Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

2020/09/22  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

Láttunk már verseskötetet cd-melléklettel, cd-t különlegesen illusztrált kísérőfüzettel, hangoskönyvet – ám a Tompa kések-könyv egészen egyedülálló kiadvány.

Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

A Kiscsillag új albumáról itt írtunk, a cikkben olvasható, hogy:

"A lemezt egységes vizuális világ fogja keretbe: a lemezborítón Vetlényi Zsolt festőművész képeit láthatjuk, ezek szerepelnek a címadó dal már bemutatott klipjében, és a zenekar tervei szerint ezek különféle felületeken megjelennek majd még."

Akkor még nem derült ki, hogy mi a "zenekar terve", mára már ez az egységes vizuális univerzum kitágult, s megjelent benne egy olyan, sok fantáziával és nagy műgonddal összeállított párhuzamos kiadvány, amivel együtt válik igazán teljessé a zenei album világa.

A könyv Lovasi András és a már emlegetett Vetlényi Zsolt festőművész-grafikus (és szintén zenész: a Cold Turkey időszakosan, leginkább a Kisüzemben létező/fellépő formáció  frontembere) közös munkája, az új lemez gyűjtői kiadása, deluxe edition, ha úgy tetszik, ehhez mérten az ára is több, mint egy "sima" könyvé, viszont egyáltalán nem több, mint amennyibe egy művészeti album kerül: jelenleg 500 forint engedménnyel, 11.500 HUF-ért megvásárolható ez a színhű képes album Vetlényi Zsolt sok-sok festményével, rajzával, firkájával és Lovasi András meséjével.

A könyv egy valóságos nyomdatechnikai kihívás volt, hiszen zsebekkel, kártyákkal, matricákkal, átlátszó oldalakkal, a Tompa kések dalszövegeivel – és az utolsó oldalon a CD-vel jelent meg 250 sorszámozott, dedikált példányban, de kizárólag a kiadó webshopjában kapható a www.tompakesek.hu oldalon, ahol a lemezhez és a könyvhöz kapcsolódó információkat, videókat is gyűjti majd a Kiscsillag zenekar.

„Valamikor a kilencvenes évek elején egy költő irigykedve hasonlította össze az általunk eladott lemezek (kazetták, bakelitek, cédék) több tízezres példányszámait egy sikeres verseskötet eladott darabszámával. Most, hogy mi zenészek is közelítünk ezekhez a számokhoz, ideje volt, hogy olyan kiállítása is legyen egy albumunknak, amit akár órákig lehet forgatni, mint egy jó verseskötetet. Ehhez az elképzeléshez szegődött társul Vetlényi Zsolt” – mondja Lovasi András.

A könyvet Lovasi András és Vetlényi Zsolt festőművész-grafikus szeptember 30-án 17.00-től dedikálja Budapesten, az Írók Boltjában.

Kiscsillag, Tompa kések, könyv, Lovasi András, Vetlényi Zsolt

Képtár

  • Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez kép 86178
  • Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez kép 86179
 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek