Roger Waters legendás Fal produkciójában magyar gyerekek a Budapest Sportaréna színpadán

2011. május 16.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Roger Waters nálunk a Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítványt támogatja.

Roger Waters legendás Fal produkciójában magyar gyerekek a Budapest Sportaréna színpadán
Aki figyelemmel kísérte Roger Waters pályafutását és életét, tudja, hogy a Pink Floyd zenei géniusza mindig rendkívül érzékenyen követte a világ eseményeit, nem csupán politikai, de szociális területen is.
Mindig felemelte szavát a hatalom gépezete által elnyomott, hátrányos helyzetbe került emberekért, mind dalaiban, alkotásaiban; mind magánemberként.

Nincs ez másként most sem, amikor a Fal 30 éves jubileumi előadását mutatja be a világ számos országában.
A mű egyik legnagyobb slágere a legendás Another Brick In The Wall című dal, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekeltek.
A mostani turnén Roger Waters minden városban helyi gyermekeket keresett a feladatra, de mindezt megtoldotta egy jótékonysági eseménnyel is.
Olyan hátrányos helyzetű gyerekeket, és őket segítő szervezeteket keresett, akik főként a gyermekek elkallódását akadályozzák meg, akik nem nyugodnak bele a sok ember számára megváltoztathatatlannak tűnő sorsokba, akiknek célkitűzésük, hogy akár falakat áttörve érjék el a lehetetlent, az egyenlő bánásmódot.

 

Minden helyszínen hosszas keresés, alapítványokkal való tárgyalások előzték meg a döntést.
Június 22-én Budapesten az abonyi székhelyű Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért alapítvány 16 pártfogoltja léphet színpadra, énekelhet a Falban, együtt Roger Waters-szel és zenekarával.

 

 

 

Az alapítványt szülők hozták létre 1992-ben, az abonyi iskolában tanuló diákok, kiemelten a hátrányos helyzetű gyermekek szociális, kulturális hátrányainak enyhítésére és tanulmányi munkájuk segítésére.
Jelenleg 264 gyerekkel foglalkoznak, akik alacsony iskolai végzettségű, akár munkanélküli szülők, sokgyermekes családok, vagy nevelőszülők gyermekei.
Az alapítvány a hosszú évek alatt bebizonyította létjogosultságát, több száz pártfogoltat segítve.
Az alapítvány és a gyerekek azonban nem csupán saját problémáikat látják, érzékenyen reagálnak máshol előforduló gondokra is.
Jó példa erre, a vörösiszap katasztrófa gyermekeinek megsegítésére szervezett „100 forintos gyűjtőakciójuk", amellyel hozzájárulhattak a bajba jutott családok iskolai felszerelés illetve könyvvásárlásához, pótlásához.

 

A Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány pártfogoltjai számára a szereplés Roger Waters koncertjén hatalmas lehetőség, hiszen sokuknak még egy budapesti utazás is elérhetetlen, az pedig, hogy egy ilyen nívós produkcióban, az Arénában több mint tízezer ember előtt mutatkozhatnak meg, soha vissza nem térő lehetőség, életre szóló élmény.

 

 

 

A kiválasztott 16 gyerek délután együtt próbál majd Roger Waters-szel és zenekarával; az énekes előre jelezte, hogy szeretne velük külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére. Ezen felül Roger Waters az Alapítványt egy kisebb összeggel is támogatja, megköszönve munkájukat, erőfeszítéseiket a hátrányos helyzetű gyermekek sorsának jobbra fordításáért.
Este pedig mindenki láthatja majd a gyerekek több hétig gyakorolt előadását, a legendás Fal produkció részeként.

 

Az Alapítvány a 16 gyerek kiválasztásához külön tanulmányi versenyt hirdetett, és minden gyermeknek egy fogalmazást is kellett írnia, miért szeretne részt venni az előadásban.
Legtöbbjük szívhez szólóan írt arról, mit jelentene számára a fellépési lehetőség:

 

„Öten vagyunk testvérek. Vannak olyan dolgok, amiket nem tudnak nekünk a szüleink megadni. Ötünk közül én tanulok a legjobban. Elterveztem, - látva a szüleimet és a tesóimat - hogy én nem szeretném, hogy a gyermekeimnek is ilyen hiányban szenvedő élete legyen. Ezért tanulni fogok, ameddig csak lehet. Ha pedig végeztem az iskolákkal, dolgozni fogok, hogy minél több nagy fellépésre és hasonló helyre mehessek majd gyermekeimmel."

 

„Azért szeretnék elmenni erre a koncertre, mert az életben biztos, hogy nem lesz ehhez hasonló élményem. Nevelőszülőknél vagyok. Amit énekelni kell, azt már hallottam, amikor kisebb voltam. Apukámmal laktam. Nagyon sokat adták a rádióban és apuval táncoltunk is rá. Borcsi néni mondta, hogy miről szól a dal és én úgy gondolom, hogy igaz, amiről énekelnek."

 

„Számomra megtiszteltetés, hogy a jelöltek között lehetek. Igyekszem magatartásommal, tanulmányi eredményemmel és közösségi munkámmal még jobban kiérdemelni a megtiszteltetést."

Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány
2740 Abony, Szelei út 1.
Adószám: 18664373-1-13
Kiemelten közhasznú alapítvány
Kuratórium elnöke: Csizmadia Mihályné

 


 

 

Szólj hozzá!


Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals...

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: o,,áron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Évzáró Puncs Party lesz Siófokon

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. Mi a programzáró fesztivált ajánljuk figyelmetekbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek