Borok és dalok: rengeteg koncerttel érkezik május végén a Feszt!Eger

2019/05/15  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Már csak röpke két hét, és elrajtol a 2019-es fesztiválszezon, amit hagyományosan a díjnyertes borokkal és háromnapos koncertáradattal a Feszt!Eger nyit május végén, olyan fellépőkkel, mint a Halott Pénz, a Quimby, a Road, a Fish! vagy a Follow the Flow.

Díjnyertes borokkal és rengeteg koncerttel érkezik május végén a Feszt!Eger

Bár az időjárás egyelőre nem kedvez a szabadtéri programoknak, reméljük, hogy a hónap végén induló fesztiválszezon nyitórendezvényét nem fogja eláztatni az eső. Idén május 31. és június 1. között várják a minőségi borokat és a jó koncerteket kedvelő látogatókat az egri Bolyki-völgy szívében.

A fesztivál sikerének egyik záloga maga a helyszín, hiszen lélegzetelállítóan egyedi helyen rendezik meg a koncerteket. Több mint 40 éve használaton kívüli - a természet által visszahódított – bányaudvarok, borospincék közvetlen szomszédságában lépnek fel a zenekarok, ami nem mindennapi a hazai fesztiválpiacon.

Ráadásul a látogatók abban a különleges helyzetben lesznek, hogy díjnyertes borokat is kóstolhatnak, ugyanis pár hete a francia Bourg városában megrendezett nemzetközi versenyen a Bolyki Pincészet két bora, a BOLYKI KEKFRANKOS 2016 és BOLYKI MERLOT 2016 arany és ezüst érmet szerzett.

A minőségi borok kóstolgatása mellett pedig olyan hazai kedvencek koncertjein bulizhatunk, mint a Halott Pénz, Jetlag, Road, Fish!, Follow the Flow, Quimby, Belga, Anna and the Barbies, Bagossy Brothers Company, Ganxsta Zolee és a Kartel, Dorothy, Byealex és a Slepp, Leander Kills. Valamint fellépnek az ÉTER tehetségkutató korábbi nyertesei is, a Plastic Ocean, az AWS, a The Anahit, a Before The Last és a Fatal Error.

Részletes programbontásért kattintsatok ide: Feszt!Eger 2019

Az ÉTER PLUSZ ZENEI TEHETSÉGKUTATÓ idén is hagyományosan a Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz május 31. és június 1. között. Jakab Jácint, az ÉTER Plusz kommunikációs vezetője kiemelte, hogy: „A tehetségkutató kiemelkedő fontossággal bír, hiszen az évek során túlnőve önmagát - mondhatni - félprofi zenekarok versenyévé vált. Egy ugródeszka a zenekarok számára, ahonnan közvetlenül válhatnak a magyar zeneipar részévé”.

Utóbbi jeles képviselőiből áll össze a zsűri (és egyben mentori) csapat - csak hogy néhány nevet említsünk: Temesi Berci zsűrielnök, Jeges Zsolt, Andrásik Remo, valamint Kovács Ákos Dadan. A lemezlovas kategóriában pedig Dj Newl, Tomy Montana, Dj Pryce, Dj Franky és Dj Tótpeti értékelik a dj-k produkcióit. Annak ellenére, hogy az ÉTER egy verseny, a szervezők nem titkolt célja, hogy összetartó hazai zenei közösséget építsenek. Ráadásul idén már nemzetközi keretekben gondolkodtak a szervezők, így a legnépszerűbb magyar fesztiválokon túl a legtehetségesebbek a felvidéki MartFeszten és
az erdélyi Vibe-on is felléphetnek.

Feszt!Eger, fesztivál, 2019, Halott Pénz, Jetlag, Road, Fish!, Follow the Flow, Quimby, Belga, Anna and the Barbies, Bagossy Brothers Company, NKA, Hangfoglaló

Képtár

  • Borok és dalok: rengeteg koncerttel érkezik május végén a Feszt!Eger kép 74926
 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek