Santana, július 5., Sportaréna

2011/06/28  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A gitár varázslója ismét nálunk, Carlos Santana koncert a Sportarénában.

Santana, július 5., Sportaréna
Újra hozzánk érkezik a világ egyik legjobb gitárosa, Carlos Santana. Több, mint 35 lemezzel, majdnem 40 éves pályafutással a háta mögött még mindig képes megújulni és úgy gitározni, mint senki más a világon.

 

1969-ben megjelent első albuma után sokan kételkedtek abban, hogy ezt a hihetetlenül igényes zenét a továbbiakban is sikerül továbbvinnie, de a második majd a harmadik albumával is ugyanilyen sikereket aratott. Talán nem is hinnénk, de a Black Magic Woman is ekkor született, és az általa nyújtott élmény nagysága azóta sem csökkent. Ez egy alapmű minden gitárzenét kedvelőnek, alfája és omegája minden azóta is előadott számnak.

 



Legújabb lemeze a Guitar Heaven, melyre olyan híres együttesek számai kerültek fel, melyek régiek bár, de megjelenésük idején hatalmas sikereket értek el. Ilyen az általam elsőként bemutatott Whole Lotta Love, mely a Led Zeppelin együttes legendás II. albumának nyitószáma. Santana verziója nem rosszabb, sőt szerintem egyenértékű az eredetivel.

 

 

Nem célom minden szám felsorolása a lemezről, melyet természetesen a koncerten is hallunk majd, de azért érdemes megemlíteni a rajta található számok eredeti előadói közül párat: Rolling Stones, Beatles, AC/DC, Doors, Deep Purple. A rock legendás együttesei közül természetesen nem kerülhetett fel mindenki az albumra, de Santana jó érzékkel választotta ki azokat, melyeket még ma is jólesik hallani.
Mindezen túl saját slágerei sem hiányozhatnak a sorból, így a majdnem két órás koncert után nem lesz olyan koncertlátogató, aki elégedetlen lenne.

 

A legendás gitáros nem csak játéka miatt érdemel figyelmet, 13 éve alapította jótékonysági alapítványát, mellyel a hátrányos helyzetű gyermekeket segíti. Mivel maga is szegény családból származott, pontosan tudja ez mit jelent, éppen ezért igyekszik, hogy megkönnyítse ezen családok életét.


Telt házas előadásra számíthatunk, aki nem vette meg a jegyét időben az jobban teszi ha igyekszik, mert már a legdrágább jegyekből is csak korlátozott az elérhetőség.

 

Jegyvásárlás ITT.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek