Presser Gábor zavarba jött, de meghirdették a gyerekeknek szóló zenei versenyt

2010/04/27  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Az, hogy az én dalomat éneklik ezen a napon, az amennyire megtisztel, ugyanannyira zavarba is hoz - mondta a magyar zene egyik ikonja.

 

Presser Gábor zavarba jött, de meghirdették a gyerekeknek szóló zenei versenyt
Hangfoglaló Hétfő néven versenyt hirdet általános és középiskolai diákoknak a Hangszeresek Országos Szövetsége. A játék lényege, hogy Presser Gábor Neked írom a dalt című szerzeményét egy időben, azaz, május 10-én, hétfőn 11 órakor elő kell adni, rögzíteni, és feltölteni a netre. A győztes 1 millió forint értékű hangszerrel, hangtechnikai eszközzel gazdagodik.

A tavalyi év után idén is megrendezésre kerül Magyarországon a Hangfoglaló Hétfő. Az Ausztráliából indult kezdeményezés lényege, hogy egy időben ugyanazt a dalt kell előadni. 2009-ben a Zene nélkül mit érek én című számot énekelte el 55 iskolai csoport. A győztes kaposváriak több, mint hatszázan, fúvósok kíséretében adták elő Máté Péter örökzöldjét. A Hangszeresek Országos Szövetségének kiírása szerint most a Neked írom a dalt kell elénekelni május 10-én 11 órakor.

 

- Minden kezdeményezést támogatok, amiben sejlik valamennyi remény, hogy az egykor legendás ének-zenei oktatásnak legalább halvány emlékét megőrizhetjük - nyilatkozta Presser Gábor.

 

- Az, hogy az én dalomat éneklik ezen a napon, az amennyire megtisztel, ugyanannyira zavarba is hoz. Remélem, hogy a Hangfoglaló Hétfő figyelemfelkeltő akciója sikeres lesz és sokan kezdenek el zenélni, tanulni a maguk és mások örömére.

 

A versenyen Magyarország bármely általános és középiskolája, annak énekkarai, zenekarai, osztályai, vagy az iskola, iskolák osztályaiból alakított csoportok indulhatnak. A produkciókban közreműködhetnek tanárok, szülök, az iskola azóta hírnévre szert tett egykori diákjai. Zenekarok esetében négy, énekkarok esetében tizenkettő a minimum létszám. Az előadott dalt kamerával rögzíteni kell, és május 17-ig feltölteni a hangfoglalo.indavideo.hu oldalra.

 

Ezt követően június 17-ig lehet szavazni a videókra.

 

Az öt legtöbb voksot begyűjtő produkció kerül a zsűri, azaz Presser Gábor, Hajós András, Czutor Zoltán, Ásztai Katalin (MZMSZ), Andrásik Remo (HANOSZ) elé, és ők választják ki a legjobbat. A nyertes 1 millió forint értékben kap hangszert vagy hangtechnikai berendezést, igénye szerint. A Hangfoglaló Hétfőre a nevezés ingyenes.

 

Forrás: Zene.hu

 


 

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyre az ember egy életen át emlékezni fog

A koncert, amelyre az ember egy életen át emlékezni fog

A magyar popzene állócsillaga múlt szombaton tizennegyedszer lépett a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.

Aki a virágot szereti: nárcisz és napraforgó Csepregi Éva programjában

Nemrég szóltunk, hogy a nem rég életmű-koncertet adó énekesnő április 27-én Babócsán fog dalolni a nárciszok kacspán egybegyűlteknek (link a cikk végén), akkor – anélkül, hogy bármiről is tudtunk volna – úgy kommentáltuk az infót, hogy majd nyáron fog a napraforgóról énekelni. De nem kellett nyárig várni.
Új koncertek