A FEZEN feladta – full respect a búcsúszavakért

2021/05/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

"Hiszünk benne, hogy a fesztiválozás a szabadságról szól, nem a korlátokról" – indokolták meg részben a döntésüket, ezzel az oltás/nem oltás polémiára utalva. Nem csak emiatt, de végül úgy döntöttek, elengedik a 2021-es évet is.

Jövőre veletek ugyanott! (Fotó: FEZEN)
Azt írták:
"Több, mint 2 év szervezési munkája és az elmúlt hónapok kilátástalan esélylatolgatása után úgy döntöttünk, hogy a 2020-as után, a 2021-es FEZEN Fesztivált is kénytelenek vagyunk lemondani.
Rengeteg szempontot figyelembe vettünk, rengeteg emberrel, ügynökséggel, zenekarral egyeztettünk itthon és világszerte és, bár egy nagyon halovány esély még mindig maradt a megrendezhetőségre, döntésünket 2 fő indok alapján hoztuk meg:
→ a nemzetközi előadóink nagy része már átkötötte 2022-re a FEZEN-es fellépését, és akikkel pótolni szerettük volna őket sem bíznak abban, hogy idén tudnak biztonságosan utazni. Ezek miatt biztosan nem tudnánk olyan szintű fesztivált szervezni nektek, amire alapból jegyet váltottatok.
→ Mi nem szeretnénk beleállni abba, hogy oltással vagy oltás nélkül lehet koncertre menni. Nagyon sokan nem váltottátok vissza a belépőtöket és biztosan vagytok jópáran, akik még nem rendelkeznek majd védettségi igazolvánnyal a FEZEN időpontjában, így őket teljesen kizárnánk, ami nem fordulhat elő!
Hiszünk benne, hogy a fesztiválozás a szabadságról szól, nem a korlátokról
Nagyon nehéz volt úgy döntést hozni, hogy jelenleg semmilyen operatív információnk nincs a zenés-táncos rendezvényekről, az idő viszont halad. Hisszük, hogy ez a legkorrektebb döntés a mostani helyzetben, bármennyire fájdalmas.
Hiszünk benne, hogy belátható időn belül véget ér a járvány, és 2022-ben szabadon, egészségesen tudjuk majd ünnepelni a FEZEN 25 (!) éves jubileumát, amire nagyon készülünk!"
Ha nem tudsz/akarsz még egy évet várni a bulira, akkor javasoljuk, hogy váltsd be FEZEN bérletedet vagy napijegyedet a (FEZEN) Liget programjaira.

 

Fezen, covid, elmarad, LIGET, védettségi igazolvány

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek