Jelentkezett a Sziget

2020/04/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Amikor megláttuk az ismerős feladónevet a mailboxunkban, azt gondoltuk: és akkor most megszólalnak... Lassú volt az újrakattintásig a mozdulat, azért mégis csak a Sziget a magyar fesztiválok zászlóshajója, az embernek összeszorult a szíve, hogy na, most mondják le... Ráadásul a levél tárgya ez volt: "Szívünkből köszönjük!".

Jelentkezett a Sziget

Azonban egy szó sem esett a fesztiválról a levélben.

Arról viszont igen, hogy elkészítették egy tapsolós norvég kisfilm magyar változatát, s noha azt írják, hogy ezzel az esti tapsolás a netre költözik, reméljük, azért ez nincs teljesen így. A kisfilm középpontjában az összefogás és a hála áll, hogy, hogy nem: saját készítésű otthoni videókból összevágva, a zenei alapot pedig a Roy és Ádám Trió "Négy fal között" című száma szolgáltatja.

A kisfilm hozzáadott értéke a szereplőinek személyes háttere:

  • Roy, akinek a kedvese orvosként dolgozik az intenzíven;
  • Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője, aki most távol van a családjától;
  • anya és lánya, akik nővérek az egyik neves budapesti kórház intenzív osztályán;
  • sok-sok önkéntes, akik a kialakult helyzetben is önzetlenül segítenek;
  • az étterem, amely popup pékséggé alakult;
  • zenészek, akiknek elmaradtak a koncertjei;
  • színészek, akiknek elmaradnak az előadásai;
  • egy fiatal lány, aki nemrég érkezett haza Barcelonából az Erasmusról, és el van zárva a szeretteitől;
  • egy fiatal fiú, aki elveszítette az állását;
  • egy család, akinek kilátástalanná vált a megélhetése.

A kezdeményezéshez a már említetteken kívül pedig ők csatlakoztak:

Anna and The Barbies: Pásztor Anna / Brasch Bence színész / Geszti Péter / Hidvégi György világbajnok ökölvívó / HolyChicks: Tiszai Vivien / Irie Maffia: Skedves ena és Mc Colombo / Járai Márk és felesége / Kautzky Armand / Lofti Begi és Családja / Maurer Milán balett táncos / Mohai Tamás színész / Neo: Milkovics Mátyás / Rákóczi Ferenc / Tasnádi Bence / Buza Kriszta Style Group / Kiss Balázs bűvész / Máté Szabolcs gasztroblogger / Budaörsi Latinovits Színház Társulata / Lámpás 92 alapítvány / Magas élet a hegyen / Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete / Paletta Bisztró.

Sziget, tapsolás, Roy és Ádám Trió, összefogás, klip

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek