Roxette koncertbeszámoló

2011. június 03.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Vajon mi rejlik Svédország hideg tájain, hogy ilyen fantasztikus zenekarokat ad a világnak évről évre? Nem kell nagyon kutatni ahhoz hogy előkerüljenek azok a nevek, melyek megrengették a világ popzenei piacát, és ebben élen járt a most hozzánk is eljutott Roxette. Fantasztikus hangulat, gyönyörű színpad és telt ház volt a koncerten, a részletekért olvasson tovább.

Roxette koncertbeszámoló
Előzenekarként a Megasztár győztes Tolvai Renáta kapta meg azt a lehetőséget, hogy bemutatkozhasson a hazai közönségnek. A Free Your Mind-dal nyitott, melyet még számtalan jobban és kevésbé jól sikerült feldolgozás követett. A Hey, Soul Sister egyéni előadása nekem kicsit erős volt, nem beszélve a Proud Mary-ről, amit még Beyonce sem tudott Tina Turner után hitelesen előadni. A fél órás műsor zárásaként elhangzott eddigi egyetlen saját száma a Hagylak menni is, mind közül ez tűnt a leghitelesebbnek nekem.

 

A 90-es években világsztár volt a Roxette. Nemcsak Európát, hanem Amerikát és a többi kontinenst is meghódították. Számtalan slágerlistás daluk volt, lemezeik eladási csúcsokat döntöttek, és amerre jártak, mindenütt telt házas koncertet adtak. Amiért már az elején elmondom ezt az az, hogy az énekesnő Marie Fredriksson szervezetében 2002-ben agytumort diagnosztizáltak, melyet az azonnal elkezdett kezeléseknek hála sikerült legyűrnie. Felépülése még így is évekig tartott, az első Roxette koncertre csak 2009-ben került sor. Mindez a mai napig érződik rajta, színpadi mozgása, hangja és éneke sokkal visszafogottabb, mint betegsége előtt. Ennek betudható még az is, hogy inkább a lassabb, érzelmesebb számok voltak többségben, bár azért a nagy slágerek mindegyikét lejátszották. Per Gessle még mindig fantasztikus gitáros, és a kísérő zenészek is a szakma legjobbjai voltak, egy rossz szó nem érheti a játékukat.

 

A Dressed for Success-szel kezdtek, egy nem túl kihívó színpadon, melynek egyetlen díszítése a hátuk mögött látható hatalmas fotó volt. Világításban sem volt túl nagy a választék, de előre szóltak, hogy a zenére helyezik a hangsúlyt, azt szeretnék, ha a közönség figyelmét semmi más nem vonná el. Két oldalt egy-egy kivetítő volt, melyen művésziesen homályos képeket láthattunk róluk, így aki hátrébb állt, tényleg nem tehetett mást, mint a muzsikára figyelt. A Sleeping in My Car, Wish I Could Fly és a talán legnagyobb slágerük, az It Must Have Been Love után már az ülőhelyeken is felálltak az emberek. Megható látvány volt, mikor a Sportaréna egész közönsége énekelte a dalszöveget és a zenészek csak csöndben figyeltek. Látszott rajtuk a meglepődés és az is, hogy nagyon jólesik, a megjelentek kívülről tudják nemcsak a refréneket, hanem a dal összes többi sorát is. Meglepetést is kaptunk, a How Do You Do után Per elkezdte bemutatni a zenészeket, és egyszer csak mindenki meglepetésére a Tavaszi szél dallamai csendültek fel. Hatalmas ünneplést kaptak érte, de a hangulat még tovább fokozódott, mikor mindez átcsapott a Joyride kezdő dallamaiba. Boldog mosoly, integetés és levonulás után következett a Spending My Time és a The Look, majd miután mindezt még egyszer eljátszották, a Listen to Your Heart tette fel a koronát a koncertre.

 

 

A hosszú szünet nem ártott a Roxette hírnevének, élőben fantasztikus koncertet adtak annak a tízezer embernek, akik nemcsak ismerték őket, hanem dalaik szövegét is velük együtt énekelték. A két órás koncert úgy repült el a fantasztikus dalokat hallgatva, hogy mikor véget ért, sokan el sem hitték, ennyi volt.

 

Setlist:
Dressed for Success
Sleeping in My Car
The Big L.
Wish I Could Fly
Only When I Dream
She's Got Nothing On (But the Radio)
Perfect Day
Things Will Never Be The Same
It Must Have Been Love
Opportunity Nox
7Twenty7
Fading Like a Flower (Every Time You Leave)
Silver Blue
How Do You Do! / Dangerous
Tavaszi Szél Vizet Áraszt
(Hungarian folk song, Instrumental)
Joyride

 

Ráadás:

Watercolours in the Rain
Spending My Time
The Look

 

Ráadás 2:

Listen to Your Heart
Church Of Your Heart


 

 

Szólj hozzá!


Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

A Blikk értesülése szerint a Texas állambeli Houstonban halálos lövés érte Justin Carter country zenészt. A 35 éves férfit saját fegyvere...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Blues for Jenő – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

A hazai blues talán legnagyobb hatású előadója,Fekete Jenő nemrég elkeseredett posztot tett közzé: gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, így komoly anyagi nehézségei támadtak, hiszen a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást. Mivel segíthetnének a zenésztársak, ha nem a zenéléssel...

Ingyenes Demjén Ferenc, Magna Cum Laude és Supernem koncertekkel nyit a Plázs!

Alig két hónap, és nyit Siófok legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelye, a Plázs, ahol idén fellép többek közt Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és Majka is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek