Bridge To Solace - Igényes külcsíny, finom belbecs

2009/06/03  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Bridge To Solace: House Of Dying Sun | Sose ítélj meg Cd-t a borítója alapján...

Bridge To Solace - Igényes külcsíny, finom belbecs
Ez a bölcsesség mindenképpen megfontolandó, ám a Bridge Of Solace új albumának elemzésekapcsán mégis meg kell említenem, hogy szimpatikus, ha egy banda ad a tisztességes külsőre. A House Of Dying Sun borítója igazi mestermű, egy ilyen CD hallgatásának máshogy áll neki az ember fia. Arról már nem is beszélve, hogy az igényes külcsíny finom belbecset takar A Bridge to Solace új albumát visszafogott, kissé aggódó szemöldökráncolgatással várták a banda rajongói. Ennek részint az volt az oka, hogy a legutóbbi, nem túl fantáziadúsan Kingdom of the Dead névre keresztelt album megosztotta a BTS fanokat, részint pedig az, hogy az utóbbi időben lezajló tagcserék is most bizonyíthatták létjogosultságukat.

Nos, az aggodalom lényegében alaptalannak mondható, a Bridge To Solace talán eddigi legjobb albuma lett a House Of Dying Sun. Ennek legfőbb oka, hogy úgy tudták kiemelni a jó dolgokat az előző két albumról, hogy mellette az új opus íze abszolút egyéni. A dalok tartalmi része mondjuk ugyanaz, de ebben a témában jó újra és újra elmerülni (a fogyasztói társadalom gyökérsége, a törtetők arcátlansága, stb...).

Aki azonban nekivág készüljön fel, hogy összetett, bonyolult anyaggal van dolga, meg kell vívni érte, nem adja magát könnyen. Jó pár meghallgatás után kezd kikristályosodni a fejünkben az albumról alakult kép. Ez az egyik fő oka annak, hogy a Bridge Of Solace kiemelkedik egy olyan piacról, ahol ha eldobsz egy követ, tuti eltalálsz vele egy HC zenekart. Szerintem a lemez csúcspontja a Degeneration (nem véletlenül tették az elejére).

Összességében az album valahogy felül tudja múlni az elődeit mind zúzás, mind komplexitás mint ötletesség terén. Aki szereti a HC-t annak mondjuk már tuti megvan, ha mégsem...hm...bűnös mulasztás...



 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek