Mérlegelik a lehetőségeiket a júliusi fesztiválok – egyelőre úgy tűnik, kivárnak

2020/03/28  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A csütörtöki kormányinfón elhangzott, hogy előreláthatóan június-júliusra várható a járvány tetőzése. Azt már összeszedtük, hogy az általunk figyelemmel követett fesztiválok közül melyik van júniusban, most a július következik, azt is megnéztük, hogy mit kommunikálnak ma (03.27-28.) a rendezvények a megtartásról/halasztásról/törlésről.

Fotó: Campus 2019

VOLT Fesztivál 2020. július 01-04.

Balaton Sound 2020. július 08-12.

A Sziget-csoportba tartozó fesztiválok 2 hete ezt a közleményt bocsájtották ki.

Művészetek Völgye Fesztivál  2020. július 17-26.

Nincs reagálás. Legutóbbi hírünk ez.

Alpárfeszt 2020. július 01-04.

Március 21-én ezt írták: "Nem tudjuk meddig tart még ez a helyzet, mi még szervezünk tervezgetünk. Bizakodunk! Maradjatok otthon, vigyázzatok egymásra!"

Dombos Fest (Vajdaság) 2020. július 01-05.

Nincs reagálás. Legutóbb év végén, a Mága-balhé kapcsán hallottunk felőlük.

Zsolnay Fényfesztivál 2020. július 2-5.

Március 25-én ezt írták: "Mindenki számára nehéz ez az időszak, és igaz ez ránk, a Zsolnay Fényfesztivál szervezőire is. Nekünk ez a fesztivál nemcsak a munkánk, hanem valódi szívügyünk. Imádjuk látni a sok csillogó szempárt, ahogy a Székesegyház fényfestésén ámultok, imádjuk, ahogy kacagtok az újcirkuszi előadásokon, imádjuk, ahogy családok, baráti társaságok és szerelmesek együtt andalogva fedezik fel a Fény Útja állomásait.(...) Egyelőre annyit merünk ígérni, hogy kihozzuk a helyzetből a maximumot, ugyanakkor a biztonság az első és legfontosabb."

Exit Festival (Újvidék) 2020. július 09-12.

A március 17-i közleményük szerint megtartják a  fesztivált. Azt írják, 4 hónap van még addig, s mint Kínában, itt is elcsitul a járvány

Alterába Fesztivál 2020. július 14-18.

Március 20-án ezt írták:"Hamarosan, március 31-én árforduló lenne a bérletek és napijegyek területén, de úgy gondoljuk, hogy mivel érdemi változás most nem lesz, MÁJUS 15-ig meghosszabbítjuk, addig talán már látszik, hogy mi a helyzet akkor! Vigyázzatok magatokra, tartsátok be az előírásokat és javaslatokat, hogy találkozhassunk és együtt szórakozhassunk július közepén!"

FEZEN Fesztivál 2020  2020.07.29.-08.01.

Március 13-án ezt írták: "Nincs nálunk a bölcsek köve, nem vagyunk jósok, de azt reméljük, hogy a júliusi végi kezdésünkre már bőven legyűrjük a vírust, így a klubos kényszerpihenő alatt mi tovább szervezzük a fesztivált. A külföldi fellépőinktől sem kaptunk eddig rossz híreket, így jelenleg minden jel arra mutat, hogyJÚLIUS 27. ÉS AUGUSZTUS 1. KÖZÖTT A FEZENEN TALÁLKOZUNK!"

Rockmaraton Fesztivál 2020. július 06-12.

Ennyit írtak: "Sajnos több kiváló kaliforniai metal zenész is koronavírusos lett.
Azok, akik 2016-ban ott voltak a színpad előtt a szakadó esőben, emlékezhetnek, hogy milyen iszonyú nagy bulit nyomott nálunk a Testament... Szorítunk Chuck Billy-nek és az Exodus és Death Angel vele együtt megbetegedett zenészeinek a mielőbbi gyógyulásért!"

Bánkitó Fesztivál 2020. július 08-11.

Március 19-én ezt írták: "Akkor most vegyünk egy nagy levegőt, és dőljünk hátra egy picit. Úgy látszik, van, amitől egy jól időzített hungarotabletta, de még egy alapos hungaroterápia sem védi meg az embert - viszont szeretnénk, ha tudnátok, hogy a mindent ellepő bizonytalanság ellenére mi továbbra is azon vagyunk, hogy a járvány elhaladtával világraszóló fesztivált rittyentsünk nektek a tóparton júliusban."

Nagyon Balaton programok 2020. július 08-12.

Nincs reagálás. Legutóbb ezt írtuk róluk.

Pohoda Festival (Trencsén) 2020. július 09-11.

A legkorrektebb közlemény eddig, külön aloldalt hoztak létre a járványnal kapcsolatos kérdések megválaszolására:

"Nem tudunk biztosan mondani. A kormány további értesítésig felfüggesztette a kulturális rendezvények szervezését, és nem tudjuk, hogy a korlátozás a nyáron is életben lesz-e Ezért az előkészületek úgy folytatódnak, mint az előző években, és rendkívüli helyzetek megoldásain is dolgozunk. Tartjuk a kapcsolatot a zenekarok képviselőivel, a beszállítóinkkal, a partnereinkkel és külsős csapatunkkal. A helyzetről kommunikálunk Szlovákiában és külföldön lévő kollégáinkkal, valamint az egészségügyi és biztonsági szakértőkkel. Mivel a Glastonbury fesztivált lemondták és az olimpiai játékokat is átütemezték, mi is felkészülünk erre a lehetőségre. Szeretnénk mindenkit biztosítani arról, hogy felelősségteljes és tisztességes módon közelítjük meg a helyzet megoldásait."

Zsír on the Fest 2020. július 10-11.

Március 27-én ezt írták: "Jelenleg mi se tudjuk mi lesz. Mi készülünk továbbra is 2020.07.11-re."

VeszprémFest 2020. július 14-18.

Nincs komment. Legutóbb ezt írtuk róluk.

EFOTT 2020. július 15-20.

Március 4-én ezt írták: "Az EFOTT fesztivál szervezői továbbra sem álltak meg: követjük a híreket és az előírásokat, azonban jelenleg is arra készülünk és abban bízunk, hogy július 15-20. között az eddigi legjobb fesztiválélményt adhatjuk nektek! A munkánk és tárgyalásaink tovább folytatódnak, viszont a kialakult helyzetre való tekintettel a saját csapatunk és partnereink védelmének érdekében a személyes találkozókat digitálisan és telefonosan helyettesítjük, az irodai működésünket felfüggesztettük, kollégáink home office üzemmódban, de ugyanazzal az energiaszinttel pörögnek tovább az idén 45. alkalommal megrendezésre kerülő EFOTT fesztivál szervezésén! Rengeteg még be nem jelentett extra produkció, külföldi és magyar nevek, valamint nyereményjátékok vannak előkészítve, azonban úgy döntöttünk, hogy ezek közzétételével várunk kicsit, mivel a mostani időszakban a fókuszt mindannyian máshova helyezzük."

Electric Castle Fesztivál (Kolozsvár) 2020. július 15-19.

Március 12-i posztjukból arra következtetünk, továbbra is gőzerővel folyik a szervezés.

OZORA 2020. július 20-26.

A március 19-i közlemény szerint a terv az, hogy a fesztivált megtartjják. Ha a fesztivált mégis törölni kell ezen a nyáron, akkor azt 2021. augusztus 2–8-án tartják meg. Ebben az esetben az idei fesztiválra vásárolt jegyek automatikusan a következő évre is érvényesek lesznek. A jegyek árát visszatéríteni nem tudják,de azok átruházhatók (vagyis eladhatod másnak).

Reggae Camp 2020. július 21-25.

Március 13-án ezt írták: "Ezúton szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy a jelen ismereteink alapján egyelőre úgy döntöttünk, a Reggae Camp szervezésével nem állunk le, a háttérben tovább dolgozunk! A fellépőinkről, programjainkról később fogunk tudni tájékoztatást adni. Türelmeteket kérjük!"

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2020. július 22-25.
Nincs komment.

Campus Fesztivál 2020. július 22-26.
Március 21-én ezt üzenték: "...továbbra is úgy készülünk, hogy idén is együtt fesztiválozunk a debreceni Nagyerdőben!! Optimistán tekintünk előre, töretlenül dolgozunk az idei rendezvény sikeréért! Abban az esetben, ha hatósági döntés miatt elmaradna az idei esemény, a jegyek, bérletek árát természetesen mindenkinek visszatérítjük. Egyelőre az előadók bejelentésével is várunk, és a jegyárváltás március végi határidejét is - határozatlan időre - eltoltuk."

CityRocks 2020 2020. július 25.

Különös döntést hozott Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobja. 400-nál leállították a nevezést – az volt a terv, hogy így az 500-as határ alatt maradnak, és nem engednek be nézőket. Ezt március 11-én közölték. Hogy az azóta eltelt idő eseményei módosítottak-e ezen az elképzelésen, s ha igen, mit, nem tudjuk.

Ördögkatlan Fesztivál 2020.07.28.-08.01.

"Március 17-én ezt írták: sokan kérdezik, és mi is kérdezgetjük egymást: lesz-e 2020-ban Ördögkatlan? És ahogyan a kérdezők, úgy mi sem tudjuk a választ. De reménykedünk. Ám ez kevés, mert ha eloszlanak a felhők, és mi nem állunk készen, akkor nem foghatjuk a koronavírusra a kudarcot. A járvány terjedését befolyásolni nem tudjuk – azon túl, hogy betartjuk az ezzel kapcsolatos szabályokat -, ezért hát azt tesszük, ami rajtunk múlik.
Az csak rajtunk múlik, jól végezzük-e a dolgunkat. A dolgunk pedig az, hogy a lehető legjobban előkészítsük-megszervezzük ezt a számunkra és még sokezer ember számára kedves, „szívünk-csücske” találkozót. A vírus éppen az emberi találkozásokat akadályozza, de bízva-bízunk, hisz mást nem tehetünk, hogy 2020. július 28. és augusztus 1. között találkozni fogunk a Katlanban."

East Fest Mezőtúr 2020.07.28.-08.02.

"Mi továbbra is arra készülünk, hogy júliusban találkozunk. Rengeteg meglepetéssel készülünk még, de ezek bejelentését picit még toljuk a kialakult helyzetre való tekintettel." (Március 22.)

Ütős Fesztivál Agárd 2020.07.31.-08.02.

Nincs komment.

 

 

 

 A júniusi fesztiválokról itt írtunk

jólius, nyár, fesztiválok, programtörlés, koronavírus-járvány

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek