Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét

2010. augusztus 19.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét, amely jövő héten lesz a Budapest Kongresszusi Központban. A legendás orgonaművész tavalyi, születésnapi koncertjére hívta meg a Művészetek Palotájába gyerekkori kedvencét, Jacques Loussier-t.

Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét

„A koncertre percek alatt keltek el a jegyek, ezért még ugyanarra a napra meghirdetett a Művészetek Palotája egy délutáni előadást is – emlékezett vissza Varnus Xavér. – Kitűnő muzsikusok, pompás fickók, akikkel öröm volt a közös munka. Korábban érkeztek, ezért levittem őket Zalakarosra, ahol három napig gyógyvízben és sírnivalóan finom ó-borokban áztunk. Rengeteget beszélgettünk, s azt is megállapítottuk, hogy a szerző életútjának ismeretében nem is méltó Bach-hoz az, aki nem szereti vörösbort. Mert Bach nem volt aszkéta, se nem márványszobor, hanem egy pirospozsgás, kövér, jókedélyű, hús-vér bácsika, aki két kézzel paskolt az életben. S az is merőben valószínűtlen, hogy egy márványszobor húsz gyermeket nemzett volna.”

 

Jacques Loussier elmondta, Varnus Xavért hatalmas tehetségnek tartja, és külön öröm volt számára, hogy ugyanúgy gondolkodnak a zenéről és Bachról, aki mindkettőjük életében a legnagyobb szerepet játssza. A francia jazz-zongorista szelleme a koncert után is közöttünk marad majd, hiszen Varnus Xaver a jövő áprilisban barátságos „orgonacsatára” hívta ki a Hammond-orgona fejedelemasszonyát, a Magyarországon idestova negyven esztendeje ikonnak számító Rhoda Scott-ot, és ez alkalommal ismét felhangzanak majd Loussier mester mára már klasszikussá vált Bach-dzsesszfantáziái a Dohány utcai zsinagógában, ezúttal Xaver és a Talamba Ütőegyüttes előadásában.


 

 

Szólj hozzá!


Hogyan szerettessük meg a zongorát a Spotify-generációval? Például a Walking Dead zeneszerzőjével!

Hogyan szerettessük meg a zongorát a...

Chad Lawson a klasszikus zongorázást keresztezi a legújabb technikai vívmányokkal, az elektronikus zene eszközeivel, így hoz létre egészen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ints búcsút a nyárnak – vígasztaljon az Akvárium őszi-téli programja

Lemerülünk, kibekkeljük azt a nyolc-tíz hónapot, amíg újra papucsban járhatunk az utcán... Még van pár szabadtéri záróbuli, az Akvárium víz alatti termeiben viszont már beindult az élet – biztosítva a szünet nélküli átmenetet.

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek