Zsinórban a harmadik filmet forgatják Bob Dylan-ről – szerintünk ez lesz a legjobb

2020/01/07  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

Azt nem tudjuk, hogy a Nobel-díj vagy a hirtelen feltámadt zenészfilm-hullám idézte elő, hogy egyszerre három rendező is Dylan-ről forgat, feltehetően a két hatás egyesül a "dömpingben".

Zsinórban a harmadik filmet forgatják Bob Dylan-ről – szerintünk ez lesz a legjobb

A vasárnapi Golden Globe-gálán a legjobszínészi alakítás díját Taron Egerton kapta, aki Elton Johnt alakította a Rocketman című filmben. A film műfaját tekintve inkább egy musical és egy életrajzi film keveréke – azt az átalakulást követi nyomon, hogyan lett a félénk zongorista csodagyerekből szupersztár.

Arról már beszámoltunk, hogy Martin Scorsese dokumentumfilmet készít az énekes, dalszerző, költő 1975-ös turnéjáról. Ebben a cikkben az is szerepelt, hogy ugyancsak Dylan a témája Luca Guadagnino filmjének, amely a zenész 1975-ös Blood on the Track című albuma alapján készül, s melynek forgatókönyvét Richard LaGravenese, A halászkirály legendája és A szív hídjai írója jegyzi.

A harmadik a sorban James Mangold (Az aszfalt királyai, Börtönvonat Yumába, A nyughatatlan, Kate és Leopold) filmje, amelynek a forgatókönyvét Elijah Wald: Dylan Goes Electric! című könyve alapján Jay Cocks írja.

A történet azt a pillanatot örökíti meg, amikor 1965. július 25-én este Bob Dylan felment a színpadra a Newport Folk Festival-on, és az akusztikus zene prófétája elektromos gitárt akasztott a nyakába, majd eljátszotta a Like a Rolling Stone című számot. (A pöttyös inges változatot sajnos nem találtuk meg, csak egy 1966-ost.)

 

Könyvében Wald feltárja a huszadik századi zene egyik meghatározó pillanata kulturális, politikai és történelmi hátterét, megjelenítve közben a hatvanas évek átalakuló évtizedét.

Mondhatni: a sztori filmért kiált! :) De tényleg...

Dylan egyébként executive producerként dolgozik a filmen, menedzsere, Jeff Rosen pedig producerként csatlakozik a munkához. Már a főszereplő is megvan: Timothée Chalamet, aki legutóbb Greta Gerwig Kisasszonyok című filmjében tűnt fel,valamint Denis Villeneuve idén a mozikba kerülő Dűne-feldolgozásában, de szerepel Wes Anderson filmjében, a The French Dispatchben is.

A Fox Searchlight közreműködésével az utóbbi időben több életrajzi film is készült legendás zenészekről. Az Bohém rapszódia, amelyben Rami Malek alakította Oscar-díjat érdemlően a Queen frontemberét, Freddie Mercuryt, már több mint 900 millió dollár (265 milliárd forint) jegyárbevételt hozott a stúdiónak világszerte.

A Dylan-dilemma

 

Bob Dylan hotelszobájának ajtaja többet ért, mint Madonnáé

 

A Bohemian Rhapsody volt a legnézettebb film 2019-ben

 

 

Bob Dylan, film, James Mangold, Newport Folk Festival, Timothée Chalamet

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek