22 évvel a Run DMC-gyilkosság után megszületethet az ítélet

22 évvel a Run DMC-gyilkosság után megszületethet az ítélet

2002-ben volt hír, hogy New Yorkban meggyilkolták Jam Master Jayt, a Run DMC egyik tagját a három közül. A 37 éves rappert egy zenei stúdióban lőtték fejbe.
 
Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

Elektro-akusztikus fúzió az A38 Hajón: a handpan szerelmese március 3-án érkezik a fedélzetre a Mad About Lemon trióval.
 
 
Omara Portuondo, a Buena Vista Social Club 93 éves sztárja Budapesten ad koncertet

Omara Portuondo, a Buena Vista Social Club 93 éves sztárja Budapesten ad koncertet

Omara Portuondo Havannában született és a világzene egyik legbefolyásosabb alakjaként vált ismertté, a Buena Vista Social Club tagjaként és szóló előadóként is hírnevet szerzett. Számos díjjal és elismeréssel büszkélkedhet, köztük egy Latin Grammy-díjjal és Grammy-díj...
 
Forrás: YouTube

Nem jön be a Queen-tagoknak a Freddie Mercury-hologram ötlete

Az ATV értesülése szerint az énekes zenei hagyatékát és személyiségi jogait kezelő cég, a Mercury Songs Limited azzal rukkolt elő, hogy Freddie Mercuryt hologramként állítják színpadra egy turné keretében..
 
Már hagyomány: David Bowie-emlékestet rendeznek az A38-on

Nekik találkozni kellett: az idei David Bowie-emlékest témája egy különleges barátság

A nyolc éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 20-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.
 
Tavasz Nagykanizsán Charlie-val

Tavasz Nagykanizsán Charlie-val

Színházi előadásokkal, zenei produkciókkal és képzőművészeti kiállítással várja látogatóit március közepétől Nagykanizsán a Tavaszi Művészeti Fesztivál.
 
 
Zenészek, akik nyíltan beszélnek mentális problémáikról

Zenészek, akik nyíltan beszélnek mentális problémáikról

Az elmúlt években számos zenész tárta fel a lelkében dúló viharokat a közönség előtt – vállalva a kommenthuszárok kardcsapásait –, hogy ezzel is tegyenek az efféle problémákból fakadó megbélyegzés megszüntetéséért. A Billboard ábécésorrendben 63 (!!!) előadót említ meg...
 
Fotó: Zeffer András

Mit nem értünk?

Tóth Attila a Mobilmánia új énekese – adta hírül a Hard Rock Magazin. Ők írták meg azt is, hogy több mint hét év után otthagyta a Mobilmániát Gamsz Árpád, a zenekar frontembere.
 
A 2019-es búcsúturné után újabb koncerteket jelentett be a Slayer

Sohase mondd, hogy vége: a 2019-es búcsúturné után újabb koncerteket jelentett be a Slayer

Újra koncertezik a Slayer: a legendás amerikai trash metál zenekar, amely 2019-ben búcsúturnét tartott, idén ősszel két fesztiválon is fellép.
 
Fotó: Magyary Lenke

BÖBE baba vörös zászlót lenget

Kontrollmániás? 30 évesen a szüleivel lakik? Folyamatosan az exeit emlegeti? "Red flag" az, amit minden nőnek észre kell vennie, amikor randizik...
 
A kellemesen ismerőstől a radikálisan újig: tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Tánc az Erzsébet téren és mindenhol – tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Legendás fellépőkkel és izgalmas zenei felfedezésekkel vár idén is mindenkit a Budapest Ritmo április 11. és 13. között.
 
Fotó: Apocalyptica!FB

Ismét Metallica-dalokat dolgoz fel az Apocalyptica – ősszel megmutatják élőben Budapesten is

A finn cselló-metál zenekar új albumot és őszre turnét jelentett be, amelynek keretében november 25-én a Barba Negra Red Stage-ben lépnek majd fel. Az Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2. című, csaknem ötvenállomásos európai koncertsorozat szeptember 19-én startol Isztambulban, és...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek