Az amerikai hiphop-közösség megint gyászol: lelőttek egy 18 éves rappert

2021/01/25  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Noha a család ez idáig nem erősítette meg a hírt, több platformon is közölték, hogy lelőtték 18veno dél-karolinai rappert.

Az amerikai hiphop közösség megint gyászol: lelőttek egy 18 éves rappert

18veno esete újabb fenyegető epizódja annak az erőszakhullámnak, amely népszerű zenészek életét követeli. Csak az elmúlt egy évben számos esetben adtunk hírt arról, hogy lelőttek egy rappert, a névsor egyre hízik: lelőtték a louisianai Blue Benji Kobet, a kaliforniai Lil Yaset, a chicagói King Vont, az atlantai Lil Marlo-t  és még négy másik zenészt.

A feltörekvő fiatal rappert, Pop Smoke-ot csaknem egy éve lőtték agyon bérelt házában, Hollywoodban. Szülei nemrég felszólaltak a gyermekük életét is kioltó fegyveres erőszak ellen. A pénteken közzétett videóban Audrey és Greg Jackson beszélt fiukról és arról, hogy a jelenséget meg kell állítani.

"A fegyveres erőszak miatt soha nem fogom látni, hogy a fiam felszalad az ajtónkig, kettesével szedve a lépcsőfokokat. Soha többé nem fogja meg a kezem és nem táncol velem. Nem fog bejönni a szobámba, hogy a tükörben pózoljon. A fegyveres erőszak tönkreteszi a családokat. Meg kell állítani"– mondja Mrs. Jackson a videóban.

18veno is egy feltörekvő fiatal rapper volt, azzal a nagy tervvel, hogy a dél-kaliforniai zenészeknek ki kell vívniuk a nekik járó elismerést, a zenéjében a rap-et a southern trap-pel keverte. Debütáló anyagát Pablo néven készítette el tavaly –  a címadáshoz nem Picasso, hanem Escobar adta az ihletet, s bár nem akarjuk egy indokolatlan tollvonással összehúzni a tragikus esetet a zenei anyaggal, azért mégis csak egy drogbáró volt, nem pedig egy festő...

Azért ezt a videót is érdemes mindehhez megnézni..

 (via RevoltTV)

rapper, gyilkosság, USA, erőszak, 18veno

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest