Sajtból lesz a Budapest Bár

2019/10/11  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Október 19-én második alkalommal kerül megrendezésre a Folyondár utcai Vasas Sportcentrumban a Nemzetek Sajtfesztiválja, ahol a finom falatok mellett színpadra lép Fűzy Gábor bárzongorista, a Peet Project és a Budapest Bár is.

II.Nemzetek sajtfesztiválja

A fesztiválra látogató közönség egy egyszeri belépődíj fejében korlátlanul kóstolhat több, mint 400 sajtot Európa közel 25 országából és az Egyesült Államokból. A sajtimádók mekkája, a gasztronómia szerelmeseinek, és a kíváncsi érdeklődők számára is lehetőséget biztosít, hogy megismerjék és megkóstolják a legfinomabb külföldi és hazai sajtokat, finomodjon, formálódjon ízlésük.

A sajtok mellett helyet kapnak Magyarország kiemelkedő borrégióinak különlegességei is, amelyek nélkülözhetetlenek a finom falatokhoz. Az egész napos kellemes hangulat mellett szakmai előadásokkal, gyermekeknek interaktív játszótérrel és színvonalas koncertekkel készülnek, hogy minden kikapcsolódni vágyó megtalálja a számára legérdekesebb programot.

A gyerekeknek szánt interaktív programok közt megtalálható a Boci legelő-Bébi játszó, a Mezítlábas legelő, ahol a kicsik megtudhatják milyen sokfajta növényt szeretnek a szarvasmarhák, kipróbálhatják a tehénfejést, guríthatnak sajtot versenyzőként, a Tejbárban pedig társasjátékok, logikai játékok, ördöglakatok, sajt labirintus, és
fejtőrök várják az iskoláskorú gyermekeket és vállalkozó kedvű felnőtt látogatókat.

10 órától a méltán népszerű Kicsi Gesztenye Klubbal találkozhatnak a gyerekek, majd később 10 fős csoportokban tanulmányozhatják a sajtkészítés rejtélyeit, illetve
betekintést nyerhetnek az egyes folyamatokba.

A felnőttek egész nap korlátlanul kóstolgathatnak a legkülönfélébb sajtokból, és közben interaktív úton szavazhatnak is, az általuk legkedveltebbnek ítélt termékre.

Mindeközben a magyar sajttermelők számára külön szakmai továbbképzési
programot állítottak össze a fesztivál keretein belül.

Este 18 órától a színpadon zenél a funky és pop alapú, némi jazz-es szabadsággal fűszerezett dalairól elhíresült Peet Project, majd 21:30-tól a magyar rockzene kultikus énekeseivel erősödő Budapest Bár.

További részletek és jegyinformációk ide kattintva: II. Nemzetek sajtfesztiválja

II. Nemzetek sajtfesztiválja, SZEGA, gasztronómia, koncert, 2019, Budapest Bár, Peet Project, Fűzy Gábor

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek