A The Rolling Stones tagjai nem tudtak elmenni Charlie Watts temetésére

2021/09/14  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Blikk értesülése szerint a rajongók kiakadtak azon, hogy Mick Jaggerék nem voltak ott a legendás dobos búcsúztatásán.

The Rolling Stones –1994 (Dante D'Orazio fotója a zenekar FB oldaláról)

The show must go on... :( Ha visszarepültek volna Angliába, az egyébként nagyon szűk körű, titkos szertartásra, akkor az érvényes brit rendelkezések szerint karanténba kellett volna vonulniuk, azonban jelenleg nincsenek korlátlan idővel ellátva, hiszen Bostonban készülnek az USA-beli turnéjukra. Ahogy azt már mi is megírtuk, az első koncert szeptember 26-án lesz a Missouri állambeli St. Louis-ban. (A cikkünknek az volt a címe, hogy Charlie Watts nélkül indul turnézni a Rolling Stonesde akkor még nem gondoltuk, hogy ez mennyire fájóan igaz lesz.)

Noha sokan azt is felvetették, hogy akkor el kellett volna halasztani a koncertet, szerintünk az sem a legjobb döntés, különös tekintettel az ottani közönségre, továbbá arra, hogy nem pusztán hármójukról van szó (Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood), hanem felelősek egy meglehetősen nagy méretű stábért is. Tippelni sem tudunk, hány ember lehet benne.

Ráadásul egy olyan év van mögöttünk – vagy inkább másfél –, amikor a zeneipar az arcán csúszott a padlón és évekbe fog telni, mire feláll onnan: koncertet mindenki csak a legvégső esetben fog törölni, pláne úgy, hogy az egy gigaturné része. Hogy egy zenésztárs halála "végső eset"-e, persze, lehet vita tárgya.

Meggyőződésünk azonban, hogy a trió nem különösen boldog a helyzettől, és meg fogják találni annak a módját, hogy méltóképpen elbúcsúzhassanak társuktól, aki talán fentről is támogatja őket a döntésükben, hiszen Charlie Watts igazi ZENÉSZ volt. Nyugodjék békében. Ismételjük: békében.

A Blikk cikke

 

 

Charlie Watts, Rolling Stones, gyász, temetés, turné

 

 

Szólj hozzá!


Maluma is jön az MTV EMA-ra, Budapestre

Maluma is jön az MTV EMA-ra, Budapestre

Tegnap a Facebook oldalunkon már közöltük a Måneskin bejelentését, mellettük Maluma és Kim Petras is színpadra lép a 2021-es MTV EMA-n,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Ha nem is kolbászból lesz a kerítés, de a Kolbászfesztivált megtartják Békéscsabán

Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált.

Végre megünnepelheti 35. születésnapját a Ladánybene 27

Magyarország első reggae zenekara, a Ladánybene 27 tavaly ünnepelte 35. születésnapját, de a jubileumi koncert a pandémiás helyzet miatt elmaradt.
Új koncertek