Nincs botrány a botrányból

2010/02/26  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Ha az egy ideje már nem a földön járó, javarészt odahaza hódító amerikai énekes az európai turnéja keretében meghívást kap olyan, zeneileg mininek számító állam zöldfülű koncertszervezőitől, amelyik sokszor azt képzeli magáról, hogy a világ közepe, abból jó nem sülhet ki.

Nincs botrány a botrányból
„Megint olyan sztár érkezik Szlovákiába, aki a kelet-közép-európai országok közül csak bennünket választott" - olvastam az interneten. Egy büszke nemzetalkotó valószínűleg az egyik kezével a mellét veregetve a másikkal beírt a fórumba, ordító hibákkal tarkítottan, hogy lám-lám, a magyarokra nem kíváncsi, bezzeg ránk igen... Csakhogy a fenti kijelentés nem fedi a valóságot! Ne-Yót szándékosan nem hívták meg például Magyarországra se. A szlovákiai koncertszervezők lemaradásban vannak a környező országokban tevékenykedőkhöz képest, akik ezen a betegségen már a kilencvenes években átestek, komoly árat fizetve. Tudatosíthatnák, hogy az ottani közönség sem vevő mindenkire. Elmúltak már azok az idők, amikor ritkaságszámba mentek a könnyűzenei fellépések, s aki koncertre vágyott, az bárkire jegyet váltott.

Ne-Yo az észak-amerikai kontinensen szupersztár, az óriásstadionokat is megtölti. A nagy nyugat-európai országokban a sportcsarnokos fellépései zajlanak telt házzal - arrafelé megfelelő számú érdeklődő azért összegyűlik.


A pici ország pici fővárosában, Pozsonyban azonban csak pár száz ember volt kíváncsi rá. Ez degradáló a számára, ezért el sem jött, a koncert elmaradt. Vagyis csak feltételezzük, hogy ezért nem jött el, a hivatalos okot nem ismerjük... A bulvár persze szenzációként tálalta a mindössze a fellépés előtt néhány órával bejelentett hírt, a tévériporter beszélgetett egy síró brünni és két felháborodott kassai lánnyal, de több nem történt. A világhálón az egyik írás párhuzamba állítja a koncertet a jégkoronggal. „Tegnap legyőztük az oroszokat, ma este a legnagyobb amerikai énekel nekünk" - máig olvashatjuk, arra azonban, hogy mégsem énekelt, nem tér vissza. Szóval, alapjában véve, nincs botrány a botrányból. Ne-Yo pedig a farzsebéből kifizeti a szerződésszegés miatti büntetést, ha egyáltalán fizet, és a menedzsmentjével együtt örökre kitörli Pozsony nevét a fejéből, ha az egyáltalán bekerült oda. (Új Szó)



 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek