Roger Waters legendás Fal produkciójában magyar gyerekek a Budapest Sportaréna színpadán

2011. május 16.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Roger Waters nálunk a Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítványt támogatja.

Roger Waters legendás Fal produkciójában magyar gyerekek a Budapest Sportaréna színpadán
Aki figyelemmel kísérte Roger Waters pályafutását és életét, tudja, hogy a Pink Floyd zenei géniusza mindig rendkívül érzékenyen követte a világ eseményeit, nem csupán politikai, de szociális területen is.
Mindig felemelte szavát a hatalom gépezete által elnyomott, hátrányos helyzetbe került emberekért, mind dalaiban, alkotásaiban; mind magánemberként.

Nincs ez másként most sem, amikor a Fal 30 éves jubileumi előadását mutatja be a világ számos országában.
A mű egyik legnagyobb slágere a legendás Another Brick In The Wall című dal, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekeltek.
A mostani turnén Roger Waters minden városban helyi gyermekeket keresett a feladatra, de mindezt megtoldotta egy jótékonysági eseménnyel is.
Olyan hátrányos helyzetű gyerekeket, és őket segítő szervezeteket keresett, akik főként a gyermekek elkallódását akadályozzák meg, akik nem nyugodnak bele a sok ember számára megváltoztathatatlannak tűnő sorsokba, akiknek célkitűzésük, hogy akár falakat áttörve érjék el a lehetetlent, az egyenlő bánásmódot.

 

Minden helyszínen hosszas keresés, alapítványokkal való tárgyalások előzték meg a döntést.
Június 22-én Budapesten az abonyi székhelyű Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért alapítvány 16 pártfogoltja léphet színpadra, énekelhet a Falban, együtt Roger Waters-szel és zenekarával.

 

 

 

Az alapítványt szülők hozták létre 1992-ben, az abonyi iskolában tanuló diákok, kiemelten a hátrányos helyzetű gyermekek szociális, kulturális hátrányainak enyhítésére és tanulmányi munkájuk segítésére.
Jelenleg 264 gyerekkel foglalkoznak, akik alacsony iskolai végzettségű, akár munkanélküli szülők, sokgyermekes családok, vagy nevelőszülők gyermekei.
Az alapítvány a hosszú évek alatt bebizonyította létjogosultságát, több száz pártfogoltat segítve.
Az alapítvány és a gyerekek azonban nem csupán saját problémáikat látják, érzékenyen reagálnak máshol előforduló gondokra is.
Jó példa erre, a vörösiszap katasztrófa gyermekeinek megsegítésére szervezett „100 forintos gyűjtőakciójuk", amellyel hozzájárulhattak a bajba jutott családok iskolai felszerelés illetve könyvvásárlásához, pótlásához.

 

A Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány pártfogoltjai számára a szereplés Roger Waters koncertjén hatalmas lehetőség, hiszen sokuknak még egy budapesti utazás is elérhetetlen, az pedig, hogy egy ilyen nívós produkcióban, az Arénában több mint tízezer ember előtt mutatkozhatnak meg, soha vissza nem térő lehetőség, életre szóló élmény.

 

 

 

A kiválasztott 16 gyerek délután együtt próbál majd Roger Waters-szel és zenekarával; az énekes előre jelezte, hogy szeretne velük külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére. Ezen felül Roger Waters az Alapítványt egy kisebb összeggel is támogatja, megköszönve munkájukat, erőfeszítéseiket a hátrányos helyzetű gyermekek sorsának jobbra fordításáért.
Este pedig mindenki láthatja majd a gyerekek több hétig gyakorolt előadását, a legendás Fal produkció részeként.

 

Az Alapítvány a 16 gyerek kiválasztásához külön tanulmányi versenyt hirdetett, és minden gyermeknek egy fogalmazást is kellett írnia, miért szeretne részt venni az előadásban.
Legtöbbjük szívhez szólóan írt arról, mit jelentene számára a fellépési lehetőség:

 

„Öten vagyunk testvérek. Vannak olyan dolgok, amiket nem tudnak nekünk a szüleink megadni. Ötünk közül én tanulok a legjobban. Elterveztem, - látva a szüleimet és a tesóimat - hogy én nem szeretném, hogy a gyermekeimnek is ilyen hiányban szenvedő élete legyen. Ezért tanulni fogok, ameddig csak lehet. Ha pedig végeztem az iskolákkal, dolgozni fogok, hogy minél több nagy fellépésre és hasonló helyre mehessek majd gyermekeimmel."

 

„Azért szeretnék elmenni erre a koncertre, mert az életben biztos, hogy nem lesz ehhez hasonló élményem. Nevelőszülőknél vagyok. Amit énekelni kell, azt már hallottam, amikor kisebb voltam. Apukámmal laktam. Nagyon sokat adták a rádióban és apuval táncoltunk is rá. Borcsi néni mondta, hogy miről szól a dal és én úgy gondolom, hogy igaz, amiről énekelnek."

 

„Számomra megtiszteltetés, hogy a jelöltek között lehetek. Igyekszem magatartásommal, tanulmányi eredményemmel és közösségi munkámmal még jobban kiérdemelni a megtiszteltetést."

Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány
2740 Abony, Szelei út 1.
Adószám: 18664373-1-13
Kiemelten közhasznú alapítvány
Kuratórium elnöke: Csizmadia Mihályné

 


 

 

Szólj hozzá!


Jön a film az amerikai zene születéséről – Morgan Freeman-nel

Jön a film az amerikai zene születéséről – Morgan...

Budapestre érkezik az "America’s Musical Journey" című IMAX® dokumentumfilm. A Morgan Freeman által narrált és Aloe Blacc főszereplésével...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legjobb zsűritag díját kapta Majka

Tizennégy kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán március 20-án este a Budapest Music Centerben. A legjobb női műsorvezető Liptai Claudia lett, Istenes Bence kapta a legjobb férfi műsorvezetőnek járó elismerést, Majoros Péter Majkát a zsűritag kategóriában díjazták értesült a Marketing&Média...

Anastacia lesz a sztárfellépője a női kézilabda Bajnokok Ligája májusi döntőjének

A négyes döntőre május 11-12-én kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában, az énekesnő az elődöntők előtt szórakoztatja majd show-jával a közönséget – írja az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek