Twisted Sister: Robbant a bomba!

2011. június 16.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A Pannónia Fesztiválon lépett fel az amerikai Twisted Sister, mely a 80-as évek legsikeresebb metál csapata volt. A rajongók most sem csalódtak bennük, eljátszották leghíresebb számaikat és ezzel igazi fesztivál hangulatot teremtettek. A részletekért olvasson tovább.

Twisted Sister: Robbant a bomba!
Azok a boldog 80-as évek! Sóhajtanak most fel sokan, de a nosztalgián túl a Twisted Sister olyan slágereket is szerzett, melyeket a mai napig hallani. Nem múlhat el egy házibuli anélkül, hogy el ne hangozzon a We're Not Gonna Take It, vagy a You Can't Stop Rock 'n' Roll, vagy valamelyik másik daluk. Sikerük abban rejlik, hogy ezek mai füllel is hallgathatók, kiállták az idő próbáját, és mint a jó bor, minden év csak nemesített rajtuk.

 

 

 

Másodszor jártak hazánkban, de örömmel jöttek, mert mint a sajtótájékoztatón elhangzott: Dee Snider nagymamája magyar volt, így kötődése szívből jövő. Csak kapkodtuk a fejünket, mert arra a kérdésre, hogy miért kezdtek el zenélni, nem a szokványos sablonos válaszokat kaptunk, hanem meglepően őszintéket. Kiderült, hogy volt aki unalomból, volt aki azért, mert szeretett volna valamit kezdeni az életével, de olyan is akadt köztük, aki zenész szülei nyomásának engedve. Érdekes volt azt is látni, hogy mindannyian jó erőben voltak, nem leharcolt rockerek, hanem életerős zenészek ültek előttünk, csillogó szemekkel és tettre készen.

 

 

 

Egy fesztiválon nincs olyan hogy előzenekar, folyamatos műsor megy egész nap, de akkor is meglepő volt, hogy mennyien jöttek el, kizárólag az ő kedvükért. Nagyságrenddel többen voltak, mint az őket megelőző zenekarnál, és ez is azt jelzi, hogy ismerik és szeretik őket. Első számuk a What You Don't Know volt az 1985-ös Under the Blade albumról, majd ezt követte a The Kids are Back és a Stay Hungry. Bár ígérték előre, de csak most vált világossá hogy, tényleg csúcsformában vannak. Nem maradhatott ki minden idők leghíresebb Twisted Sister száma sem, a We're Not Gonna Take It refrénjét két ráadásban is el kellett énekelniük, mert a közönség nem bírt vele betelni. Dee Snider hangja ugyanolyan jól szólt, mint régen, és ez mindent eldöntő szokott lenni már az első pillanatokban. Eddie Ojeda, Jay Jay French és Mark Mendoza gitártudását sem lehetett kétségbe vonni, mindannyian teljes erőbedobással dolgoztak. A. J. Pero külön is kitett magáért a dobok mögött, bár a Burn In Hell utáni szólóját egy kicsit hosszabbnak éreztem annál, mint amihez szokva voltam, de mindez szinte észrevétlenül átcsúszott a Whole Lotta Rosie kezdésébe. Így teljesen elfogadható lett, sőt meglepetés is, mert nem számítottam arra, hogy az ACDC-től is játszani fognak valamit. Az ezután következő I Wanna Rock jelentette a csúcspontot, itt már ezernyi kéz emelkedett a magasba, és több ezer torok üvöltötte egyszerre a refrént. Ráadásként a Come Out and Play és az S.M.F. hangzott el, utána kihunytak a fények, de a rajongók még sokáig álltak reménykedve a helyükön.

 

 

 

Amit a Twisted Sister igért azt az utolsó betűig be is tartotta. Második magyarországi fellépésükön hatalmas bulit csaptak, mely nem csak méltó volt hírnevükhöz, de ezt az estét feledhetetlenné is tette.


Setlist:
What You Don't Know (Sure Can Hurt You)
The Kids are Back
Stay Hungry
Captain Howdy
You Can't Stop Rock 'n' Roll
The Fire Still Burns
Under the Blade
The Price
We're Not Gonna Take It
Shoot 'em Down
Burn In Hell - (with Drum Solo)
Whole Lotta Rosie (AC/DC cover)
I Wanna Rock

 

Ráadás:
Come Out and Play
S.M.F.


 

 

Szólj hozzá!


Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának 2019-es hadosztálya

Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának...

Lezárult a szavazás, és már nyilvánossá is vált, kik azok a szerencsések, akik 2019-ben ünnepélyes keretek közt kerülnek majd be a Rock & Roll...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Pharell Williams már nem happy: jó sokat kell fizetnie plágiumért

Jó, nem egyedül, ketten állják az ötmilliós számlát: Robin Thicke-vel 1,4 milliárd forintnak megfelelő dollárt fizetnek egy hosszú idő után lezárult szerzői jogi perben, amely nagy sikerű számuk, a Blurred Lines miatt indult – számolt be róla a BBC News.

Hagyjátok énekelni! Toto Cutugno ismét Budapestre jön

75. születésnapja alkalmából 2019. április 27-én Toto Cutugno elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok által közvetített hamisítatlan mediterrán életérzést.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek