A legendás thrash négyesből egyszerre két csapat is színpadra lép április 8-án a Budapest Sportarénában.

2011. március 30.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A koncertet nyolc óra körül a Megadeth kezdi, majd a Slayer lép színpadra, a tervek szerint valamivel tíz óra előtt.
Előzenekar nincs, a kapukat 19 órakor nyitják.

A legendás thrash négyesből egyszerre két csapat is színpadra lép április 8-án a Budapest Sportarénában.
Az este folyamán a zene a főszereplő, a két banda nem akart óriási díszletekkel és hatalmas stábbal turnézni, így inkább a hangosítás minőségére helyezték a hangsúlyt. A felszerelésük épp ezért el is fér 4 kamionban, amit a két banda turnébusza és még két további busz kísér.
A 300 négyzetméteres színpad kialakítása is hagyományosnak mondható, bár az óriási hangládák és a fényhidak elhelyezése meglehetősen látványos lesz.

Az építés reggel 8-kor kezdődik, és kora délután már a hangbeállás zajlik majd.
25 magyar technikai ember segít majd a helyszínen, hogy minden időre a helyére kerüljön; és ebből négyen a koncertek ideje alatt is dolgoznak a világosítóknak majd.

 

Egyik bandának sem voltak extra kívánságai.
Mind a Slayer, mind a Megadeth egy-egy közös öltözőt és egy-egy próbahelységet kért. Az öltözőket kényelmesen, de semmi esetre sem extra módon kell berendezni. Néhány kanapéra van csak szükségük.
Ellátás kapcsán is főként gyümölcsöket, üdítőket, kávét és teát kértek; de persze azért némi chips, tortilla és csokoládé és kerül a délutáni nassolni valók közé. Vacsorára amerikai és ázsiai jellegű ételeket rendeltek.

 

Az Aréna egész területén nem lehet dohányozni.

 

Meglehetősen szigorú beléptetési és biztonsági előírásokkal dolgozik a turné, amelyet betartatnak Budapesten is.
Teljes test és táska ellenőrzés lesz az épületbe belépéskor. Nem lehet behozni semmilyen üveget, palackot; fél- vagy teljesen profi fényképezőgépet, hang- és videó felvevőt. Ezt a koncert ideje alatt is folyamatosan ellenőrizni fogják a tömegben, ha valakit kép- vagy hangfelvétel készítésén érnek, elkobozzák a teljes felszerelést. Ezen felül nem lehet még a koncertre bevinni lézerpontozót, lámpát, vakut, bármilyen típusú kést, sokkolót, botot, buzogányt, láncot vagy üvegtárgyat.

 

Mind a két csapat közel másfél órát játszik, és a programjuk jobbára a legnagyobb slágereikből; illetve az utolsó albumok dalaiból áll.

 

Jegyek még rendelhetők ITT.


 

 

Szólj hozzá!


Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának...

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi szabadstrandon.

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri. A magyar zenekarok mellett hallhatjuk többek között a texasi James...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek