Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét

2010. augusztus 19.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét, amely jövő héten lesz a Budapest Kongresszusi Központban. A legendás orgonaművész tavalyi, születésnapi koncertjére hívta meg a Művészetek Palotájába gyerekkori kedvencét, Jacques Loussier-t.

Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét

„A koncertre percek alatt keltek el a jegyek, ezért még ugyanarra a napra meghirdetett a Művészetek Palotája egy délutáni előadást is – emlékezett vissza Varnus Xavér. – Kitűnő muzsikusok, pompás fickók, akikkel öröm volt a közös munka. Korábban érkeztek, ezért levittem őket Zalakarosra, ahol három napig gyógyvízben és sírnivalóan finom ó-borokban áztunk. Rengeteget beszélgettünk, s azt is megállapítottuk, hogy a szerző életútjának ismeretében nem is méltó Bach-hoz az, aki nem szereti vörösbort. Mert Bach nem volt aszkéta, se nem márványszobor, hanem egy pirospozsgás, kövér, jókedélyű, hús-vér bácsika, aki két kézzel paskolt az életben. S az is merőben valószínűtlen, hogy egy márványszobor húsz gyermeket nemzett volna.”

 

Jacques Loussier elmondta, Varnus Xavért hatalmas tehetségnek tartja, és külön öröm volt számára, hogy ugyanúgy gondolkodnak a zenéről és Bachról, aki mindkettőjük életében a legnagyobb szerepet játssza. A francia jazz-zongorista szelleme a koncert után is közöttünk marad majd, hiszen Varnus Xaver a jövő áprilisban barátságos „orgonacsatára” hívta ki a Hammond-orgona fejedelemasszonyát, a Magyarországon idestova negyven esztendeje ikonnak számító Rhoda Scott-ot, és ez alkalommal ismét felhangzanak majd Loussier mester mára már klasszikussá vált Bach-dzsesszfantáziái a Dohány utcai zsinagógában, ezúttal Xaver és a Talamba Ütőegyüttes előadásában.


 

 

Szólj hozzá!


Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának...

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi szabadstrandon.

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri. A magyar zenekarok mellett hallhatjuk többek között a texasi James...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek