Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

2024/04/19  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu, MTI

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

Fotó: Azahriah/FB

A skatulya I.-en is szereplő mariana.árok című felvétel már túlszárnyalta a 2,5 milliós megtekintést YouTube-on, a cipoe pedig 1,6 milliónál jár. Ezekhez érkezett most hat további dal.

"Korábban mindig próbáltam előre összeírni, megtervezni minden dalt, aszerint haladni az alkotómunkával, ahogyan a fejemben egy album összeállt. Viszont a zenekészítési folyamat ennek a szöges ellentéte: a legjobb hangulatok, illetve a legértékesebb gondolatok és dallamok mindig akkor érkeznek, amikor nincs előre felvázolva, milyen lesz a teljes egész" – idézte Azahriah-t az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A zenész hangsúlyozta, hogy a skatulya albumsorozattal a legkísérletezőbb, legszélsőségesebb hangzásokat próbálgatja, a legjobbakat kiválogatja, végül egy összefüggő sztorivá igyekszik formálni. A legfrisebb tartarosz című dal például egy metálszám (megmondta, hogy ki fogja próbálni) , mely stílussal időszerű feltöltekeznie a Nova Rock fesztivál egyik headlinereként.


Azahriah először a Budapest Parkot töltötte meg, 2022-ben a Sziget nagyszínpadán lépett fel, tavaly pedig teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. 2023 novemberében tízállomásos, teltházas európai turnén vett részt. Első magyar előadóként Azahriah május 24-től 26-ig három egymást követő önálló koncertet ad a Puskás Arénában. A  22 éves dalszerző-énekes YouTube-megtekintései átlépték a 466 milliót; a Spotify-on havonta mintegy 25 milliószor játsszák le a számait.

Pályafutását youtuberként kezdte, énekesként és dalszerzőként 2021-ben lépett először színpadra. Az év novemberében nyert az MTV EMA helyi előadó kategóriájában, és a OneRepublic előzenekaraként színpadra állhatott a Hősök terén, tavaly júniusban a Stadiumx producerduóval, a Grammy-díjas Sam Martin énekessel jelentetett meg közös dalt és klipet Heaven címmel. Mára az egyik legfelkapottabb magyar előadóvá vált, nem csak a hazai fesztiválok (Sziget, SopronFeszt, Campus, EFOTT, Strand, SZIN...) kiemelt előadója, de a már említett osztrák feszten kívül fellép majd Barcelonában, a szlovák Uprising és az újvidéki Exit fesztiválokon is.

 

Az ekkora sikerhez nem csak tehetség és elhivatottság szükségeltetik – elkél egy jó menedzsment is, akik persze nem irányítani, hanem támogatni kívánják a zenész pályáját. Azahriah a Supermanagement istállójának a favoritja, sajnos, ahogy tegnap megírtuk, hatalmas és pótolhatatlan veszteség érte a céget. A sikereiknek eddig is örültünk, de most a gyászukban is osztozunk.

Azahriah, skatulya, Puskás Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek