Menopauza 1170x180

Átmegy a Borhídon a Hooligans és a Lord is

2019/10/03  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Magyarország több borrégiója, élő koncertek, vásártér és vidámpark is várja a látogatókat az idei Borhíd Fesztivál és Borünnepen, amelyet október 4-6-ig rendeznek meg Esztergomban, a Hooligans, a Lord, a Konyha és a Kelemen Kabátban zenekarok közreműködésével. A rendezvény ingyenesen látogatható!

Borhíd Fesztivál

A fesztiválnak idén is a Mindszenty tér, a Kossuth híd, az Erzsébet park és a Kis-Duna sétány ad otthont. A háromnapos fesztiválon különböző stílusokból érkeznek vendégfellépők, így békésen megfér egymás mellett a pop, a rock, a jazz, a népzene és a cigányzene.

A koncertek sorát a Roversong zenekar nyitja meg, mely műfaját tekintve folk-rock dalokkal örvendezteti meg a fesztiválozókat. Az AC/DC legendás frontembere előtt emlékestekkel tisztelgő CA/CD együttestől a híres hard rock banda szerzeményeit is hallhatjuk majd, a keményebb vonalat követve pedig a nagy múltú szombathelyi együttes, a Lord tagjai is a húrok közé csapnak.

A szombati felhozatal is izgalmasnak ígérkezik, hiszen Gipsy Style közreműködésével autentikus modern cigány táncbemutatót is láthatunk, de fellép a tizenegy évvel ezelőtt alakult dömösi Zöld Kendő Énekkar is. Biztosak lehetünk abban is, hogy a letisztult, modern beat zenét játszó Újvilág utca, a feltörekvő új zenei nemzedéket képviselő Fák alatt, valamint a karakteres hangjáról ismert, többek között reggae szerzeményeket éneklő CéAnne tökéletes felvezetése lesz az esti Hooligans koncertnek.

Vitathatatlanul a Borhíd egyik legkülönlegesebb és legsokoldalúbb fellépőjének nevezhetjük a Marching Jazz Bandet, a zenekar ugyanis New Orleans-i dixieland stílusban, korhű ruhába öltözve, az utcát járva is fergeteges hangulatot tud generálni. Tiszteletét teszi a Mindszenty téren A Dal 2019 legjobb dalszövegírójának járó díjat is bezsebelő Szepesi Mátyás együttese, a Konyha is, majd a háromnapos rendezvény méltó lezárása lesz a Kelemen Kabátban koncertje, melynek tagjai karakteres szövegeikkel és stílusukkal fergeteges hangulatot generálnak majd a fesztiválon.

Bár a rendezvényen a minőségi borok állnak majd a középpontban, a Borhídról ezúttal sem hiányozhat a kézműves vásár, továbbá a Kis-Duna sétányon gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatunk.

A koncertek mellett kiegészítő programokkal is várják az érdeklődőket. A legkisebbeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen az Erzsébet parkban vidámpark fogadja majd őket, ahol felejthetetlen élményekben lehet részük. Az Esztergom Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottság is változatos programmal készül: az ittas vezetés elleni kampány mellett magunkra ölthetjük a részeg szemüveget, megismerkedhetünk a járőr motorral és a rendőrségi felszerelésekkel is. Emellett szombaton Tűzmegelőzési Bizottság tart bemutatót, melynek keretében közelebbről is szemügyre vehetjük a tűzoltósági felszereléseket és a tűzoltóautót. Az autóversenyzés rajongói is megtalálhatják a számításukat a fesztiválon, hiszen a hétvégén a Rally Parkban testközelből tekinthetik meg a hazai és nemzetközi rally felhozatal színe-javát.

Borhíd Fesztivál, Esztergom, 2019, koncert, gasztronómia, bor, Hooligans, Lord, Konyha, Kelemen Kabátban

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek