Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

2020/09/22  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

Láttunk már verseskötetet cd-melléklettel, cd-t különlegesen illusztrált kísérőfüzettel, hangoskönyvet – ám a Tompa kések-könyv egészen egyedülálló kiadvány.

Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

A Kiscsillag új albumáról itt írtunk, a cikkben olvasható, hogy:

"A lemezt egységes vizuális világ fogja keretbe: a lemezborítón Vetlényi Zsolt festőművész képeit láthatjuk, ezek szerepelnek a címadó dal már bemutatott klipjében, és a zenekar tervei szerint ezek különféle felületeken megjelennek majd még."

Akkor még nem derült ki, hogy mi a "zenekar terve", mára már ez az egységes vizuális univerzum kitágult, s megjelent benne egy olyan, sok fantáziával és nagy műgonddal összeállított párhuzamos kiadvány, amivel együtt válik igazán teljessé a zenei album világa.

A könyv Lovasi András és a már emlegetett Vetlényi Zsolt festőművész-grafikus (és szintén zenész: a Cold Turkey időszakosan, leginkább a Kisüzemben létező/fellépő formáció  frontembere) közös munkája, az új lemez gyűjtői kiadása, deluxe edition, ha úgy tetszik, ehhez mérten az ára is több, mint egy "sima" könyvé, viszont egyáltalán nem több, mint amennyibe egy művészeti album kerül: jelenleg 500 forint engedménnyel, 11.500 HUF-ért megvásárolható ez a színhű képes album Vetlényi Zsolt sok-sok festményével, rajzával, firkájával és Lovasi András meséjével.

A könyv egy valóságos nyomdatechnikai kihívás volt, hiszen zsebekkel, kártyákkal, matricákkal, átlátszó oldalakkal, a Tompa kések dalszövegeivel – és az utolsó oldalon a CD-vel jelent meg 250 sorszámozott, dedikált példányban, de kizárólag a kiadó webshopjában kapható a www.tompakesek.hu oldalon, ahol a lemezhez és a könyvhöz kapcsolódó információkat, videókat is gyűjti majd a Kiscsillag zenekar.

„Valamikor a kilencvenes évek elején egy költő irigykedve hasonlította össze az általunk eladott lemezek (kazetták, bakelitek, cédék) több tízezres példányszámait egy sikeres verseskötet eladott darabszámával. Most, hogy mi zenészek is közelítünk ezekhez a számokhoz, ideje volt, hogy olyan kiállítása is legyen egy albumunknak, amit akár órákig lehet forgatni, mint egy jó verseskötetet. Ehhez az elképzeléshez szegődött társul Vetlényi Zsolt” – mondja Lovasi András.

A könyvet Lovasi András és Vetlényi Zsolt festőművész-grafikus szeptember 30-án 17.00-től dedikálja Budapesten, az Írók Boltjában.

Kiscsillag, Tompa kések, könyv, Lovasi András, Vetlényi Zsolt

Képtár

  • Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez kép 86178
  • Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez kép 86179
 

 

Szólj hozzá!


Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó fesztivál

Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó...

Ha júniusban nem jöhet össze a Bondoró közönsége, a megváltott jegyek szeptember 3-5. között lesznek érvényesek a harmadik utcaszínházi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című dalának akusztikus változata is megszólal a filmben. Dagny 2022. január 27-én lesz látható-hallható az Akvárium Klub színpadán.

Igyekezz, az égbolt zár...

A rendhagyó kormányinfón elhangzott: digitális oktatásra állnak át az iskolák, két hétig az üzletek is lehúzzák a rolót.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek