Santana, július 5., Sportaréna

2011. június 28.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A gitár varázslója ismét nálunk, Carlos Santana koncert a Sportarénában.

Santana, július 5., Sportaréna
Újra hozzánk érkezik a világ egyik legjobb gitárosa, Carlos Santana. Több, mint 35 lemezzel, majdnem 40 éves pályafutással a háta mögött még mindig képes megújulni és úgy gitározni, mint senki más a világon.

 

1969-ben megjelent első albuma után sokan kételkedtek abban, hogy ezt a hihetetlenül igényes zenét a továbbiakban is sikerül továbbvinnie, de a második majd a harmadik albumával is ugyanilyen sikereket aratott. Talán nem is hinnénk, de a Black Magic Woman is ekkor született, és az általa nyújtott élmény nagysága azóta sem csökkent. Ez egy alapmű minden gitárzenét kedvelőnek, alfája és omegája minden azóta is előadott számnak.

 Legújabb lemeze a Guitar Heaven, melyre olyan híres együttesek számai kerültek fel, melyek régiek bár, de megjelenésük idején hatalmas sikereket értek el. Ilyen az általam elsőként bemutatott Whole Lotta Love, mely a Led Zeppelin együttes legendás II. albumának nyitószáma. Santana verziója nem rosszabb, sőt szerintem egyenértékű az eredetivel.

 

 

Nem célom minden szám felsorolása a lemezről, melyet természetesen a koncerten is hallunk majd, de azért érdemes megemlíteni a rajta található számok eredeti előadói közül párat: Rolling Stones, Beatles, AC/DC, Doors, Deep Purple. A rock legendás együttesei közül természetesen nem kerülhetett fel mindenki az albumra, de Santana jó érzékkel választotta ki azokat, melyeket még ma is jólesik hallani.
Mindezen túl saját slágerei sem hiányozhatnak a sorból, így a majdnem két órás koncert után nem lesz olyan koncertlátogató, aki elégedetlen lenne.

 

A legendás gitáros nem csak játéka miatt érdemel figyelmet, 13 éve alapította jótékonysági alapítványát, mellyel a hátrányos helyzetű gyermekeket segíti. Mivel maga is szegény családból származott, pontosan tudja ez mit jelent, éppen ezért igyekszik, hogy megkönnyítse ezen családok életét.


Telt házas előadásra számíthatunk, aki nem vette meg a jegyét időben az jobban teszi ha igyekszik, mert már a legdrágább jegyekből is csak korlátozott az elérhetőség.

 

Jegyvásárlás ITT.


 

 

Szólj hozzá!


Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

A Blikk értesülése szerint a Texas állambeli Houstonban halálos lövés érte Justin Carter country zenészt. A 35 éves férfit saját fegyvere...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Blues for Jenő – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

A hazai blues talán legnagyobb hatású előadója,Fekete Jenő nemrég elkeseredett posztot tett közzé: gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, így komoly anyagi nehézségei támadtak, hiszen a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást. Mivel segíthetnének a zenésztársak, ha nem a zenéléssel...

Ingyenes Demjén Ferenc, Magna Cum Laude és Supernem koncertekkel nyit a Plázs!

Alig két hónap, és nyit Siófok legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelye, a Plázs, ahol idén fellép többek közt Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és Majka is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek