Parádés filmfőszerepet kapott Lady Gaga – megvan a bemutató időpontja is

2020/04/09  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

Bár a többi hollywoodi stúdióhoz hasonlóan az MGM produkciói is leálltak, bemutatóit elhalasztották, a stúdió új főnöke, Michael De Luca nem tétlenkedik: új produkciók előkészületeibe vágott bele. A Ridley Scott Gucci-filmjéért folyó küzdelemben az MGM állítólag azzal utasította maga mögé a Netflixet, hogy a rendezőnek fontos volt a film széles körű mozis forgalmazása is, amelyet az MGM biztosított.

Lady Gaga és a Fekete Özvegy

A Csillag születik című filmben Lady Gaga nem csak énekelt, ő játszotta az egyik főszerepet is Bradley Cooper oldalán. Noha nem lett a legjobb színésznő és a film sem nyerte el a legjobb film díját, azért mégis beírta a nevét az Oscar-díjasok nagykönyvébe: a Shallow című száma lett a legjobb betétdal.

Az alakítása a szakmából egyvalaki számára biztosan meggyőző lehetett, ha Ridley Scott castingján elnyerte az egyik, ha nem a legjobb szerepet a készülő filmjében, amelyet a divattörténet egyik legsötétebb sztorijából forgat a közeljövőben.Érdekesség, hogy a film ötlete már 2012-ben felvetődött, akkor arról cikkeztek, hogy Penelope Cruz játssza majd Reggianit.

A sztoriról mindent elmondunk azzal, ha eláruljuk a könyv címét, amely alapján a forgatókönyv készült:

Sara Gay Forden: "A Gucci-ház – A gyilkosság, az őrület, a csillogás és a kapzsiság szenzációs története".

Elég hosszú, de minden benne van. Kezdjük az elejéről.

Amikor a most 71 éves Patrizia Reggiani annak idején (1973.) hozzáment Maurizio Guccihoz, Olaszország egyik legbefolyásosabb párjává váltak. Nem ragozzuk, utána lehet nézni, milyen társasági életet éltek... Pedig még Insta sem volt... Két lányuk született, Allegra és Alessandra. Különféle, itt nem részletezett okokból a házasság megromlott, és a Gucci-dinasztia utolsó emblematikus tagja 12 év házasság után elhagyta az asszonyát. Mondjuk, nem túl szépen, gyak. olyan volt, mint a klasszik pasis lelépés: leugrott egy doboz cigiért (az esetében kisebb üzleti út volt az ürügy), és soha nem tért vissza...

1995. március 27-én reggel Giuseppe Onorato volt beosztva a Gucci-irodaház portájára. Az ő szeme láttára lőtték le a Gucci-vezért – a gyilkosság módja profi elkövetőre vallott: hármat a hátába, egyet a fejébe kapott. A portás is megsérült. Őt is, de Milánót és egész Olaszországot sokkolta a kivégzés, ezekben a körökben addig ez nem volt divat...  A gyanú elég hamar a Gucci-birodalomból kipenderített és az új barátnőre féltékeny exfeleségre terelődött, de az istennek sem találtak bizonyítékot ellene. Erre két évet kellett várni, akkor ugyanis az egyik tettestárs – mert a bérgyilkoson kívül volt több is, például a médiuma...– elszólta magát. Patrizia Reggianit 29 évre lesittelték. Amikor 2011-ben először felajánlották neki a szabadságot azzal a feltétellel, hogy a társadalom hasznos tagjaként munkát kell vállalnia, inkább a börtönbe maradt azzal a felkiáltással, hogy soha életében nem dolgozott, nem most fogja elkezdeni. Ez már azért is fura, mert a börtönben egyszer öngyilkosságot is megkísérelt. 2014-ben már igent mondott az ajánlatra, igaz, az állás, amit felkínáltak neki visszahozott valamit a megkopott glamourból: egy luxusékszerekkel foglalkozó cég foglalkoztatja azóta is ékszertervezőként. A börtönből az első útja – bazinagy napszemüvegben, kifogástalan öltözetben és egy papagáj társaságában – a milánói luxus bevásárló utcájába vezetett – a paparazzik egyszerűen nem hitték el, pedig elég sok mindent láttak már életükben. Még rengeteg dolgot lehetne elmesélni erről a nőről, legyen elég csak egyetlen mondata. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért fogadott bérgyilkost és miért nem lőtte le sk az exférjét, ezt válaszolta:

"Rossz a szemem, s nem akartam elhibázni".

Nos, Lady Gaga fogja alakítani a Fekete Özvegyet a filmben – s bátran állíthatjuk, hogy ez egyfajta jutalomjáték a számára. Nem egy kifejezetten könnyes-romantikus zenés film, amit az egekbe röpít pusztán az, hogy könnyes/romantikus/zenés, ebben a moziban a figura érdekes annyira, hogy talán végre Gaga kezébe tolhatja azt az Oscart, ha sikerül elkapnia a karaktert – az eredetije eddigi élettörténete elég sok kapaszkodóval elátta...

Az MGM annyira bízik a produkció megvalósításában, hogy 2021. november 24-re már ki is tűzte premierjét.

Lady Gaga, film, Ridley Scott, Gucci, Patrizia Reggiani

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek