Santana, július 5., Sportaréna

2011. június 28.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A gitár varázslója ismét nálunk, Carlos Santana koncert a Sportarénában.

Santana, július 5., Sportaréna
Újra hozzánk érkezik a világ egyik legjobb gitárosa, Carlos Santana. Több, mint 35 lemezzel, majdnem 40 éves pályafutással a háta mögött még mindig képes megújulni és úgy gitározni, mint senki más a világon.

 

1969-ben megjelent első albuma után sokan kételkedtek abban, hogy ezt a hihetetlenül igényes zenét a továbbiakban is sikerül továbbvinnie, de a második majd a harmadik albumával is ugyanilyen sikereket aratott. Talán nem is hinnénk, de a Black Magic Woman is ekkor született, és az általa nyújtott élmény nagysága azóta sem csökkent. Ez egy alapmű minden gitárzenét kedvelőnek, alfája és omegája minden azóta is előadott számnak.

 Legújabb lemeze a Guitar Heaven, melyre olyan híres együttesek számai kerültek fel, melyek régiek bár, de megjelenésük idején hatalmas sikereket értek el. Ilyen az általam elsőként bemutatott Whole Lotta Love, mely a Led Zeppelin együttes legendás II. albumának nyitószáma. Santana verziója nem rosszabb, sőt szerintem egyenértékű az eredetivel.

 

 

Nem célom minden szám felsorolása a lemezről, melyet természetesen a koncerten is hallunk majd, de azért érdemes megemlíteni a rajta található számok eredeti előadói közül párat: Rolling Stones, Beatles, AC/DC, Doors, Deep Purple. A rock legendás együttesei közül természetesen nem kerülhetett fel mindenki az albumra, de Santana jó érzékkel választotta ki azokat, melyeket még ma is jólesik hallani.
Mindezen túl saját slágerei sem hiányozhatnak a sorból, így a majdnem két órás koncert után nem lesz olyan koncertlátogató, aki elégedetlen lenne.

 

A legendás gitáros nem csak játéka miatt érdemel figyelmet, 13 éve alapította jótékonysági alapítványát, mellyel a hátrányos helyzetű gyermekeket segíti. Mivel maga is szegény családból származott, pontosan tudja ez mit jelent, éppen ezért igyekszik, hogy megkönnyítse ezen családok életét.


Telt házas előadásra számíthatunk, aki nem vette meg a jegyét időben az jobban teszi ha igyekszik, mert már a legdrágább jegyekből is csak korlátozott az elérhetőség.

 

Jegyvásárlás ITT.


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek