Átmegy a Borhídon a Hooligans és a Lord is

2019/10/03  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Magyarország több borrégiója, élő koncertek, vásártér és vidámpark is várja a látogatókat az idei Borhíd Fesztivál és Borünnepen, amelyet október 4-6-ig rendeznek meg Esztergomban, a Hooligans, a Lord, a Konyha és a Kelemen Kabátban zenekarok közreműködésével. A rendezvény ingyenesen látogatható!

Borhíd Fesztivál

A fesztiválnak idén is a Mindszenty tér, a Kossuth híd, az Erzsébet park és a Kis-Duna sétány ad otthont. A háromnapos fesztiválon különböző stílusokból érkeznek vendégfellépők, így békésen megfér egymás mellett a pop, a rock, a jazz, a népzene és a cigányzene.

A koncertek sorát a Roversong zenekar nyitja meg, mely műfaját tekintve folk-rock dalokkal örvendezteti meg a fesztiválozókat. Az AC/DC legendás frontembere előtt emlékestekkel tisztelgő CA/CD együttestől a híres hard rock banda szerzeményeit is hallhatjuk majd, a keményebb vonalat követve pedig a nagy múltú szombathelyi együttes, a Lord tagjai is a húrok közé csapnak.

A szombati felhozatal is izgalmasnak ígérkezik, hiszen Gipsy Style közreműködésével autentikus modern cigány táncbemutatót is láthatunk, de fellép a tizenegy évvel ezelőtt alakult dömösi Zöld Kendő Énekkar is. Biztosak lehetünk abban is, hogy a letisztult, modern beat zenét játszó Újvilág utca, a feltörekvő új zenei nemzedéket képviselő Fák alatt, valamint a karakteres hangjáról ismert, többek között reggae szerzeményeket éneklő CéAnne tökéletes felvezetése lesz az esti Hooligans koncertnek.

Vitathatatlanul a Borhíd egyik legkülönlegesebb és legsokoldalúbb fellépőjének nevezhetjük a Marching Jazz Bandet, a zenekar ugyanis New Orleans-i dixieland stílusban, korhű ruhába öltözve, az utcát járva is fergeteges hangulatot tud generálni. Tiszteletét teszi a Mindszenty téren A Dal 2019 legjobb dalszövegírójának járó díjat is bezsebelő Szepesi Mátyás együttese, a Konyha is, majd a háromnapos rendezvény méltó lezárása lesz a Kelemen Kabátban koncertje, melynek tagjai karakteres szövegeikkel és stílusukkal fergeteges hangulatot generálnak majd a fesztiválon.

Bár a rendezvényen a minőségi borok állnak majd a középpontban, a Borhídról ezúttal sem hiányozhat a kézműves vásár, továbbá a Kis-Duna sétányon gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatunk.

A koncertek mellett kiegészítő programokkal is várják az érdeklődőket. A legkisebbeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen az Erzsébet parkban vidámpark fogadja majd őket, ahol felejthetetlen élményekben lehet részük. Az Esztergom Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottság is változatos programmal készül: az ittas vezetés elleni kampány mellett magunkra ölthetjük a részeg szemüveget, megismerkedhetünk a járőr motorral és a rendőrségi felszerelésekkel is. Emellett szombaton Tűzmegelőzési Bizottság tart bemutatót, melynek keretében közelebbről is szemügyre vehetjük a tűzoltósági felszereléseket és a tűzoltóautót. Az autóversenyzés rajongói is megtalálhatják a számításukat a fesztiválon, hiszen a hétvégén a Rally Parkban testközelből tekinthetik meg a hazai és nemzetközi rally felhozatal színe-javát.

Borhíd Fesztivál, Esztergom, 2019, koncert, gasztronómia, bor, Hooligans, Lord, Konyha, Kelemen Kabátban

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek