Tocadisco és Sander van Doorn megmondta

2009/06/03  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Szombaton május 16-án újra Budapesten a Sensation. Az idei téma az Oceans of White, amely a vizek mélyének világát idézi.

Tocadisco és Sander van Doorn megmondta
A headlinerek közül kettő - Tocadisco és Sander van Doorn -, már becsomagolt a pesti utazásra, így maradt idejük válaszolni néhány kérdésünkre.

A dj-knél egész évben szezon van, így folyamatosan úton vannak, nem fárasztó ez? Nem vesz ki sokat az emberből?
Tocadisco: Ezzel semmi gond, engem nem zavar, egyszerű az egész: szeretek utazni.
Sander van Doorn: Hát igen, utálok úton lenni, utálok várakozni és sorban állni a reptéren, dj-zni szeretek, de azt nagyon. Sajnos az árnyoldalai is hozzátartoznak az egészhez.

Hogyan tudsz megújulni, miből szerzed az inspirációt?
Tocadisco: Sokat olvasok, imádom a könyveket és a szakmai híreket.
Sander van Doorn: Folyamatosan azon vagyok, hogy friss sounddal álljak elő. Sok-sok zenét meghallgatok, és mint egy tál szőlőből, kicsippentem azokat a részeket, melyek megfognak.

Ugyanazt a zenét játszod most is, mint a pályád elején?
Tocadisco: Pont ezen gondolkodtam valamelyik nap, és arra jutottam, hogy igen. Igen ugyanazt, csak más dimenzióban.
Sander van Doorn: Sok dolog megváltozott a zenében és a technikában mióta a szakmában vagyok. Ezeket figyelemmel követem, de az alapok nem változnak: készítek egy tracket a stúdióban aztán kipróbálom, hogyan működik egy bulin.

A legkülönbözőbb helyeken kell jó hangulatot csinálnod - kis klubban, hatalmas fesztiválon, tematikus bulikon, hogy lehet ezekre felkészülni?
Tocadisco: Igen, ez nehéz, minden party más. Valahogy meg kell érezni, hogy mit akarhat a közönség. Általában leülök a show napján, és végiggondolom a szettet, ha kell, finomítok még rajta, vagy beveszek egy-egy új dolgot.
Sander van Doorn: Igen, minden party más és minden partynak másmilyennek is kell lennie, szerencsére nem vagyok egy ilyen zárkózott, vaskalapos ember, szeretem kihasználni a saját változatosságomat-egyéniségemet a zenében, és ez általában bejön.

Jártál már Magyarországon? Milyen lesz szerinted a budapesti Sensation?
Tocadisco: Egyszer már játszottam a Budapest Parádén, nagyon jó buli volt. Hogy milyen lesz a Sensation? Milyen lenne? Hatalmas party, mint mindegyik Sensation.
Sander Van Doorn: Soha nem voltam Magyarországon, de ezen mindenképp változtatnom kell. Úgyhogy irány a Sensation!


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek