Pásztor Anna feldolgozta a való világot

2020/01/09  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Előszedtük egy 2018-as cikkünket, amelynek az volt a címe, hogy "Üdvözöljük Pásztor Annát a való világban". Azért tettük, mert a frontasszony a Blikknek úgy nyilatkozott a minap: "Sokan büszkék rám, hogy felemeltem a zaklatottak zászlaját." Azért ennek a dolognak volt egy íve, és nem akármilyen mélyről indult.

Fotó: 24.hu/2018.

Tehát, ezt írtuk 2018-ban:

"Üdvözöljük Pásztor Annát a való világban. A saját való világában.

Mert mit is mondott nemrég a ME TOO mozgalom kapcsán?

Fontos megnézni a videót, enélkül akár itt abba is lehet hagyni a cikk olvasását. De ha valakinek nincs rá ideje, leírjuk, mint mondott ezen a felvételen Pásztor Anna, de az arckifejezését nem tudjuk hozzátenni:

"... tulajdonképpen én is nagyon szívesen előállnék valami ilyesmivel, csak még várom a zaklatót..."

Hát, kedves Anna, megjött ez a zaklató. Sőt, akár az is megtörténhet, hogy már a Comet gála időpontjában is ott volt, ki tudja, mi számít hosszú időnek. Lehet most azon vitatkozni, hogy ez nem szexuális zaklatás, mondjuk, fogalmam sincs a levelek tartalmáról, lehet benne akár efféle motívum is, de igazából nem is a konkrét cselekedetre gondolok, hanem – legyen az bármiféle zaklatás – az áldozat kiszolgáltatottságára.

Annak az áldozatnak a kiszolgáltatottságára, akit a fenti videón gyak. szemberöhögött a vagány frontasszony.

Aztán jött ez a videó, ahol ő maga az áldozat, és nyoma sincs ennek derűnek.

 

Szóval, vannak más úriemberek is, akik mondjuk nem késeket rejtegetnek, hanem mindenféle szándékokat, vagy zsarolnak, vagy akár puszta kézzel kerekednek a kiszemeltjük fölébe... Azonban nem minden áldozat mögött áll egy kiterjedt rajongói kör, amely védőhálót von, s ebbe a védőhálóba még akkor is simán bele lehet dőlni, ha az illető éppen viszontfenyeget. Vannak ennél sokkal gyávább, árvább, szerencsétlenebb nők.

Róluk nem ír minden nap a bulvársajtó, mondatonként csepegtetve, hogy előzetesbe helyezték Pásztor Anna zaklatóját, Pásztor Anna férje beszélt a zaklatóval és a többi. Mielőtt valaki nagyon elgaloppírozná magát: a bulvár tökéletesen érzi (érzi??? kiszámolja a keresési statok szerint), hogy melyik kulcsszó hasít, és arra kreál sztorit, hogy nőjőn az olvasottság. Ma még jó keresőszó a pásztor+anna+zaklatás, de holnap már felejtős.

Én azonban nem felejtem el azt a fönti, kurvavagánynővagyok, velemcsakneszarozzon senki-nyilatkozatot.

Kedves Anna, néha az emberrel szaroznak – és most a saját bőrén is megtapasztalta, hogy ez tényleg SZAR érzés. SENKIVEL – legyen az egyszerű földi halandó vagy állandó reflektorfényben fürdő ember (akár férfi, akár nő) – nem lehet ezt megtenni, nem lehet üldözni, úgy írásban, mint valóságosan, bántani vagy bántására készülni, betolakodni a családja életébe és még sorolhatnánk. Ahhoz, hogy eltántorítsák és megfékezzék azokat, akikre lehet még hatni (vö. nem elmebetegek), nem csak jó törvények kellenek, hanem megfelelő társadalmi közeg is, amely a szolidaritásra és az együttérzésre épül. Az ön első videója minden együttérzést nélkülözött, azt sugallta, az erős nőket bezzeg nem bántják.

De, bántják. Mindenkivel megtörténhet.

Mint ahogy azt a bulvárlapok nyitóoldalára nap mint nap felkerülő hírek mutatják... Pedig mennyivel jobb lenne csak énekelni (főzni, gyereket nevelni, boltot vezetni, virágot kötni stb.). Kiköszörülni az első csorbát pedig úgy lehetne, ha az erőfitogtatás helyett inkább kiállna azok mellett, aki hasonló, rossz helyzetbe kerültek."

***

Eddig a cikk. A drámai csúcsa a történetnek, hogy a 40 éves férfi, aki az énekesnőt zaklatta, fenyegette, öngyilkos lett a cellájában.

Az énekesnő és zenekar adekvát módon dolgozta fel ezt az egész eseménysort: készült egy dal.  Ahogy a Blikknek nyilatkozta, lelkileg már túl van a történteken.

"Már csak azt látom, hogy ki tudtam mozdulni a zaklatottak érzéstelenségéből, ami nagyon rossz állapot."

Őszintén örülünk, hogy túl van a nehéz időszakon. Az új lemezhez és a dalhoz sok sikert kívánunk, meg még azt is, hogy soha többé ne legyen a saját (való) világában idegen...

Az Anna & The Barbies legközelebb Gödöllőn, a Roncsbárban koncertezik február 8-án.

 

 

 

Pásztor Anna, zaklatás

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek