Delain, 2011.05.15. Diesel Club

2011. május 11.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Hollandia legjobb szimfonikus metal csapata a női énekessel felálló Delain ad május 15-én koncertet a Diesel klubban.

Delain, 2011.05.15. Diesel Club
Nem lehet eleget méltatni Charlotte Wessels szemrevaló kinézetét, melyet csak gyönyörű hangja képes felülmúlni. A 2002-ben alakult zenekar neve is különleges, mert napjaink egyik legfelkapottabb horror írójának, Stephen King A Sárkány Szeme című regényének egyik hősét hívták így.
Utolsó megjelent lemezük a April Rain a holland alternatív listán első helyet ért el, és ez már magában hordozza annak az ígéretét, hogy tökéletes koncertet fogunk hallani. A banda előzenekarként már járt nálunk, az egyik legsikeresebb bemutatkozásuk a Petőfi Csarnok béli buli volt, ahol a Sonata Arctica előzenekaraként léptek fel. Nem kisebb nagyságok találhatók tagjaik között, mint a Within Temptation volt billentyűse Martijn Westerholt, vagy a lemezen közreműködő Marco Hietala, aki a Nightwish basszere és énekese.

 

Fellép még az ausztriai Serenitiy, akik hasonló stílust képviselnek, csak náluk a lágy női hang mellett még egy karcos férfi kíséret is színesíti a zenei palettát. Érdemes figyelmet szentelni rájuk is, nem mai csapat, az évek alatt szépen összecsiszolódtak és már a harmadik lemezük jelenik meg.

 

 


A bemelegítésért a Lost in Thought nevű angol banda felel, akiknek zenéje erősen hasonlít példaképükre, a Dream Theater-re. Szépen kidolgozott dallamok, igényes énekhang, tökéletes előkészítése a bulinak.

 

 

Jegyrendelés ITT.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

A zenekar különleges kiadványokkal hálálja meg a rajongók szeretetét: egy születésnapi koncert CD/DVD-vel, valamint a "45" című jubileumi album...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a vendégük: Szörényi Levente.

Ints búcsút a nyárnak – vígasztaljon az Akvárium őszi-téli programja

Lemerülünk, kibekkeljük azt a nyolc-tíz hónapot, amíg újra papucsban járhatunk az utcán... Még van pár szabadtéri záróbuli, az Akvárium víz alatti termeiben viszont már beindult az élet – biztosítva a szünet nélküli átmenetet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek