Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét

2010. augusztus 19.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét, amely jövő héten lesz a Budapest Kongresszusi Központban. A legendás orgonaművész tavalyi, születésnapi koncertjére hívta meg a Művészetek Palotájába gyerekkori kedvencét, Jacques Loussier-t.

Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét

„A koncertre percek alatt keltek el a jegyek, ezért még ugyanarra a napra meghirdetett a Művészetek Palotája egy délutáni előadást is – emlékezett vissza Varnus Xavér. – Kitűnő muzsikusok, pompás fickók, akikkel öröm volt a közös munka. Korábban érkeztek, ezért levittem őket Zalakarosra, ahol három napig gyógyvízben és sírnivalóan finom ó-borokban áztunk. Rengeteget beszélgettünk, s azt is megállapítottuk, hogy a szerző életútjának ismeretében nem is méltó Bach-hoz az, aki nem szereti vörösbort. Mert Bach nem volt aszkéta, se nem márványszobor, hanem egy pirospozsgás, kövér, jókedélyű, hús-vér bácsika, aki két kézzel paskolt az életben. S az is merőben valószínűtlen, hogy egy márványszobor húsz gyermeket nemzett volna.”

 

Jacques Loussier elmondta, Varnus Xavért hatalmas tehetségnek tartja, és külön öröm volt számára, hogy ugyanúgy gondolkodnak a zenéről és Bachról, aki mindkettőjük életében a legnagyobb szerepet játssza. A francia jazz-zongorista szelleme a koncert után is közöttünk marad majd, hiszen Varnus Xaver a jövő áprilisban barátságos „orgonacsatára” hívta ki a Hammond-orgona fejedelemasszonyát, a Magyarországon idestova negyven esztendeje ikonnak számító Rhoda Scott-ot, és ez alkalommal ismét felhangzanak majd Loussier mester mára már klasszikussá vált Bach-dzsesszfantáziái a Dohány utcai zsinagógában, ezúttal Xaver és a Talamba Ütőegyüttes előadásában.


 

 

Szólj hozzá!


A legjobb zsűritag díját kapta Majka

A legjobb zsűritag díját kapta Majka

Tizennégy kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán március 20-án este a Budapest Music Centerben. A legjobb női...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Csak egyszer, csak most: Joni 75 az Urániában

2018. november 7-én ünnepelte 75. születésnapján a legendás énekesnő Joni Mitchell, akit azon a jeles napon igazi zenészikonok ünnepeltek különleges koncert keretében. Eme koncertről készült felvétel egyetlen alkalommal, március 23-án lesz látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Éld át újra: RUDÁN JOE 55

A születésnapi koncertet 2018. november 23-án, az énekes szülővárosában, Pécsett rögzítették az egyedülálló akusztikával rendelkező Kodály Központban, ahol elhangzottak klasszikus Pokolgép, Mobil és Rudán Joe dalok mellett olyan világhírű előadók dalai is, mint a Led Zeppelin, a Queen, illetve a Rainbow.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek