Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

2020/09/22  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

Láttunk már verseskötetet cd-melléklettel, cd-t különlegesen illusztrált kísérőfüzettel, hangoskönyvet – ám a Tompa kések-könyv egészen egyedülálló kiadvány.

Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

A Kiscsillag új albumáról itt írtunk, a cikkben olvasható, hogy:

"A lemezt egységes vizuális világ fogja keretbe: a lemezborítón Vetlényi Zsolt festőművész képeit láthatjuk, ezek szerepelnek a címadó dal már bemutatott klipjében, és a zenekar tervei szerint ezek különféle felületeken megjelennek majd még."

Akkor még nem derült ki, hogy mi a "zenekar terve", mára már ez az egységes vizuális univerzum kitágult, s megjelent benne egy olyan, sok fantáziával és nagy műgonddal összeállított párhuzamos kiadvány, amivel együtt válik igazán teljessé a zenei album világa.

A könyv Lovasi András és a már emlegetett Vetlényi Zsolt festőművész-grafikus (és szintén zenész: a Cold Turkey időszakosan, leginkább a Kisüzemben létező/fellépő formáció  frontembere) közös munkája, az új lemez gyűjtői kiadása, deluxe edition, ha úgy tetszik, ehhez mérten az ára is több, mint egy "sima" könyvé, viszont egyáltalán nem több, mint amennyibe egy művészeti album kerül: jelenleg 500 forint engedménnyel, 11.500 HUF-ért megvásárolható ez a színhű képes album Vetlényi Zsolt sok-sok festményével, rajzával, firkájával és Lovasi András meséjével.

A könyv egy valóságos nyomdatechnikai kihívás volt, hiszen zsebekkel, kártyákkal, matricákkal, átlátszó oldalakkal, a Tompa kések dalszövegeivel – és az utolsó oldalon a CD-vel jelent meg 250 sorszámozott, dedikált példányban, de kizárólag a kiadó webshopjában kapható a www.tompakesek.hu oldalon, ahol a lemezhez és a könyvhöz kapcsolódó információkat, videókat is gyűjti majd a Kiscsillag zenekar.

„Valamikor a kilencvenes évek elején egy költő irigykedve hasonlította össze az általunk eladott lemezek (kazetták, bakelitek, cédék) több tízezres példányszámait egy sikeres verseskötet eladott darabszámával. Most, hogy mi zenészek is közelítünk ezekhez a számokhoz, ideje volt, hogy olyan kiállítása is legyen egy albumunknak, amit akár órákig lehet forgatni, mint egy jó verseskötetet. Ehhez az elképzeléshez szegődött társul Vetlényi Zsolt” – mondja Lovasi András.

A könyvet Lovasi András és Vetlényi Zsolt festőművész-grafikus szeptember 30-án 17.00-től dedikálja Budapesten, az Írók Boltjában.

Kiscsillag, Tompa kések, könyv, Lovasi András, Vetlényi Zsolt

Képtár

  • Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez kép 86178
  • Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez kép 86179
 

 

Szólj hozzá!


Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek...

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A zenét Hrutka Róbert szerezte, Dr. Csernust Bányai Kelemen Barna alakítja

A Toxikoma című film egyik dalbetétjéből most klip is készült. A filmnek – amely Szabó Győző azonos című könyvéből készült – és a klipnek egyaránt a tehetséges ifjú színész, Molnár Áron a főhőse.

Sipos Tomi lesz a hobbizenekarnak indult Mitar vendége a Metro Klubban

Kellemes hobbinak indult, majd sok-sok munka és tanulás után most ott tartanak, hogy megjelent az első lemezük, amelyet ma be is mutatnak a Metró klubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek