Az amerikai hiphop-közösség megint gyászol: lelőttek egy 18 éves rappert

2021/01/25  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Noha a család ez idáig nem erősítette meg a hírt, több platformon is közölték, hogy lelőtték 18veno dél-karolinai rappert.

Az amerikai hiphop közösség megint gyászol: lelőttek egy 18 éves rappert

18veno esete újabb fenyegető epizódja annak az erőszakhullámnak, amely népszerű zenészek életét követeli. Csak az elmúlt egy évben számos esetben adtunk hírt arról, hogy lelőttek egy rappert, a névsor egyre hízik: lelőtték a louisianai Blue Benji Kobet, a kaliforniai Lil Yaset, a chicagói King Vont, az atlantai Lil Marlo-t  és még négy másik zenészt.

A feltörekvő fiatal rappert, Pop Smoke-ot csaknem egy éve lőtték agyon bérelt házában, Hollywoodban. Szülei nemrég felszólaltak a gyermekük életét is kioltó fegyveres erőszak ellen. A pénteken közzétett videóban Audrey és Greg Jackson beszélt fiukról és arról, hogy a jelenséget meg kell állítani.

"A fegyveres erőszak miatt soha nem fogom látni, hogy a fiam felszalad az ajtónkig, kettesével szedve a lépcsőfokokat. Soha többé nem fogja meg a kezem és nem táncol velem. Nem fog bejönni a szobámba, hogy a tükörben pózoljon. A fegyveres erőszak tönkreteszi a családokat. Meg kell állítani"– mondja Mrs. Jackson a videóban.

18veno is egy feltörekvő fiatal rapper volt, azzal a nagy tervvel, hogy a dél-kaliforniai zenészeknek ki kell vívniuk a nekik járó elismerést, a zenéjében a rap-et a southern trap-pel keverte. Debütáló anyagát Pablo néven készítette el tavaly –  a címadáshoz nem Picasso, hanem Escobar adta az ihletet, s bár nem akarjuk egy indokolatlan tollvonással összehúzni a tragikus esetet a zenei anyaggal, azért mégis csak egy drogbáró volt, nem pedig egy festő...

Azért ezt a videót is érdemes mindehhez megnézni..

 (via RevoltTV)

rapper, gyilkosság, USA, erőszak, 18veno

 

 

Szólj hozzá!


Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év...

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.

Aki a legtöbb rockert felismeri, ajándékot kap

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a Remorse újabb videóklipje, a Jelbeszéd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek