Roxette koncertbeszámoló

2011. június 03.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Vajon mi rejlik Svédország hideg tájain, hogy ilyen fantasztikus zenekarokat ad a világnak évről évre? Nem kell nagyon kutatni ahhoz hogy előkerüljenek azok a nevek, melyek megrengették a világ popzenei piacát, és ebben élen járt a most hozzánk is eljutott Roxette. Fantasztikus hangulat, gyönyörű színpad és telt ház volt a koncerten, a részletekért olvasson tovább.

Roxette koncertbeszámoló
Előzenekarként a Megasztár győztes Tolvai Renáta kapta meg azt a lehetőséget, hogy bemutatkozhasson a hazai közönségnek. A Free Your Mind-dal nyitott, melyet még számtalan jobban és kevésbé jól sikerült feldolgozás követett. A Hey, Soul Sister egyéni előadása nekem kicsit erős volt, nem beszélve a Proud Mary-ről, amit még Beyonce sem tudott Tina Turner után hitelesen előadni. A fél órás műsor zárásaként elhangzott eddigi egyetlen saját száma a Hagylak menni is, mind közül ez tűnt a leghitelesebbnek nekem.

 

A 90-es években világsztár volt a Roxette. Nemcsak Európát, hanem Amerikát és a többi kontinenst is meghódították. Számtalan slágerlistás daluk volt, lemezeik eladási csúcsokat döntöttek, és amerre jártak, mindenütt telt házas koncertet adtak. Amiért már az elején elmondom ezt az az, hogy az énekesnő Marie Fredriksson szervezetében 2002-ben agytumort diagnosztizáltak, melyet az azonnal elkezdett kezeléseknek hála sikerült legyűrnie. Felépülése még így is évekig tartott, az első Roxette koncertre csak 2009-ben került sor. Mindez a mai napig érződik rajta, színpadi mozgása, hangja és éneke sokkal visszafogottabb, mint betegsége előtt. Ennek betudható még az is, hogy inkább a lassabb, érzelmesebb számok voltak többségben, bár azért a nagy slágerek mindegyikét lejátszották. Per Gessle még mindig fantasztikus gitáros, és a kísérő zenészek is a szakma legjobbjai voltak, egy rossz szó nem érheti a játékukat.

 

A Dressed for Success-szel kezdtek, egy nem túl kihívó színpadon, melynek egyetlen díszítése a hátuk mögött látható hatalmas fotó volt. Világításban sem volt túl nagy a választék, de előre szóltak, hogy a zenére helyezik a hangsúlyt, azt szeretnék, ha a közönség figyelmét semmi más nem vonná el. Két oldalt egy-egy kivetítő volt, melyen művésziesen homályos képeket láthattunk róluk, így aki hátrébb állt, tényleg nem tehetett mást, mint a muzsikára figyelt. A Sleeping in My Car, Wish I Could Fly és a talán legnagyobb slágerük, az It Must Have Been Love után már az ülőhelyeken is felálltak az emberek. Megható látvány volt, mikor a Sportaréna egész közönsége énekelte a dalszöveget és a zenészek csak csöndben figyeltek. Látszott rajtuk a meglepődés és az is, hogy nagyon jólesik, a megjelentek kívülről tudják nemcsak a refréneket, hanem a dal összes többi sorát is. Meglepetést is kaptunk, a How Do You Do után Per elkezdte bemutatni a zenészeket, és egyszer csak mindenki meglepetésére a Tavaszi szél dallamai csendültek fel. Hatalmas ünneplést kaptak érte, de a hangulat még tovább fokozódott, mikor mindez átcsapott a Joyride kezdő dallamaiba. Boldog mosoly, integetés és levonulás után következett a Spending My Time és a The Look, majd miután mindezt még egyszer eljátszották, a Listen to Your Heart tette fel a koronát a koncertre.

 

 

A hosszú szünet nem ártott a Roxette hírnevének, élőben fantasztikus koncertet adtak annak a tízezer embernek, akik nemcsak ismerték őket, hanem dalaik szövegét is velük együtt énekelték. A két órás koncert úgy repült el a fantasztikus dalokat hallgatva, hogy mikor véget ért, sokan el sem hitték, ennyi volt.

 

Setlist:
Dressed for Success
Sleeping in My Car
The Big L.
Wish I Could Fly
Only When I Dream
She's Got Nothing On (But the Radio)
Perfect Day
Things Will Never Be The Same
It Must Have Been Love
Opportunity Nox
7Twenty7
Fading Like a Flower (Every Time You Leave)
Silver Blue
How Do You Do! / Dangerous
Tavaszi Szél Vizet Áraszt
(Hungarian folk song, Instrumental)
Joyride

 

Ráadás:

Watercolours in the Rain
Spending My Time
The Look

 

Ráadás 2:

Listen to Your Heart
Church Of Your Heart


 

 

Szólj hozzá!


Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals...

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: o,,áron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Évzáró Puncs Party lesz Siófokon

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. Mi a programzáró fesztivált ajánljuk figyelmetekbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek