Autósmozi

Újabb – zárt körü és ingyenes – autósmozi nyílik Budapesten

Újabb autósmozi nyílik a fővárosban júniusban, ahol klasszikus sikerfilmeket nézhetünk biztonságos körülmények közt, ráadásul ingyen! A dolog szépséghibája, hogy a szolgáltatást csak újpesti lakosok vehetik igénybe.
 
 Fotó: Luke Barky (Pexels)

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a koronavirus.gov.hu-n, sem az MTI-n nincs nyoma a feloldásnak, de bizonyos okok folytán hiszünk nekik, bár az efféle közléseket azért illik forrással...
 
 
Vidéken már szolgáltathatnak zenét a vendéglátóhelyek

Vidéken már szolgáltathatnak zenét a vendéglátóhelyek

Budapest kivételével a zeneszolgáltatást a vendéglátó üzletekben és a szálláshelyek vendéglátó helyiségeinek területén már nem korlátozzák a járványra vonatkozó rendelkezések.
 
Ez mondjuk pont a Ráday utca, de bárhol lehetne Budapesten (MTI)

Feszkó van a bulinegyedben

Gyakorlatilag épphogy kinyitottak a helyek, máris feszültség generálódott az üzemeltetők és a VII. kerületi önkormányzat között.
 
A fotó illusztráció

Visszatér a 60-as évek hangulata: autós mozi nyílik a pláza tetején

Újra van autósmozi Budapesten! Az utóbbi hónapokban a COVID-19 elleni intézkedések miatt távol kellett tartanunk magunkat a filmszínházaktól, a júniusban nyíló PANAM autósmozinak hála többé nem kell lemondanunk a biztonságos mozizás élményéről.
 
Fotó: stonemusic.it

Ilyen volt az első távtartásos koncert az USA-ban

Ahogy arról már beszámoltunk, egy arkansasi koncertterem volt a történelmi helyszíne az Egyesült Államok első társas – tehát élő, nem online! –távolságtartásos koncertjének.
 
 
Fotó: Korhan Erdol (Pexels)

A világot nem lehet örökre karanténba zárni

Ezt Francesco Vaia olasz orvosprofesszor, a fertőző betegségekre szakosodott római Spallanzani kórház igazgatója mondta a nemzetközi sajtónak, benne az MTI-nek adott közösségi interjúban csütörtökön.
 
Fotó: Dürer kert

Kinyitott a Dürer kert – ezeket a szabályokat kell betartanod

Azt nem tudjuk, hogy a többi "kertes" helyszín is hasonló keretek között üzemel-e majd, de akkora különbségek nem lehetnek, mert az alap mindenhol ugyanaz: lassan újra indul az élet, de a vírus még itt van.
 
A Linkin Park Hybrid Theory-maszkokat dobott piacra

A Linkin Park Hybrid Theory-maszkokat dobott piacra

Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy keresni akarnak a járványon, elmondjuk, a bevétel a Covid 19-segélyalapokat gazdagítja majd, amelyből a krízis miatt szorult helyzetbe került zenészeket támogatják.
 
Hegyilevegő Online Fesztivál

Hegyilevegő a Bagossy Brothers Company adagolásában

Most már tényleg közeleg az a pillanat, amikor újra testközelből élvezhetjük a koncerteket, de még utoljára bulizzunk együtt május 23-án szombaton az online térben a Bagossy Brothers Company meghívására.
 
Fotó: Horváth ádám (Electronic beats)

Keresik a legjobb karanténzenéket

Zenei producerek számára írt ki pályázatot a Telekom Electronic Beats. A budapesti fesztivált is működtető közösség három héten át, június 7-én éjfélig várja azok jelentkezését, akik önkéntes karanténjuk alatt írtak vagy írnak friss zenéket.
 
A fesztiválokat nem lehetett volna megmenteni?

A fesztiválokat nem lehetett volna megmenteni?

A kérdésre Ócsai Lajos, az ÁNTSZ volt járványügyi főosztályvezetője válaszolt a Klubrádió kérdésére, a felelet pedig: "valószínűleg NEM".
 
Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a...

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
Új koncertek