Vajon hányszor 500 ember volt a Bagossy Brothers Company siófoki koncertjén?

2020/08/05  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Egy (két) olvasónk hívta fel a figyelmet a népszerű zenekar Plázs-béli koncertjére, amelyet mi is közönségünk figyelmébe ajánlottunk nemrég.

Vajon hányszor 500 ember volt a Bagossy Brothers Company siófoki koncertjén?

A koncert július 25-én volt, nem mintha annyira számítana, mert a kormány 30-án közölt döntése szerint, mint tudjuk, maradt az U500-as korlát a nem ültetett, nem zárt térben levő zenés eseményekre. A jelenlévők elmondása szerint a küzdőteret 4 db 500-as részre bontották fel, így egy-egy etap már megfelelt a korlátozásnak.

(Itt volt egy videó, amit közben eltávolított a feltöltője a YT-ról).

Mivel többen szóvá tették az információ teljességének hiányát, a Plázs jövöbeli koncertjei a következők:

augusztus 21.  19.00 Neoton Família / Kasza Tibi / Dj Dominique

augusztus 21. 22.00  Fenyő Miklós

szeptember 4. Follow The Flow, vendég: Blahalouisiana

szeptember 11. – Kowalsky meg a Vega

szeptember 18. – Punnany Massif, vendég: New Level Empire

szeptember 19. – Majka & Curtis / ByeAlex és a Slepp

 

***

Cikkünk nagy vihart kavart a FB-on, még az érintett zenekart – és népes rajongótáborát – is kommentelésre késztette. Sok kritikát kaptunk, hogy előbb írunk aztán meg nem kérdezünk – nos, ez nem így volt.  És az sincs úgy, hogy bármi bajunk lenne a BBC-vel, tessenek rákeresni, hányszor jelent meg a nevük a koncert.hu felületein. Ami a zenekart és a rajongóit megkülönbözteti tőlünk, többek között az, hogy mi nem egyetlen bandát nézünk, nem egyetlen koncerthelyszínt, nem egyetlen fesztivált – hanem annyit, amennyit csak bírunk. A karantén kitörése óta figyeljük a zeneipart, mindent, ami történt ezalatt az időszak alatt, beleértve a részleges feloldásit is, igyekeztünk közölni, úgy a híreket, a segélykiáltásokat, mint a biztatást.

A szerkesztőség maximálisan elkötelezett a zenészek felé, talán ezért lehet az, hogy most is inkább azok mellett állunk, akik a döntések sorozata a földre lökött, a többiektől viszont egyáltalán nem irigyeljük a szekér haladását, legyen az döcögés vagy tempós haladás, bár az egyenlő pályák, egyenlő esélyek hívei vagyunk, de be kell látnunk, hogy ez nem az a korszak.

Ami viszont biztos, az U500-as szabály rossz. Vagy legalábbis nem életszerű. Olyan, mintha ugyanazt az M-es zakót szeretnénk ráerőltetni egy 100 kilós, kigyúrt pasasra meg a cingár csávóra egyaránt. Az egyiken lötyögni fog, a másiknak meg szétreped a hátán. Voltunk olyan koncerten, ahol az 500 fő pont azt jelentette, hogy egymás nyakába lihegünk, máshol meg lézengtünk a térben.

Nyilván a  Plázsnak vagy Budapesten pl. a Parknak  is jobb lenne, ha nem pár sornyi embert engedhetne be és/vagy nem kéne trükköznie ahhoz, hogy talpon maradjon. Viszont azoknak is van igazuk, akik széttárják a kezüket, azzal, hogy mi betartottunk eleddig minden szabályt – és ez lassan számukra a dal végét jelenti...

Azt sem értjük, hogy bizonyos rendezvények mitől mehetnek  – a Balaton-átúszáson mintegy kilencezren voltak, kapjuk a híreket/fotókat városi rendezvényekről, szervezik a táborokat, egyes gólyatáborokat is, hogy a focimeccsekről már ne is szóljunk stb. – másoknak meg miért kellett földbe állniuk, de bízunk benne, hogy a nagy rejtélyt megfejteni nem lesz időnk, mert hamarosan mindez elmúlik.

Egyébként büszkék vagyunk rátok, ultra kulturáltan folyt a vita, még azok sem ragadtatták el magukat, akik elkötelezett rajongóként megtámadva érezték magukat, respect.

 

 

 

 

 

 

Bagossy Brothers Company, Siófok, Plázs

 

 

Szólj hozzá!


A OneRepublic új dala a Disney legújabb, szívbemarkoló filmjének főtémája

A OneRepublic új dala a Disney legújabb,...

Nem valami vicces családi mozitól van szó: a Disney és az Original Film FELHŐK című filmje középpontjában a zene, a küzdés – és az elmúlás...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az emberek felhagytak a zajongással – a madarak szexibb hangon kezdtek énekelni a karantén idején

A madarak énekhangjai is megváltoztak a világjárvány miatti korlátozások idején – állapította meg egy friss amerikai tanulmány. A tavaszi kijárási korlátozások természetes kísérletként mutatták meg, hogyan reagál az emberi zajokra az állatvilág.

Új könnyűzenei online rádió indult

Beat néven szeptember elsején új digitális rádió indult a hazai könnyűzenei élet támogatása céljából.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek