Novemberben Tom Jones ismét Budapesten

2011. szeptember 09.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Tom Jones 2 év után ismét hazánkba érkezik, hogy legújabb albumát, a 2010-es Praise and Blame-t elénekelje nekünk.


Novemberben Tom Jones ismét Budapesten

 

Hihetetlen, hogy 71 évesen még mindig a színpadon áll és énekel, de ami ennél is nagyobb csoda az az, hogy nem a régi slágereiből akar megélni, folyamatosan megújul és lépést tart a zenei élet változásaival. 1965-ben a világhírhez elég volt egy bohókás „What's new, pussycat?", és az őt egyszámos előadónak beállító kritikusokat megcáfolva, sorra jelentkezett a jobbnál jobb dalokkal. It's not unusual, Delilah, She's a lady ezek mindegyike újra és újra a csúcsra repítette és vitathatatlan, hogy 1965. és 75. között ő volt az angol világ legnépszerűbb énekese. Az amerikai álom egyik kulcsfigurája volt, ő volt az egyik, aki megtestesítette mindazt, amit az emberek a sikerről, ragyogásról és csillogásról gondoltak. Mindebben része volt annak is, hogy Las Vegas legnépszerűbb szórakoztatóhelyein lépett fel, a Flamingo és a Caesars Palace egyike volt a legnagyobb és legdrágább mulatóknak, ráadásul ő nem egyszeri vendég, hanem állandó fellépő volt ezeken a helyeken. Amerika másik nagy kultuszénekese Elvis Presley is jó barátja volt, égészen annak haláláig szoros volt köztük a kötelék. Ezen a felvételen Elvis híres „Dont Be Cruel" számát énekli.

 

 

Természetesen senki sem tud folyamatosan a csúcson lenni, nála is voltak hullámvölgyek, de ezeket az időszakokat arra használta fel, hogy új hangzást, új imázst találjon ki magának. Nagyon kevesen képesek szembenézni a múlttal, és olyan radikálisan megújulni, mint ő. A '80-as években például country dalokat énekelt, és 9 dala is belekerült az amerikai TOP40-be. Radikális változás volt ez az eddig megszokott dallamvilághoz képest, de sikerült azt is sikerrel vennie.

 

 

A nagy áttörés 1988-ban történt, Prince „Kiss" című dalát dolgozta fel az akkor a csúcson lévő Art of Noise-zal. Elsöprő siker lett, és nem csak az angol anyanyelvű országokban, hanem az egész világon. A mai napig ezt a számot tartják az egyik legfontosabb dalnak Tom Jones zenei pályafutásában, mert soha senki nem gondolta volna róla, hogy ilyen messzire képes eltávolodni eredeti stílusától. Az első megdöbbenést villámgyorsan felváltotta a hangos ünneplés, az MTV és a VH1 állandóan műsoron tartotta a belőle készült videoklipet, és ennek hatására a slágerlisták élére is került.

 

 


A Praise and Blame albumot 2010-ben adta ki és megjelenésekor mind a kritikusok mind a vásárlók részéről elragadtatott fogadtatásban részesült. Kiadásának hetében óriási siker volt, jobban fogyott például, mint Eminem lemeze, és ez egészen a brit slágerlista 2. helyéig repítette. 46 éves zenei pályafutás, 150 millió eladott lemez után 71 évesen színpadra állni és mindig megújulni ez az, amitől sosem lehet elfelejteni őt. Sosem lehet tudni, hogy milyen arcát mutatja egy koncerten, lehet édesen bájolgó a régi számaival, vagy kemény és húzós, mint egy rock énekes. Erről az albumról az én kedvencem a Burning Hell, mely valószínűleg a budapesti koncert nyitószáma is lesz:

 

 

 

Várható setlist:

Burning Hell
Run On
Strange Things
I'm Never Gonna Fall In Love Again
Didn't It Rain
Don't Knock
Dixie Chicken
Chills and Fever
Sex Bomb
Green, Green Grass of Home
Detroit City
Delilah
Mama Told Me Not To Come
You Can Leave Your Hat On
It's Not Unusual
Hey Pocky Way
Kiss

 

Jegyvásárlás ITT.

 


 

 

Szólj hozzá!


Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának 2019-es hadosztálya

Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának...

Lezárult a szavazás, és már nyilvánossá is vált, kik azok a szerencsések, akik 2019-ben ünnepélyes keretek közt kerülnek majd be a Rock & Roll...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Pharell Williams már nem happy: jó sokat kell fizetnie plágiumért

Jó, nem egyedül, ketten állják az ötmilliós számlát: Robin Thicke-vel 1,4 milliárd forintnak megfelelő dollárt fizetnek egy hosszú idő után lezárult szerzői jogi perben, amely nagy sikerű számuk, a Blurred Lines miatt indult – számolt be róla a BBC News.

Hagyjátok énekelni! Toto Cutugno ismét Budapestre jön

75. születésnapja alkalmából 2019. április 27-én Toto Cutugno elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok által közvetített hamisítatlan mediterrán életérzést.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek