Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

2024/03/27  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit Awards-on elképesztő tarolást véghez vitt Raye vagy a Spotify milliárdos Tom Odell.

Fotó: Liam Gallagher/ FB

A most bejelentett nevekkel folytatjuk, de még nem fejeztük be azt a sort, melyből mindenki kedvére válogathat” – kezdte a legfrissebb bejelentést Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Sikerült például meghívnunk egy fesztiválos fellépésre Liam Gallaghert , aki egy különleges turné keretében az Oasis 30 éve megjelent debütáló lemezét, az énekes szerint a '90-es évek legfontosabb albumát, a Definitely Maybe-t adja elő – javarészt szólókoncerteken - az évforduló alkalmával” – mondta Kádár.

Folytatva a sort, az új bejelentésből kiderül, hogy a Szigeten lép fel – idén ritka, vagy talán egyetlen európai koncertként – generációjának egyik legsokoldalúbb előadója, Halsey . A jellegzetes énekhangjáról ismert énekesnőt számos díjjal jutalmazták, többek között bezsebelt már három Billboard Music Awardsot, egy Billboard Women in Music Awardot, egy American Music Awardot és háromszor jelölték Grammy-díjra is. Korábban az Instagramon közzétett bejegyzésében pedig az is kiderült, hogy idén új lemezzel is készül, mint írta, "sok mondanivalója" van, és alig várja, hogy az új évben zenét adjon ki.

Szintén a Nagyszínpadra várjuk idén az elektronikus zenei Grammy-rekordert, arénák és fesztiválok fő fellépőjét, Skrillexet is” – mondta Kádár. Skrillex az utóbbi időben olyan előremutató és avantgárd hírességekkel dolgozott együtt, mint Fred again... vagy Four Tet, hatalmas sikerrel. „ Milyen szerencsés egybeesés, hogy az elektronikus zenei „dreamteam” tagjai ugyanazon a napon, a Sziget zárónapján lépnek fel a fesztiválunkon; Skrillex-et Fred again.. követi a Nagyszínpadon, majd ezután kezd a Revolut Színpadon Four Tet” – tette hozzá sokat sejtetve a főszervező.

Elmondta továbbá, hogy jön Janelle Monáe, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, nem mellesleg bestseller író, divatikon és színész, akinek tavaly jelent meg legújabb, nagysikerű albuma. Janelle Monáe The Age of Pleasure című 4. lemeze két kategóriában is jelölést kapott az idei Grammy-n, Monáe ezzel összesen 10 alkalommal volt nominált a legnagyobb presztízsű zenei díjra. Mindemellett a 2022-ben megjelent első könyve, a The Memory Librarian a New York Times bestsellerlistáján debütált, és számos filmben is láthattuk alakítását.

Nagyszínpadra várjuk az énekes-dalszerző Raye-t is, aki történelmet írt az idei Brit Awardson, már azzal is, hogy megdöntötte az egy évben, egy előadó által begyűjtött jelölések számának rekordját. A hét jelölésből ráadásul hatot be is zsebelt, ezzel pedig megdöntve Adele, Harry Styles és a Blur rekordját.

Érkezik a Szigetre a Spotify-on már mintegy 2,3 milliárd lejátszást számoló Another Love című számával a köztudatba berobbant Tom Odell is. Legutóbbi budapesti koncertjéről itt írtunk.

És ott lesz a Nagyszínpadon a több milliárd streamet elérő, legendás arénákat elárasztó és széleskörű kritikai elismerést kivívó, platina minősítésű Los Angeles-i rock csapat, a LANY, vagy a rockot, elektronikát és a pszichedelikus zenét ötvöző, kísérleti, avantgárd zenei stílusairól ismert Yves Tumor is. De túl a Nagyszínpadon is bőven válogathatunk a zenei csemegékből, így például a friss bejelentésben ott van az improvizatív funk és hip-hop elektronikus zenéjéről, szabadon áramló, humoros szövegeiről ismert Marc Rebillet.

 

A Sziget mostani bejelentése tehát a Nagyszínpad mellett a Revolut Színpad, a Bolt Party Aréna és a Colosseum fellépői közül is felsorol újabb neveket. így az alábbiakkal lesz teljes a mai névsorolvasás–  ABC sorrendben:

Anfisa Letyago, Apashe with Brass Orchestra, Archie Hamilton, Ari Abdul, Camo & Krooked b2b Luude, Charlie Sparks, Colyn, Dyen, Editors, Enrico Sangiuliano, Franc Moody DJ set, Goldband, Job Jobse, Kevin de Vries, KI/KI live, Kiasmos live, Lachesi, Len Faki, Loco Dice, LP Giobbi, Lucia Lu, Mannequin Pussy, MØ, Modeselektor, Neil Frances, Nico Moreno, NTO live, Rebūke, Sam Paganini, Sarah Story, Sven Väth, Teezo Touchdown, Tinlicker live, Tkay Maidza, Venerus, VICTORIA, Whipped Cream

... és hamarosan érkeznek majd a továbbiak.

 

Néhány cikkünk LIAM GALLAGHER-rel kapcsolatban:

 

Azok a csodálatos Gallagher fiúk

 

10+1 híres zenész, akik valami fura dolgot műveltek a színpadon

 

Amikor Liam Gallagher összeáll Dave Grohl-lal

 

 

Sziget 2024, Liam Gallagher, Skrillex, Halsey

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek