Kulturcsók! Ez meg mi?

2012. június 22.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A Kulturcsók nemcsak az egymásnak örülés ünnepe, hanem csemege zenészeknek, zeneszeretőknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Olyan élményt szeretnénk szerezni a közönségnek, mely felébreszti bennük az érdeklődést az embertársaik iránt. Az ismerős népi dallamok és a táncra perdítő muzsika előhozza az emberi lélekből azt az érzést, melyet csak a gyerekek ismernek: az önfeledtséget. Az esemény a csók világnapja alkalmából jön létre, és ünnepli a jelen levőkkel a magyar és a minket körülvevő nemzetek zenei kultúráját.

Kulturcsók! Ez meg mi?

Az esemény azok számára szerveződött, akik érdekeltek abban, hogy a kulturális identitás fontosságát és megismertetését, a kultúrabeli különbségek feloldását előre segítsék. Szokták mondani, hogy a zene nemzetközi nyelv, mely mindent áthidal, mindenre megoldást talál, és mindenki feloldódik benne...


Fellépők:


20.00 Cimbaliband - TransBalkan elektrik koncert
21.00 Motiva és Kovács Nóri - Magyar népi zene újragondolva
22.00 Matokabinde zenekar - Autentikus folk táncoslábúaknak


A Cimbaliband zenekar, akik sikeresen képviselték a magyar zenét és kultúrát Japánban pár hete, egy TransBalkan Express koncerttel örvendeztetnek meg.
A Motiva zenekar Kovács Nóri énekes hölggyel, aki a Repülj madár... című országimázs dalt is énekelte, újrahangolva hozzák el a saját gyűjtésű dalaikat Erdélyből és más vidékekről.
A Matokabinde zenekar, akik Kovács Nóri és Kovács Judit énekes hölgyekkel karöltve idézik a gyökereink dallamait, vonós hangszereikkel nyújtanak talp alá valót ezen a koncerten.Időpont: 2012. július 5. csütörtök
Helyszín: Trafik klub
Helyszín címe: 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.
Pontos kezdés: 20.00
Belépő: 1200 Ft, ebből 200 Ft lefogyasztható kupon


A Trafik klubról:

A Trafik klub: palotavárosi élő zenés szórakozóhely, a Mikszáth Kálmán tér 2. szám alatt található. Koncertek, bulik, klubestek, előadások, zártkörű rendezvények helyszíne. A volt Tilos az Á... helyén nyitott meg 2011. elején. A klubra jellemző, hogy befogadó-helyként nem válogat a műfajok sokszínűségéből. Minden egyes korosztály, minden stíluskövető megtalálja a számára tetsző programot a kínálatból.


 

 

Szólj hozzá!


Csak most búcsúztatták el Aviciit

Csak most búcsúztatták el Aviciit

Avicii családja, barátai és rajongóinak százai gyűltek össze Svédországban pénteken, hogy emlékezzenek a DJ-re. Arról nem szólnak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Terence Hill titokban ismét nálunk járt

Arról már beszámoltunk, hogy a világsztár február 16-án ismét Magyarországra érkezik a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendégeként. Azt is megírtuk, hogy kisorsolnak egy buggyt. Az új infó az, hogy a jótékonysági aukció ajánlását is elvállalta Terence Hill, melynek során titokban ismét hazánkban járt.

Annyira visszavonul Michael Bublé, hogy turnéra indul: Bécsben is koncertezik!

Azt innen nehéz megmondani, hogy az újságíró kergette a szenzációt vagy Bublé beszélt félre, mindenesetre felröppent a hír, hogy a népszerű énekes visszavonul a nagyközönségtől, csak stúdiózni fog.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek