Nincs fesztivál óriáskerék nélkül: holnap rajtol a Campus

2017/07/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei rendezvényén a 10. szülinaphoz méltó kínálattal várják az érdeklődőket – 17 helyszínen 500-nál is több program közül válogathatnak majd a fesztiválozók. És lesz óriáskerék is.

Nincs fesztivál óriáskerék nélkül: holnap rajtol a Campus

Nem mintha a környezet nem járulna már így is hozzá a fesztivál környezetének különlegességéhez (talán ez is benne volt abban, hogy nemzetközi elismerésben részesültek), hiszen ott a több mint 100 éves Víztorony vagy a Nagyerdei Stadion, ami már emblematikus építménye a rendezvényenek, de idén még egy óriás építmény költözik a Nagyerdőre, a 30 méter magas Campus Eye. Az óriáskerékről rá lehet látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is. Éjszaka különleges világítást kap majd, ebből lesz több száz fotó a FB üzenőfalán :)

A Csokonai Színház sátra melletti füves területen gólyalábasok, mocsárjárók, zsonglőrök és Vitéz László vásári bábetűdök szórakoztatják majd a legfiatalabb fesztiválozókat. A Vidámpark kedvezményekkel készül, ingyenes belépés és ingyenes elvarázsolt kastély, valamint óriáshordó látogatás jár bármilyen fesztivál karszalag mellé.

Ami a szolgáltatásokat illeti, kulturált beltéri mosdók, csomagmegőrzők biztosítják a fesztiválozók kényelmét, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. támogatásának köszönhetően pedig fél áron válthatnak vonatjegyet azok, akik az ország különböző pontjairól érkeznek Debrecenbe. (A fesztiválok megközelíthetőségéről itt és itt írtunk már.) Az elmúlt években is nagyon odafigyeltek a biciklisekre, idén még nagyobb kapacitású kerékpártárolókat telepítenek a fesztivál mellé, sőt kerékpárszerviz is üzemel majd és nappali bringás túrákat is szerveznek a városba. Ami pedig a helyi közlekedést illeti, idén már minden nap éjszaka is közlekednek a DKV járatai.

A Campus Fesztivál 2008-ban indult, a tíz év alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott ahol szerelmek szövődtek, és házasságok születtek. Az első rendezvényen 27 ezren voltak, idén a szervezők reményei szerint átlépik a bűvös 100 ezres határt. Látványos fejlődés történt a programkínálat terén is, míg az első rendezvényen összesen négy fő programhelyszín volt, ma már 17 van.

A CSTP idén júlis 20.-ei kezdéssel Antonia Vai-t (18:00 Pepsi Black Music Hall) és Belau-t (21:30 KULTer.hu/Dub Székház) hozza el, továbbá július 21.-én Synema-t (18:00 Pepsi Black Music Hall) és Deep Glaze-t (23:45 Dehir.hu színpad) juttatta a fesztivál deszkáira.

A külföldi fellépőkről itt írtunk, a magyar versenyzők között pedig lesznek váratlan fordulatok (a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains és a Quimby), a Tankcsapda némi előnyben van, mert hazai pályán fog fellépni... Pályanehezítésként Mautner Zsófi és Széll Tamás látványkonyhájában minden délután egy-egy ismert zenekar veszi át az irányítást, bizonyítva, hogy lehet egyszerre főzni és énekelni.

A fesztivál szerdán 14 órakor nyitja meg kapuit, melyeken belül több mint 250 zenés és ugyanennyi egyéb program várja a látogatókat.


 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek