Twisted Sister: Robbant a bomba!

2011. június 16.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A Pannónia Fesztiválon lépett fel az amerikai Twisted Sister, mely a 80-as évek legsikeresebb metál csapata volt. A rajongók most sem csalódtak bennük, eljátszották leghíresebb számaikat és ezzel igazi fesztivál hangulatot teremtettek. A részletekért olvasson tovább.

Twisted Sister: Robbant a bomba!
Azok a boldog 80-as évek! Sóhajtanak most fel sokan, de a nosztalgián túl a Twisted Sister olyan slágereket is szerzett, melyeket a mai napig hallani. Nem múlhat el egy házibuli anélkül, hogy el ne hangozzon a We're Not Gonna Take It, vagy a You Can't Stop Rock 'n' Roll, vagy valamelyik másik daluk. Sikerük abban rejlik, hogy ezek mai füllel is hallgathatók, kiállták az idő próbáját, és mint a jó bor, minden év csak nemesített rajtuk.

 

 

 

Másodszor jártak hazánkban, de örömmel jöttek, mert mint a sajtótájékoztatón elhangzott: Dee Snider nagymamája magyar volt, így kötődése szívből jövő. Csak kapkodtuk a fejünket, mert arra a kérdésre, hogy miért kezdtek el zenélni, nem a szokványos sablonos válaszokat kaptunk, hanem meglepően őszintéket. Kiderült, hogy volt aki unalomból, volt aki azért, mert szeretett volna valamit kezdeni az életével, de olyan is akadt köztük, aki zenész szülei nyomásának engedve. Érdekes volt azt is látni, hogy mindannyian jó erőben voltak, nem leharcolt rockerek, hanem életerős zenészek ültek előttünk, csillogó szemekkel és tettre készen.

 

 

 

Egy fesztiválon nincs olyan hogy előzenekar, folyamatos műsor megy egész nap, de akkor is meglepő volt, hogy mennyien jöttek el, kizárólag az ő kedvükért. Nagyságrenddel többen voltak, mint az őket megelőző zenekarnál, és ez is azt jelzi, hogy ismerik és szeretik őket. Első számuk a What You Don't Know volt az 1985-ös Under the Blade albumról, majd ezt követte a The Kids are Back és a Stay Hungry. Bár ígérték előre, de csak most vált világossá hogy, tényleg csúcsformában vannak. Nem maradhatott ki minden idők leghíresebb Twisted Sister száma sem, a We're Not Gonna Take It refrénjét két ráadásban is el kellett énekelniük, mert a közönség nem bírt vele betelni. Dee Snider hangja ugyanolyan jól szólt, mint régen, és ez mindent eldöntő szokott lenni már az első pillanatokban. Eddie Ojeda, Jay Jay French és Mark Mendoza gitártudását sem lehetett kétségbe vonni, mindannyian teljes erőbedobással dolgoztak. A. J. Pero külön is kitett magáért a dobok mögött, bár a Burn In Hell utáni szólóját egy kicsit hosszabbnak éreztem annál, mint amihez szokva voltam, de mindez szinte észrevétlenül átcsúszott a Whole Lotta Rosie kezdésébe. Így teljesen elfogadható lett, sőt meglepetés is, mert nem számítottam arra, hogy az ACDC-től is játszani fognak valamit. Az ezután következő I Wanna Rock jelentette a csúcspontot, itt már ezernyi kéz emelkedett a magasba, és több ezer torok üvöltötte egyszerre a refrént. Ráadásként a Come Out and Play és az S.M.F. hangzott el, utána kihunytak a fények, de a rajongók még sokáig álltak reménykedve a helyükön.

 

 

 

Amit a Twisted Sister igért azt az utolsó betűig be is tartotta. Második magyarországi fellépésükön hatalmas bulit csaptak, mely nem csak méltó volt hírnevükhöz, de ezt az estét feledhetetlenné is tette.


Setlist:
What You Don't Know (Sure Can Hurt You)
The Kids are Back
Stay Hungry
Captain Howdy
You Can't Stop Rock 'n' Roll
The Fire Still Burns
Under the Blade
The Price
We're Not Gonna Take It
Shoot 'em Down
Burn In Hell - (with Drum Solo)
Whole Lotta Rosie (AC/DC cover)
I Wanna Rock

 

Ráadás:
Come Out and Play
S.M.F.


 

 

Szólj hozzá!


Presser Gábor még soha nem írt egyetlen énekesre szabott színpadi estet: most megtörtént

Presser Gábor még soha nem írt egyetlen énekesre...

Voltam Ibojka címmel színpadi estet írt Oláh Ibolyának Presser Gábor. A zeneszerző, előadó műve egy CD melléklettel ellátott verseskönyvben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Indul a Sztárban sztár hatodik évada – Gesztesi Károly és Pintér Tenya is versenybe száll

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy újra a képernyő elé ültessen minket az egyik legszórakoztatóbb magyar showműsor, a Sztárban sztár, aminek hatodik évada október 14-től indul útjára.

Elmarad az Alan Parsons Project koncertje!

Az eddig megvásárolt jegyek mostantól visszaválthatók a tervezett koncert dátumaitól számított 30 napig.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Andrejszki Judit és...
Andrejszki Judit és...
Máramarossziget (Sighetu Marmației) 
Musica Profana koncert
Musica Profana koncert
Gernyeszeg (Gornești) 
CZF 2019 | Bárest
Ausztrál...
Ausztrál...
Budapest