A magyar rajongók legnagyobb örömére, Shakira május 5-én a Budapest Sportarénában is fellép!

2011. február 22.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Shakira Isabel Mebarak Ripoll néven született 1977-ben Kolumbiában. Énekes, dalszerző, zenész, producer és táncos, aki a 90-es évek közepétől a latin pop-rock zene egyik legnagyobb alakja, 2001-től pedig a világ egyik legsikeresebb előadóművésze.
1995-ben megjelent harmadik albuma hozta meg számára a sikert spanyol nyelvterületen, első angol nyelvű albuma, a Laundry Service pedig az egész világon ismertté tette.

A magyar rajongók legnagyobb örömére, Shakira május 5-én  a Budapest Sportarénában is fellép!
Számos zenei díjat nyert, többek között 10 Grammy-, 15 Billboard- és 4 MTV Music Awards tulajdonosa. Ő az egyetlen dél-amerikai művész, aki vezetni tudta az amerikai és angol slágerlistákat.

2010-ben Waka Waka cimű dala a FIFA World Cup hivatalos indulója volt, és a legnagyobb példányszámban eladott futball dallá vált.
Shakira a harmadik előadó a világon, akinek a klipjeit több mint egymilliárdan nézték már meg az interneten, és minden idők legsikeresebb latin-amerikai művésze 50 millió eladott lemezzel.

Sale El Sol /The Sun Comes Out című legutolsó albumán folytatja kreatív útját, s ugyanúgy előre tekint, ahogyan a múltba is.

„Ez az album pontosan kifejezi, hogy milyen vagyok - a jelenlegi gondolataimat művészként és nőként." - mondja a lemezről Shakira. „Néhány dal a kezdetekre emlékeztet, mintha szeretnék visszamenni és elölről kezdeni, de egy másik látásmóddal, ahogyan most látom a dolgokat. Amikor Dél-Afrikában voltam, rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, még a reptéri határőrök is a Waka Waka táncot járták. Az utóbbi időben egy kicsit elvesztettem a kapcsolatot a rajongóimmal, de ez segített visszatalálnom, s minden energiámat az album elkészítésébe fektetnem."

 

Ez nem meglepő nyilatkozat egy olyan nőtől, aki 8 éves kora óta ír dalokat, angolul Bob Dylan, Leonard Cohen és Walt Whitman munkásságából tanult meg, és aki történelmet tanul az UCLA-n két album megjelenés között.
Emellett jelentős munkát végez saját Pies Descalzos alapítványánál, amelyet 18 évesen indított és már túl van a hatodik iskola megnyitóján is. Az alapítvány több mint hatezer kolumbiai szegénysorban élő gyermek oktatását és élelmezését biztosítja, valamint már nemzetközi tevékenységet is végez, Haitin és Dél-Afrikában.

 

„Nem úgy gondolunk rá, mint egy adományra." - nyilatkozta az énekesnő. „Minden gyerek képes fejlődni és a társadalom alkotó tagjává válni. Az oktatás erős eszköz a tehetség kibontakoztatásában, és segít kitörni a körből, amibe a nincstelen gyerekek rendszerint bekerülnek."
Shakira az oktatás szószólójává vált, folyamatosan próbálja meggyőzni a világ vezetőit, hogy változtassák meg a kormányok oktatáshoz való hozzáállását az egész világon.

 

„Talán nehéz pillanatokat élsz át, mindenkivel előfordul, de a nap mindig bennünk van, soha nem huny ki, és mindenki elő tudja hívni magából. Remélhetőleg ez egy hosszú, napos időszak kezdete lesz."

 

Shakira turnéja március 1-én kezdődik Argentinában, a magyar koncertre az európai körút elején kerül sor.

 

Jegyrendelés ITT.


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek