni nassolni valók közé. Vacsorára amerikai és ázsiai jellegű ételeket rendeltek.

 

Az Aréna egész területén nem lehet dohányozni.

 

Meglehetősen szigorú beléptetési és biztonsági előírásokkal dolgozik a turné, amelyet betartatnak Budapesten is.
Teljes test és táska ellenőrzés lesz az épületbe belépéskor. Nem lehet behozni semmilyen üveget, palackot; fél- vagy teljesen profi fényképezőgépet, hang- és videó felvevőt. Ezt a koncert ideje alatt is folyamatosan ellenőrizni fogják a tömegben, ha valakit kép- vagy hangfelvétel készítésén érnek, elkobozzák a teljes felszerelést. Ezen felül nem lehet még a koncertre bevinni lézerpontozót, lámpát, vakut, bármilyen típusú kést, sokkolót, botot, buzogányt, láncot vagy üvegtárgyat.

 

Mind a két csapat közel másfél órát játszik, és a programjuk jobbára a legnagyobb slágereikből; illetve az utolsó albumok dalaiból áll.

 

Jegyek még rendelhetők ITT.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek