Sam Mendes nem is egy, hanem NÉGY új Beatles-filmet rendez

2024/02/22  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

Az Oscar-díjas Sam Mendes négy új filmet rendez a Beatles együttesről: egyet-egyet minden Beatles-tag szemszögéből – adta hírül a BBC News. Az 59 éves rendező korábbi filmjei között szerepel az Amerikai szépség, A fény birodalma, a Skyfall és a Spectre - A fantom visszatér is.

A róluk készült szobrokból és filmekből már több is létezik. Ez éppen a liverpooli alkotás (.Andy Edwards)

Paul McCartney, Ringo Starr, valamint a néhai John Lennon és George Harrison családja már áldását adta a produkciókra, amelyek elkészítéséhez Mendes a zenei jogokat is megszerezte.

A négy filmet a Sony Pictures és Mendes Neal Street produkciós cége gyártja. A mozis bemutatókat 2027-re tervezik. Az egyelőre nem derült ki, hogy egyszerre, vagy egymás után forgalmazzák-e a produkciókat. A Sony közlése szerint erről még idén tájékoztatják majd a közönséget. Mendes filmes projektje lesz az első forgatókönyv alapján készülő produkció, amelyhez a Beatles és az Apple Corps biztosítja a teljes körű biográfiai és zenei szerzői jogokat.

A BBC felidézte, hogy több mint 50 évvel a Beatles felbomlása után, tavaly novemberben jelent meg az együttes "utolsó dala", amely azonnal a brit slágerlisták élére ugrott. A Now and Then című számot eredetileg John Lennon vette fel egy 1970-es évekbeli demóanyagra, az együttes két még életben lévő tagja, Paul McCartney és Ringo Starr pedig tavaly öntötték végső formájába.

Azt, hogy egy legendás zenekar mindegyik tagja – külön-külön – reflektorfénybe kerül, nem Mendes találta ki: a BBC négy egyórás filmmel ünnepelte a Rolling Stones 60. évfordulóját.

 

 

81 évesen turnéra indul Macca

 

Let it be: Oscar-díjas rendező forgat filmet a Beatles-ről

 

Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest?

Beatles, film, Sam Mendes

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek