Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét

2010. augusztus 19.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét, amely jövő héten lesz a Budapest Kongresszusi Központban. A legendás orgonaművész tavalyi, születésnapi koncertjére hívta meg a Művészetek Palotájába gyerekkori kedvencét, Jacques Loussier-t.

Varnus Xavér örömmel várja a világhírű zongorista, Jacques Loussier triójának koncertjét

„A koncertre percek alatt keltek el a jegyek, ezért még ugyanarra a napra meghirdetett a Művészetek Palotája egy délutáni előadást is – emlékezett vissza Varnus Xavér. – Kitűnő muzsikusok, pompás fickók, akikkel öröm volt a közös munka. Korábban érkeztek, ezért levittem őket Zalakarosra, ahol három napig gyógyvízben és sírnivalóan finom ó-borokban áztunk. Rengeteget beszélgettünk, s azt is megállapítottuk, hogy a szerző életútjának ismeretében nem is méltó Bach-hoz az, aki nem szereti vörösbort. Mert Bach nem volt aszkéta, se nem márványszobor, hanem egy pirospozsgás, kövér, jókedélyű, hús-vér bácsika, aki két kézzel paskolt az életben. S az is merőben valószínűtlen, hogy egy márványszobor húsz gyermeket nemzett volna.”

 

Jacques Loussier elmondta, Varnus Xavért hatalmas tehetségnek tartja, és külön öröm volt számára, hogy ugyanúgy gondolkodnak a zenéről és Bachról, aki mindkettőjük életében a legnagyobb szerepet játssza. A francia jazz-zongorista szelleme a koncert után is közöttünk marad majd, hiszen Varnus Xaver a jövő áprilisban barátságos „orgonacsatára” hívta ki a Hammond-orgona fejedelemasszonyát, a Magyarországon idestova negyven esztendeje ikonnak számító Rhoda Scott-ot, és ez alkalommal ismét felhangzanak majd Loussier mester mára már klasszikussá vált Bach-dzsesszfantáziái a Dohány utcai zsinagógában, ezúttal Xaver és a Talamba Ütőegyüttes előadásában.


 

 

Szólj hozzá!


Dorombkonferencia és világzenei fesztivál – gyógyító sámánnal

Dorombkonferencia és világzenei fesztivál –...

Nemzetközi dorombkonferenciával és világzenei fesztivállal indul útjára a jövőre 40 éves Leskowsky Hangszergyűjtemény jubileumi programsorozata...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Mi lesz veled, The Bits?

A The Bits Beatles emlékzenekar 2013-ban alakult azzal a szándékkal, hogy a Beatles zenéjét koncert-szerűen színpadra vigye. A srácok ez alatt az idestova 6 év alatt rengeteg mindenen keresztül mentek, nem kell bemutatni sem őket, sem a sikereiket, amiket eddig elértek. Nem véletlenül ők a közép-európai régió egyik legjobb Beatles...

Elhunyt a Hair zeneszerzője

89 éves korában meghalt Galt MacDermot Grammy- és Tony-díjas zeneszerző – közölte a Pitchfork értesüléseire hivatkozva a 24.hu. A hírt MacDermot unokája közölte.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek