Fotó: Paul Simon/FB

Egyetlen 33 perces szám: lemezt adott ki a koncertektől visszavonult Paul Simon

Paul Simon már jó néhány éve visszavonult a koncertektől, turnéktól, azóta csak néhány vendégfellépésen szerepelt. Most azonban egy különleges felvétellel kedveskedett a rajongóknak.
 
Május 20-án mutatja be legújabb lemezét a fővárosban Ed Philips és a Memphis Patrol

Május 20-án mutatja be legújabb lemezét a fővárosban Ed Philips és a Memphis Patrol

Január 8-án a Király 88. születésnapján jelent meg a hazai rock and roll/rock-a-billy egyik legjobb koncertzenekarának harmadik feldolgozáslemeze, melynek apropóján május 20-án Budapesten egy koncert keretében élőben is bemutatják a korongra felkerült dalokat.
 
 
Fotó: Szeidl Marian

Krúbi rappel, Kiss Tibi gitározik a Kispál és a Borz legújabb albumán

A zenekar 2022-ben állt össze újra, és már akkor elmondták: dalokat írnak és új albumot készítenek, hiszen csak így van értelme a visszatérésnek. 2023 májusában, 19 év szünet és több mint egy év munka után végül megjelent a 11. Kispál és a borz-lemez, a Beszorult mondat.
 
Megjelent Bródy János tavalyi arénakoncertjének felvétele

Megjelent Bródy János tavalyi arénakoncertjének felvétele

A2022-es arénakoncert felvétele nem csak egy minőségi „kordokumentum”, de tökéletesen visszaadja a koncert hangulatát is.
 
Hét év után új albummal jelentkezik a Punnany Massif

Hét év után új albummal jelentkezik a Punnany Massif

A Fel Nem album – amely címében játékosan reflektál korábbi, FEL #1 és FEL #2 lemezeikre – a Budapest Park nyitóhétvégéjén, április 28-án hangzik el először élőben.
 
Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
 
 
4 év után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

Négy év szünet után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

Minimyst egy új EP-t ígért idén tavaszra és be is tartják a szavukat: a Karton Monakó már teljes egészében meghallgatható, a zenekar pedig újra színpadra is áll április 14-én, a Dürer Kertben mutatja be új anyagát – és dobosát – a közönségnek.
 
Fotó: Hegyi Júlia

Így választanak verset a borászok

A Bence kalandjai második nagylemeze az 1bor1vers nevet viseli, a 12 dal mindegyikét egy-egy kortárs költő jegyzi és az 1bor1vers gasztro-kulturális projekt kapcsán születtek. A lemezen szereplő költők közt szerepel például Parti Nagy Lajos, Krusovszky Dénes és Nádasdy Ádám is.
 
Fotó: Wanda Martin

Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a Turbinában O’Sullivan

Az ír származású Ian O’Sullivan komoly belső harc után az orvosi pályát hagyta maga mögött a zenélésért, 2020-ban szólóprodukciójával is bemutatkozott. Most megjelenő első nagylemeze a nehéz döntés mögött álló érzelmi hullámvasutat és legbensőbb érzéseit tárja a...
 
Fotó: Kósa Péter

Németh Róbert dalait áthatja a melankólia

Vidéken is bemutatja közelmúltban megjelent harmadik lemezét Németh Róbert. A Heaven Street Seven basszusgitárosaként több mint két évtizeddel ezelőtt ismertté vált zenész áprilisban Pécsett és Szegeden ad koncertet.
 
PINK FLOYD: The Dark Side Of The Moon – jubileumi kiadás

PINK FLOYD: The Dark Side Of The Moon – jubileumi kiadás

A Pink Floyd ’The Dark Side Of The Moon’ című, nyolcadik stúdióalbuma idén ünnepli 50. évfordulóját. Ennek apropóján 2023. március 24-től CD és LP, illetve limitált dobozos kiadásban lesz elérhető.
 
Fotó: Ed Sheeran/FB

Úgy éreztem, megfulladok – Ed Sheeran új lemezével nem tetszeni akar

Ed Sheeran utolsó matematikai albumával jelentkezik május 5-én. A közelgő '-' LP a személyes gyász és remény hátterében íródott.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek