Ezt is elviszem magammal – Budapest Bár Kiss Tibivel a Parkban

2021/07/03  ·   Koncertbeszámoló   ·  Ágh Zsuzsa

Másfél év, covid miatt befagyasztott idő, 120 km Győrből, egy órát késő vonatút – végre ott voltunk a Budapest Parkban, a Budapest Bár 1000. koncertjén. (Ezer egyéjszakás kaland?)

Ezt is elviszem magammal – Budapest Bár Kiss Tibiveol a Parkban

Abban a pillanatban, amikor első számként berobbant a Villa Negra, tudtam, hogy megérte – és ezerszer megérte kivárni, utazni, dugóban izzadni. Amikor pedig többezred magammal rádöbbentünk, hogy Kiss Tibi is eljött, már a libabőr, a nevetés és a könnyek is megérkeztek – igazi érzelmi hullámvasút.

De az 1000. koncert hogy is mehetett volna le nélküle?

De nem bíztam benne, tudtuk, hogy gyógyul, hogy ez a nyár még nélküle, ”aztán mégis megtörtént, eljött és ott állt a művészbejáróban” – mondta Szűcs Krisztián. Mi pedig nyújtogattuk a nyakunkat, hogy van, hogy néz ki? Bevonult a csapat: Behumi Dóri, Tóth Vera, Ruttkai Bori, Németh Juci és a srácok, Ferenczi, Lovasi, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz, Mező Misi – és Tibi…A tömeg őrjöngött…

Tibi az Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én-nel debütált újra. Világoskék ing, fekete farmer, kicsit megtört, mint aki messziről és mélyről jött, és most szokja a fényt…Egyszerre nevettem és könnyem csordult, hogy sikerült neki, megvannak az első fontos lépések a színpad felé vissza…és a többezer ember talán újraéleszti benn a régi tüzet. A dal után a többi énekes beszaladt a színpadra, ölelték, hátát lapogatták, ki-ki elmorzsolt egy könnycseppet.

Aztán e megható közjáték után pörgött tovább a buli – amit végre nem a kanapéról kellett végigülni, hanem táncolva, ugrálva, énekelve, üvöltve –, és elvarázsolt több mint két órán keresztül. Felcsendültek a régi nagy klasszikusok, Lövölde tér, Szerelemhez nem kell szépség, Stux, egy csipet őrületes klezmer, Valaki kell nekem is, Ha én gazdag lennék, Szilafácska satöbbi, felsorolhatatlan őrület. Őszintén szólva, az idő korlátai miatt sok ki is maradt, de hát ne legyünk telhetetlenek. Ami viszont nagyon megsimogatta a lelkem és új volt, hogy tisztelettel adóztak Balázs Fecó emlékének, Tóth Vera csodálatos előadásában hangzott el a Maradj velem.

Azt hittem Tibi csak egy szám erejéig ugrott be, de a kocert vége felé Németh Jucival berobbantották szívünkben a bombát. Nem kell mondanom, ugye? Detonáció: extázis.

A koncert végén nagyon ült Kollár-Klemencz Ezt is elviszem magammal-ja – ezt az estét egy életre elviszem magammal.

Kiss Tibi Park-béli videói ebben a cikkben!

Még több kép a Budapest Bár oldalán, fotók: sinco.

 

 

Budapest Bár, Quimby, Kiss Tibi, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a...

2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött a Higher Power című dal, tergnap pedig debütált az album – vélhetően – legnagyobb durranásának szánt single-je, a My Universe, amely körülbelül hét óra alatt 80 országban lett...

Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből, az időgép pedig 2004-hez ért, az Another Day maxi megjelenéséhez, mely a CD-korszak után most válik először online is elérhetővé. Az időutazás pörög tovább, november 20-án az A38 Hajón lesz a kilövés a zenekar...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek