Epica koncert április 1-jén, és ez nem vicc!

2011. március 25.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Nem áprilisi tréfa az Epica koncertje, hanem piros betűs ünnep, melyen a világ egyik legjobb zenekarát láthatjuk a Club202-ben fellépni.

Epica koncert április 1-jén, és ez nem vicc!


A Holland szimfónikus metált játszó Epica karrierje 2002-ben indult, Mark Jansen gitáros elhatározta, hogy megalakítja a világ legjobb power/gótikus metal csapatát. Első lemezük még más felállásban készült, így azt az igazán hardcore rajongók nem tartják számon. A második, The Phantom Agony névre hallgató azonban már tartalmazza mindazokat a stílusbeli elemeket, mely a mai napig jellemzi munkásságukat. Az énekesnő Simone Simmons képzett mezzoszoprán hangja és Mark Jansen brutális halálhörgése olyan lágyan simul össze a dalokban, hogy hallgatóságának könnybe lábad a szeme az örömtől. A zenében is megvan ez a kettősség, a brutális gitár riffeket és a keményen kezelt dobokat a szimfónikus részek és a szintetizátor hangja lágyítja. 2005-ben már filmzenét írnak, és 2007-ben a legnagyobb független metal kiadó, a Nuclear Blast adja ki akkori lemezüket. Sokat koncerteznek, és néha egészen különleges számokkal is meglepik rajongóikat. Ilyen például a Macskák című musical Memories dala, vagy a 2009-es The Classical Conspiracy lemez. Ezen utóbbinak külön története is van, és bár nem hiszem a hazai rajongók ne ismernék, de azért röviden megemlékezek róla.

 

 

 

Simone Simmons-ról fentebb már volt szó, de arról nem, hogy barátja Olivér Palotai magyar származású. Emiatt is kedveli Magyarországot és meggyőzte a zenekart, hogy az akkor még csak készülő albumukat a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon vegyék fel élő közönség előtt. Itt nem csak saját dalaik hangzottak el, hanem Mozart, Dvořák, Verdi, Orff, Prokofjev, Grieg és Vivaldi klasszikus zenei művei is. Hatalmas érdeklődés kisérte őket, több mint 20 országból érkeztek rajongók, hogy részt vegyenek ezen az eseményen és az utána megjelenő kritikák is az egekig magasztalták őket. Franciaországban, Hollandiában és Belgiumban is feljutott a slágerlistákra, de ami különleges ezt az előkelő pozíciót még Kínában is elérte.
Kicsit visszatérve Simone Simmons-ra, azt még meg kell említeni, hogy rendszeresen választják meg a legszebb női rock énekesnek az évente tartandó szavazásokon. Csinosságát hűen adják vissza a fotók, hangjának elképesztő erejét viszont csak személyesen lehet megtapasztalni. Erre nagyszerű alkalom az április 1-jén a Club202-ben tartandó koncert, melyen előzenekarként a hazai Leecher lép fel.

 

Jegyrendelés ITT.

 

- dinnye -

 


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek