Ezt is elviszem magammal – Budapest Bár Kiss Tibivel a Parkban

2021/07/03  ·   Koncertbeszámoló   ·  Ágh Zsuzsa

Másfél év, covid miatt befagyasztott idő, 120 km Győrből, egy órát késő vonatút – végre ott voltunk a Budapest Parkban, a Budapest Bár 1000. koncertjén. (Ezer egyéjszakás kaland?)

Ezt is elviszem magammal – Budapest Bár Kiss Tibiveol a Parkban

Abban a pillanatban, amikor első számként berobbant a Villa Negra, tudtam, hogy megérte – és ezerszer megérte kivárni, utazni, dugóban izzadni. Amikor pedig többezred magammal rádöbbentünk, hogy Kiss Tibi is eljött, már a libabőr, a nevetés és a könnyek is megérkeztek – igazi érzelmi hullámvasút.

De az 1000. koncert hogy is mehetett volna le nélküle?

De nem bíztam benne, tudtuk, hogy gyógyul, hogy ez a nyár még nélküle, ”aztán mégis megtörtént, eljött és ott állt a művészbejáróban” – mondta Szűcs Krisztián. Mi pedig nyújtogattuk a nyakunkat, hogy van, hogy néz ki? Bevonult a csapat: Behumi Dóri, Tóth Vera, Ruttkai Bori, Németh Juci és a srácok, Ferenczi, Lovasi, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz, Mező Misi – és Tibi…A tömeg őrjöngött…

Tibi az Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én-nel debütált újra. Világoskék ing, fekete farmer, kicsit megtört, mint aki messziről és mélyről jött, és most szokja a fényt…Egyszerre nevettem és könnyem csordult, hogy sikerült neki, megvannak az első fontos lépések a színpad felé vissza…és a többezer ember talán újraéleszti benn a régi tüzet. A dal után a többi énekes beszaladt a színpadra, ölelték, hátát lapogatták, ki-ki elmorzsolt egy könnycseppet.

Aztán e megható közjáték után pörgött tovább a buli – amit végre nem a kanapéról kellett végigülni, hanem táncolva, ugrálva, énekelve, üvöltve –, és elvarázsolt több mint két órán keresztül. Felcsendültek a régi nagy klasszikusok, Lövölde tér, Szerelemhez nem kell szépség, Stux, egy csipet őrületes klezmer, Valaki kell nekem is, Ha én gazdag lennék, Szilafácska satöbbi, felsorolhatatlan őrület. Őszintén szólva, az idő korlátai miatt sok ki is maradt, de hát ne legyünk telhetetlenek. Ami viszont nagyon megsimogatta a lelkem és új volt, hogy tisztelettel adóztak Balázs Fecó emlékének, Tóth Vera csodálatos előadásában hangzott el a Maradj velem.

Azt hittem Tibi csak egy szám erejéig ugrott be, de a kocert vége felé Németh Jucival berobbantották szívünkben a bombát. Nem kell mondanom, ugye? Detonáció: extázis.

A koncert végén nagyon ült Kollár-Klemencz Ezt is elviszem magammal-ja – ezt az estét egy életre elviszem magammal.

Kiss Tibi Park-béli videói ebben a cikkben!

Még több kép a Budapest Bár oldalán, fotók: sinco.

 

 

Budapest Bár, Quimby, Kiss Tibi, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A Nagy Lazítás: nem lesz kötelező az oltási igazolás és a maszkviselés – Angliában

A következő egy hétben megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Angliában – jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.

Megvan Harry Styles koncertjének új időpontja!

Harry Styles 2020-ban jelentette be, hogy világkörüli turnéra indul, amelyben végre-valahára hazánkat is útba ejti. A Papp László Budapest Sportarénában adott volna koncertet 2020. május 31-én, amit az ismert okokból töröltek.
Új koncertek