50 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

2018/09/26  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Az Index mozis rovata számolt be arról, hogy a Gyöngyhajú lány melódiái is felcsendülnek Jonah Hill első nagyjátékfilmes rendezésének előzetesében. Hogy a filmben felhangzik-e? Na, ezt egyelőre még nem tudjuk.

50 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

A zeneválasztás kicsit furcsának tűnhet, mert a Mid90s című film – értelemszerűen a cselekmény a 90-es években zajlik – egy Los Angeles-i kiskamasz és gördeszkás haverjainak történetét meséli el, persze, sok más szálat fűzve fel erre a vezérfonalra. Szóval, nem az a romantikus, naplemetében andalgós sztori, bár nyilván nem mentes drámai felhangoktól sem. És tuti vannak benne könnyfakasztó jelenetek. De akkor is fura.

A Gyönyhajú lánynak ez csodálatos félévszázados (!!!!) születésnapi ajándék, hiszen nagyjából 1968-ra lőhető be a "világrajötte", ekkor írta meg Adamis Anna a szövegét, s egy évvel később komponált hozzá zenét Presser Gábor. Valamit nagyon eltaláltak ebben a dalban, mert talán nincs még egy olyan magyar sláger, ami ekkorát ment volna külföldön: hol hivatalosan dolgozták fel, hol egyszerűen ellopták... 2014 márciusában például felhasználták a This War of Mine elnevezésű videójátékban is.

S most itt van ez a film, amelyet a Torontói nemzetközi Fimfesztiválon mutattak be szeptember 9-én, a nagyközönség elé pedig október 19-én kerül.

Persze, az ember egyből kíváncsi lesz arra, hogy kik bukkantak rá a melódiára, és a Cinematrix meg is adja a választ: a film zenéjéért Trent Reznor és Atticus Ross (Nine Inch Nails) felel. Szerintünk így még sokkal szebb a történet!

A mi dalunk 1:13-nál jön, de szerintünk hallgassátok meg az egészet, mert így szép igazán az íve:

 

 

 

film, filmzene, Gyöngyhajú lány, Omega, Presser Gábor, Mid90s, Trent Reznor

 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek