Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

2020/09/22  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

Láttunk már verseskötetet cd-melléklettel, cd-t különlegesen illusztrált kísérőfüzettel, hangoskönyvet – ám a Tompa kések-könyv egészen egyedülálló kiadvány.

Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

A Kiscsillag új albumáról itt írtunk, a cikkben olvasható, hogy:

"A lemezt egységes vizuális világ fogja keretbe: a lemezborítón Vetlényi Zsolt festőművész képeit láthatjuk, ezek szerepelnek a címadó dal már bemutatott klipjében, és a zenekar tervei szerint ezek különféle felületeken megjelennek majd még."

Akkor még nem derült ki, hogy mi a "zenekar terve", mára már ez az egységes vizuális univerzum kitágult, s megjelent benne egy olyan, sok fantáziával és nagy műgonddal összeállított párhuzamos kiadvány, amivel együtt válik igazán teljessé a zenei album világa.

A könyv Lovasi András és a már emlegetett Vetlényi Zsolt festőművész-grafikus (és szintén zenész: a Cold Turkey időszakosan, leginkább a Kisüzemben létező/fellépő formáció  frontembere) közös munkája, az új lemez gyűjtői kiadása, deluxe edition, ha úgy tetszik, ehhez mérten az ára is több, mint egy "sima" könyvé, viszont egyáltalán nem több, mint amennyibe egy művészeti album kerül: jelenleg 500 forint engedménnyel, 11.500 HUF-ért megvásárolható ez a színhű képes album Vetlényi Zsolt sok-sok festményével, rajzával, firkájával és Lovasi András meséjével.

A könyv egy valóságos nyomdatechnikai kihívás volt, hiszen zsebekkel, kártyákkal, matricákkal, átlátszó oldalakkal, a Tompa kések dalszövegeivel – és az utolsó oldalon a CD-vel jelent meg 250 sorszámozott, dedikált példányban, de kizárólag a kiadó webshopjában kapható a www.tompakesek.hu oldalon, ahol a lemezhez és a könyvhöz kapcsolódó információkat, videókat is gyűjti majd a Kiscsillag zenekar.

„Valamikor a kilencvenes évek elején egy költő irigykedve hasonlította össze az általunk eladott lemezek (kazetták, bakelitek, cédék) több tízezres példányszámait egy sikeres verseskötet eladott darabszámával. Most, hogy mi zenészek is közelítünk ezekhez a számokhoz, ideje volt, hogy olyan kiállítása is legyen egy albumunknak, amit akár órákig lehet forgatni, mint egy jó verseskötetet. Ehhez az elképzeléshez szegődött társul Vetlényi Zsolt” – mondja Lovasi András.

A könyvet Lovasi András és Vetlényi Zsolt festőművész-grafikus szeptember 30-án 17.00-től dedikálja Budapesten, az Írók Boltjában.

Kiscsillag, Tompa kések, könyv, Lovasi András, Vetlényi Zsolt

Képtár

  • Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez kép 86178
  • Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez kép 86179
 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek