Fotó: GrundRecords

Élő Omega 1972 – újra megjelenik a legendás ál-koncertalbum

Az Élő Omega című lemezhez számos, korábban tisztázatlan történet kapcsolódott. Bár a bakelit korong eredeti, ötven évvel ezelőtti borítóján erről nem esik szó, a Hanglemezgyártó Vállalat egy ál-koncertlemezt adott ki - olvasható a kiadvány ismertetőjében.
 
Fotó: AC/FB

Ma jelenik meg az Animal Cannibals vadonatúj CD-je

Az nem kérdés, hogy jelenleg a legnépszerűbb zenei műfaj a világon a rap. A rétegműfaj jövőre lesz 50 éves, amit az AC is rendesen meg fog ünnepelni. Idén azonban Ricsipí és Qka MC 19 dalból álló táncos slágercsokrot kötött korábbi sikerei átdolgozásából.
 
 
Ismert zenészeket hívott szerzői lemezéhez Nagy Ádám

Úgy érzem, hogy egyre távolodom a mainstream zenei dolgoktól – szerzői lemezzel rukkolt elő Nagy Ádám

Szerzői lemezzel jelentkezik Nagy Ádám gitáros – az album dalait pedig ismert és kiváló zenészek társaságában mutatja be december 29-én a Magyar Zene Házában. A legismertebb Roy és Ádám és Wörk Projekt művek mellett más zenészeknek, többek közt Deák Bill Gyulának, Kontor...
 
Fotó: Palaye Royale/FB

Megjelent a Palaye Royale új albuma – februárban Budapestre is elhozzák a dalokat

Megjelent a Palaye Royale vadonatúj albuma Fever Dream címmel, amit az LP-vel közösen készített klippel egyidőben hoztak ki.
 
Új albumot adott ki és várost alapított Jean-Michel Jarre

Új albumot adott ki és várost alapított Jean-Michel Jarre

Az ”OXYMORE” Jarre 22. stúdióalbuma, egyedi különlegessége, hogy több csatornás 3D technológiával készült, és nem csak a produceri, hanem felvételeinek munkálatai is 360°-os térbeli audio formátumban történtek, így valódi térhatást kölcsönöz a hallgatóknak.
 
Teljes Kulka János pálmaszíve

Teljes Kulka János pálmaszíve

Kulka János albumát már teljes hosszúságában élvezhetjük – tízszámos sanzon lemez 7 éven át készült Tövisházi Ambrus zeneszerzővel, producerrel, zenésszel, valamint Tariska Szabolcs szövegíróval.
 
 
Fotó: Satöbbi/FB

A zenekar, ami 40 éve nem hajlandó feloszlani, lemezbemutatót tart a Muzikumban

A fővárosi Muzikumban lép fel október 21-én a Satöbbi együttes, amelynek a napokban jelent meg Nem ezen van az a dal című albuma. A négy évtizede működő zenekar lemezén régi és új dalok vegyesen szerepelnek. A cím pedig egy "belsős" poénra utal: a koncertjeiken a közönség...
 
 Hét évig készült, októberben jelenik meg Kulka János lemeze

Hét évig készült, októberben jelenik meg Kulka János lemeze – itt az első dal!

Nemrég Tövisházi Ambrus (Erik Sumo) adta hírül a Fb oldalán, hogy Pálmaszív címmel október 7-én jelenik meg Kulka János nagylemeze. Most megérkezett az első fecske az albumról.
 
Az Arénában mutatja be Máté Péter-lemezét a Karthago

Az Arénában mutatja be Máté Péter-lemezét a Karthago

Egy igazán különleges estének nézünk elébe, hiszen miközben tulajdonképpen új rock-számokat hallgathatunk, a dallamok és szövegek viszont egytől egyik ismerősek lesznek november 19-én a Papp László Budapest Sportarénában.
 
Nigeri esküvőkön, piknikeken játszott dalok Mdou Moctar új kislemezén

Nigeri esküvőkön, piknikeken játszott dalok Mdou Moctar új kislemezén

Új kislemezzel jelentkezik a nemrég egy Fonogram-díjat és a Bánkitó fesztiválon a magyar közönség tetszését is bezsebelő Mdou Moctar.
 
Fotó: Csoboth Edina

Eljött az ideje annak, hogy mindenki akcióba lendüljön a számára fontos dolgokért

About Time címmel szeptember végén új albummal jelentkezik a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Az alkotópáros ugyanis úgy érzi, fontos fordulóponthoz érkeztünk: eljött az ideje annak, hogy tudatosabban tekintsünk a világra.
 
Madonna színre lép

Madonna színre lép

Madonna történelmet írt, amikor 50. alkalommal került a Dance Club lista élére, ezzel ő lett az első és egyetlen olyan előadó, aki 50 #1 slágert ért el a Billboard listáján. A mérföldkő megünneplésére Madonna két új kiadványt dobott piacra – az egyiket éppen ma.
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek